|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() MUSZE wkońcu zmądrzeć!!! KROK nr 1 - 4 kgSchudłam. czuje sie świetnie
![]() Edytowane przez ciasteczko 19 Czas edycji: 2008-06-23 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: MUSZE wkońcu zmądrzeć!!! KROK nr 1 - 4 kg
Cytat:
Może po prostu jesteś głodna, za mało jesz na te podstawowe posiłki...? Albo jesz z nudów. Zajmij się czymś. [quote=ciasteczko 19;6757074] - czemu nie jem regularnie co 3 godziny? tylko zjem np rano 200 kcal, a o 15:00 500 kcal i dopycham sie mimo że nie jestem głodna ale jem jabłko po obiedzie ![]() No tak. 200kcal na śniadanie? Postaw na znacznie bardziej energetyczny poranny posiłek, zobaczysz, będzie Ci łatwiej. ![]() Cytat:
Głód. Sama sobie odpowiadasz na pytania. Zrozum, nawet na R powinnaś tak komponować posiłki, aby być najedzona. Wtedy nie będziesz czuła konieczności podjadania. --- Ciasteczko, to zwierzenia nt. zaburzeń, grupa wsparcia? Bo nie bardzo wiem, jak ten wątek traktować. Na ogólną Dietetykę na pewno się nie nadaje...
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: MUSZE wkońcu zmądrzeć!!! KROK nr 1 - 4 kg
a zwracasz uwagę na indeks glikemiczny ? bo jeśli Twoje posiłki mają wysoki IG, to nic dziwnego, że jesteś po nich głodna, śniadania to podstawa w diecie , nakręcają od rana metabolizm
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.