![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwne odgłosy zza ściany...
Hey Girls
![]() ![]() Tak mnie naszło na takie pytanie - zdarza Wam się słyszeć, co się dzieje u sąsiadów? Powiem tak: mieszkam w wynajętym w bloku mieszkaniu w Poznaniu i mam pod sobą... często kłócących się sąsiadów... Dla nich nie jest ważne, czy jest godzina 15, czy 2 w nocy... Każda pora jest dobra na kłótnię. Przekleństwa lecą co chwilę, czasami nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... Jeden z mocniejszych (wg mnie) textów: ON: CO TY MI, K**WA W żYCIU DAłAś? TYLKP DU*Y... Czasem słychać, jak facet czymś rzuca, nie wiadomo, czy reagować, policję wzywać, czy jak... Też zdarza Wam się słyszeć coś takiego? :|
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwne odgłosy zza ściany...
ja mieszkam też w takim jakby 'bloku' , taki drewniany szeregowiec. Też słychać czesto jak sąsiady się kłócą. Kury się sypią jak mało gdzie...
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
z takim czymś warto iść na policję, żeby nie zdarzyło się coś gorszego niż przemoc psychiczna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja też takie rzeczy często słyszę.
-Wypier*alaj, za swoje piłam. Walenie do drzwi, wchodzenie po drabinie do mieszkania. Normalka.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tragedia. Raz mieszkalam pod taka urocza parka, z sasiadami tez sie klocili, on nawet moja matke zwyzywal. nie wiem czy policja tu cos da, ona pewnie go jeszcze bedzie bronic bo kocha ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój blok jest chyba wymarły.. tu wcale nic nie słychać. Przez 2 lata nie wiedziałam kto mieszka po lewej i po prawej.. masakra. Totalna anonimowość i cisza. Ale jak tak czytam, to chyba jednak dobrze. Moja mama ma nad sobą taką parę, albo się kłócą i lecą wyzwiska albo się "godzą" i też jest wesoło hihih
Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2008-08-31 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
u mnie też slychać, stara kamienica.
najlepsze są bity zza ściany o 3 w nocy, kiedy chcę spać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Kiedyś miałam takich sąsiadów nad sobą. Para, około trzydziestki. Środek nocy a oni się kłócą. Słychać ich na klatce. On sie wyprowadza, zabiera z sobą lodówkę, bo jego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moje łóżko i łóżeczko 3-letniej sąsiadki dzieli cienka ściana ;] niestety to nie dziecko, to potwór, rozpieszczony do granic możliwości, bije wszystkich, wyje całymi nocami - potrafi na złość zacząć jednostajnie wyć dopóki jej powietrze nie zabraknie, przysięgam, potrafi tak bez przerwy 30sekund! A to wszystko jakieś 50-100cm ode mnie
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabiera lodówkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
u mnie w mieszkaniu pietro wyżej najpierw mieszkała rodzinka 2+3, na okragło się kłócili, własciwie matka na okrągło wrzeszczała i to tak że nie raz i nie dwa zdarzyło się że jej dzieci lądowały na klatce schodowej bo nie mogły tego wytrzymać.. jakiś czas temu małżeństwo się rozleciało i w mieszkaniu został ich syn i... jego kumple
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę wysłuchiwać codzienny maraton disco polo.
Niedługo się wkurzę i pójdę do sąsiadów.
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
ja mam porąbanych sąsiadów, młody facet około 20 -25 lat ze swoją dziewczyną uprawiają sex w piwnicy!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tez mam sąsiadów, którzy kiedyś zrobili sobie imprezę....
o 2 raa wku*wiona za przperoszeniem do granic mozliwosci, leze i probuje zasnac a nagle na caly regulator spiewa do mnie Doda: "WIEC NIE MARTW SIĘĘĘĘĘĘĘ USMIECHNIJ SIĘĘĘĘĘ" ![]() ![]() ![]() ale i tak najlepsze jak słychać odgłosy z kibelka od sąsiada ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja mam przygłuchą sąsiadkę zza ściany, więc najczęściej słyszę telewizor chodzący na maksa, albo ją krzyczącą do telefonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
u mnie sasiadow najlepiej slychac w kiblu;d i to tych z gory i z dolu. doslownie wszystko nawet jak normalnie mowia a maja otwarte drzwi od toalety;D;D do tego w nocy u siebie w pokoju slysze jak moj sasiad z dolu chrapie a sasiad wyzej rozsciela lozko juz nie mowiac o laniu wody do wanny czy o zalatwianiu swoich potrzeb w wc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam.
Mieszkanie nade mną jest pechowe. Najpierw mieszkał tam alkoholik i zrobił melinę, a teraz mieszka małżeństwo, będzie z 10 lat już, gdzie matka pije. W środku nocy nieraz zaczynają rzucać talerzami, albo włączają głośno muzykę i kłócą się. Często słychać każde jedno słowo. Same przekleństwa w sumie. Piętro niżej też nie lepiej, albo metal leci, albo matka pijana kłóci się z mężem. Nie mieszkam w jakiejś najgorszej dzielnicy. Mieszkam w normalnej, są u nas dużo gorsze. Ale po kilku latach ciągłego niewyspania i awantur, czasem nawet zalania mieszkania zakupiłam zatyczki do uszu i śpię w nich.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mielismy taka sasiadke..
Okolo godziny 23 rozbijala mlotkiem mieso na kotlety.. jak ja juz chcialam spac albo sie uczylam. Chodzila(albo biegala) w szpilkach po domu. A i pape darla na meza ze caly blok slyszal (albo na syna) A pozniej szla do niego do pracy i przepraszala W bloku sciany sa cienkie,slychac rozmowe do gory nawet,jak ktos kichnie ,jak dziecko sasiadow grzechotka rzuci. A najbardziej slychac w Wc i lazience.
