|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Za kim podążacie?
Hej Dziewczyny!!!
Jestem ciekawa na jakie kobiety zwracacie uwagę na ulicach, clubach itp. Jakie się wam podobają, jakie was inspirują do zmian??? Ja uwielbiam Penelope Cruz i dlatego głównie podobają mi się kobiety w jej stylu ciemnowłose, długie fale, ciemne brwi i duże oczy, preferuję jasną cerę Pe jest bardzo elgancka, ale na co dzień preferuje bardziejs tyl Megan Fox, która zresztą również mi się podoba. Nie mogę nie wpsomnieć o M. Bellucci ![]() Bardzo podoba mi sie majikaż Pe niestety jaest od dla mnie za ciemny i wyglądam na chorą w brązowo-pomarańczowych cieniach, z kreską naokoło oka, dlatego preferuję makijaż M. Fox A jak jest w wami kobietki?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za kim podążacie?
Ja chyba na nikim
Staram się dobierac ubrania i makijaż tak, zeby pasowały do mnie i raczej nie wzoruję się na innej kobiecie. Podoba mi się jasna cera, gładkie włosy, dobrze zrobiony, delikatny makijaż, jednokolorowe paznokcie, fajny styl.Z gwiazdek piękną kobietą jest według mnie Olga Kurylenko
Edytowane przez mila17 Czas edycji: 2010-06-15 o 16:10 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dita von Teese ! <nie,nie chodzę w gorsetach
> ale dla mnie to esencja kobiecości, indywidualności.. i ta bladość.. ahh
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ta bladość też mnie użeka... Próbuje taką mieć
niestety mam jasną cerę, ale nie porcelanową... a chciałabym mieć ;-(przepiękna!
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Dita jest boska!
chciałabym mieć ciemne włosy i ciemniejszą karnacje, ale taką porcelaną też bym nie pogardziła ![]() podoba mi się styl Hilary Duff
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ostatnio Selezneva, ale normalnie i najczęściej to Vodianova, taka naturalność w nich jest, a ja uwielbiam naturalność
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
widze ze ten sam gust mamy
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
zielony stworek
|
Katarzyna Herman naturalny makijaż, blada z ciemnymi , długimi włosami.
W stroju pełen minimalizm. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa typy kobiet, które uwielbiam
Pierwszy to kobieta-dziewczynka, opalona, błyszcząca, z jasnobrązowymi włosami. Konkretnie: Jessica Alba, Miranda Kerr, Adriana Lima. Drugi typ to zmysłowa brunetka z długimi włosami, 100% kobiecości, czyli Monica Bellucci, Aishwarya Rai, Angelina Jolie. Do zmysłowych kobiet, choć nie brunetek, dorzucę jeszcze Beyonce i JLo. A z narodowości nigdy się nie mogę przestać gapić na piękną Hinduskę i Japonkę
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham dziewczęcy styl. Najlepiej pudrowo i grzecznie. Falbanki, kokardki i kwiatuszki (że też mi, która w wieku 6 lat zadzierała sukienki i właziła na drzewa się tak porobiło :P) najlepiej w ilościach hurtowych
Pastele, wiadomo. Makijaz czysty, jasny ale jednocześnie wyrazisty. Lubie akcentować oczy bo mam małe i z opadającą powieką przez co giną w twarzy(przez co makijaże azjatek są dla mnie idealną opcją, nikt tak nie umie modelować oczu jak one). Poza tym jestem blondynką z mega jasną karnacją i zielono-niebieskimi oczami(takie morskie) więc moim ulubionym stylem jest styl ulzzang jeśli idzie o makijaz i gyaru jeśli idzie o ubiór. W polsce ciągle trudno o takie słodziutkie ciuchy a te kupowane w chinach są mega okropnej jakości ale jakoś ten styl do mnie przemawia. Szczerze mówiąc chce korzystać z tej ksieżniczkowatości póki jestem w miarę młoda(wyglądam na troche mniej niż mam) i mogę. Potem będę szukać innych inspiracji. Teraz podążam za Masukawa Tsubasa: http://thehetre.vn/ichinews/090424130847-596-639.jpg Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2010-06-15 o 22:08 Powód: same literówki :P |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, zgadzam się z Tobą, pudrowy, dziewczęcy styl wygląda cudownie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywista
taki makeup nie jest nachalny a przy tym można wiele niedoskonałości urodowych zamaskować. Świetnie nadaje się dla kobiet z małymi oczami(już pomijam tam akcje z soczewkami, podklejaniem powiek czy sztucznymi rzęsami ale dobry eyeliner, jasny cień i dużo tuszu też robią swoje). Ja polecam to wszystkim, którzy jeszcze bezwstydnie mogą paradować w różu trzeba korzystać póki jest się młodym... nie chcemy przecież za 40 lat wzdychać do tych falbaniastych spódniczek z utęsknieniem a raczej miło je wspominać!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Lubię popatrzeć na tego typu księżkiczki bo wyglądają słodko, ale sama nigdy przenigdy nie ubiorę falbanek, kokardek itp., bo dobrze czuję się w minimaliźmie...
A ma może któa was katalog mango z sesją z pe i monica? chętnie odkupie
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Super watek, ale do rzeczy. Ja najczesniej wodze wzrokiem za kobietami, ktore sprawiaja wrazenie niezaleznych, pewnych siebie i drapieznych. Taka kobieta sukcesu, ale typ wampa. Podoba mi sie mocny, wyrazisty makijaz (byle nie tandetny!!), natomiast ubrania - nie wyzywajace, ale podkreslajace indywidualnosc.
Nie mam raczej zadnej idolki, ktora bylaby dla mnie idealem piekna, ale z zyjacych (tu nie bede oryginalna) to najblizsza idealowi jest Angelina Jolie, a z niezyjacych Marilyn Monroe. Falbanki, kokardki .... mnie to nie urzeka. Zdecydowanie bardziej pociagaja mnie , jesli w ogole moge to tak okreslic, kobiety po ktorych na pierwszy rzut oka mozna stwierdzic, ze wiedza czego chca, sa odwazne i bezkompromisowe, a przy tym baaaardzo sexowne
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z przedmowczynia... To widac na pierwszy rzut oka - kobieta pewna siebie, wyprostowana, z pazurem, zadbana. Dopracowana na ostatni guzik ( to tez dlatego ze sama jestem perfekcjonistka
ale z wyluzowana. Zarowno w stylu ubierania jak i w makijazu - oryginalność i odwaga - ale nie tandeta. Typ urody: moj wzrok przyciagaja raczej ciemnowlose, podobaja mi sie szczegolnie egzotyczne urody
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

ciemnowłose, długie fale, ciemne brwi i duże oczy, preferuję jasną cerę 

Staram się dobierac ubrania i makijaż tak, zeby pasowały do mnie i raczej nie wzoruję się na innej kobiecie. Podoba mi się jasna cera, gładkie włosy, dobrze zrobiony, delikatny makijaż, jednokolorowe paznokcie, fajny styl.