![]() |
![]() |
#20 |
Uzależnienie
|
Mnie w niedziele zawsze budzi gromkie "Aaaaaameeen"
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
kiedyś jak mieszkałam z mężem w bloku to było 4 ostatnie piętro a pod nami dzieciak po***...ny jak jakis psychopata,wył jak idiota niemal non stop i ta matka jego sie wydzierała,a mąż tej baby na żonę,że nie umie uciszyć i uspokoić dzieciaka i tak ...2 lata!!!!
na szczescie sie wyprowadzili....ale ja od męża również,nie nie przez tego bachora teraz mieszkam spokojnie,choć na górze słyszę perfidne bąki puszczane na maxa w wannie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A przypomnialo mi sie ze sasiadka kiedys miala meza pijaka i rzucali w siebie po nocy..kapusta i mrozonym kurczakiem..to na poczatku bylo smieszne.
Ale balagan na klatce juz nie. Obecnie mieszka z synami i to fajna rodzina(synowie tylko lubia za glosno muzyke puscic(nawet w nocy),to idziemy i ochrzaniamy)
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
nade mna mieszka rodzina, dla ktorej chyba dzien bez kłótni i wyzwisk to dzien stracony. niewazne ktora jest godzina i jaki dzien tygodnia, musza sie drzec. ... jedynym plusem jest tego, ze przez to nie ma u nas czegos takiego jak cisza nocna i wiem, ze nikt mi nigdy nie przyjdzie powiedziec zebym sciszyla muzyke
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w bloku od 19 lat, ale nigdy nie zdarzyło mi się usłyszeć żadnej rozmowy, krzyków, pisków sąsiadów. Mamy chyba wyjątkowo grube ściany
![]() Jedyne co pamiętam to, że sąsiadka z góry kupiła sobie pieska, małego jamnika, i strasznie nadawał jak nikogo nie było w domu. Potem go oddała, bo komuś to przeszkadzało i została jej zwrócona uwaga. No i sąsiedzi, którzy mieszkają nade mną mają jakieś dziwne łóżko, bo bardzo nim szurają przy składaniu i rozkładaniu, ale da się znieść. A tak nie mam się na co skarżyć. ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Huhuhu, widzę, że macie tez przeboje z sąsiadami...
No cóż ![]() ![]() W tym bloku, w którym mieszkam w Poznaniu, na samym dole (ja mieszkam na II piętrze) żyje sobie taki chłopak - chyba starszy ode mnie, ale niedużo - fan Lecha Poznań i często zdarza mu się śpiewać różniste utworki związane z tym klubem piłkarskim... Ale cóż to są za fałsze, haha ![]() ![]() ![]() Kuzynka mieszka pod takim starszym panem, który albo w nocy słucha jakichś niemieckich hitów typu disco polo, albo ogląda MODĘ NA SUKCES, strasznie sie przy tym ekscytując ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sasiad z reszta genialny ![]() ![]() Z kolei w WC słyszałam nieraz głupie pomysły sąsiadki z dołu (ma charakterystyczny głos, który przez ściany i sufity przelatywał jak echo w górach) bylo slychac wszystko co mowila. A latem zwykle w czwartki (do tego zawsze o tej samej porze) wysluchiwalam jak jej mama rozmawia przez telefon i obgaduje pol rodziny. Tak głośno przez telefon gada. ![]() No i mlode malzenstwo, ktore wyszlo raz sie klocic na balkon (latem) ![]() ![]() Przez pewien czas obok za sciana mieszkala prostytutka wraz ze swym psem o imieniu Kruszynka (byl to dog niemiecki). Babka wychodziła "do pracy" na noc a pies zaczynal wyc. A genialna blondi jak sasiedzi szli do niej na skarge mowila ze to moj pies tak wyje po nocach. Moj pies nigdy nie wył (bo nie potrafi wyc) ![]() No i za dawnych lat. Znam wiekszosc utworow Depeche Mode. Nie z zamilowania do nich ale z zamilowania sasiada do sluchania na full ich muzy. Pomine fakt innych sasiadow, ktorzy wypuszczali kilkuletnie dziecko na korytarz by sie bawilo. albo jak odkurzali to mlodsze w wózku stawiali przed mieszkanie na ten czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
W moim bloku też jest kolorowo
![]() Za to mój sąsiad z góry kicha baaardzo głośno i do tego "seriami" ![]() ![]() Mieliśmy też swego czasu jazdę z sąsiadką zza ściany, która w czasie miłosnych seansów zaczynających się jakoś tak w okolicach 2,3 w nocy i trwających jakieś 1,5 godziny codziennie (a właściwie conocnie), darła się jak poparzona. Masakra co odwalała ta baba ![]() ![]() ![]() Marzę o mieszkaniu we własnym domu, gdzie do najbliższego sąsiada mam przynajmniej te trzysta metrów... Swoją drogą mieszkanie w tych wszystkich piętrowych szczurowiskach jest faktycznie upokarzające. Żeby człowiek nie mógł sobie swobodnie skrzpieć dzwiami, kichać czy uprawiać seks tak głośno jak mu to odpowiada, to w sumie porażka. No, ale cóż...nie jesteśmy sami na świecie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście mieszkam w domu i nie mam okazji słuchać dziwnych odgłosów:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ci chyba najlepsi, jak komodke co przeszkadza ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.