Zmiany.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-03, 14:35   #1
martaa1011
Rozeznanie

Zmiany..

Postanowiłam całkowicie zmienić mój styl ubierania się, ponieważ stwierdziłam, że już na to najwyższa pora.
Zawsze ubierałam się na sportowo i tak zwyczajnie, ale teraz potrzebuję jakiejś odmiany.
Bardzo podoba mi się styl anies5. Po prostu uwielbiam oglądać jej zestawy ubrań w wątku My Style Diary. Chciałabym zacząć ubierać się jakoś podobnie, ale brak mi weny twórczej.
Nie jestem wysoka, mam tylko 160 cm wzrostu, jestem dosyć szczupła (niacałe 50 kg). Bardzo lubię kolor szary, czarny, różne odcienie brązu i ciemne zielenie.
Doradźcie mi, w jakie ubrania mogłabym się zaopatrzyć? Za wszelkie odpowiedzi (nawet za krytykę) będę wdzięczna.
martaa1011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 14:56   #2
kinguchaaa00
Przyczajenie

Dot.: Zmiany..

Opisz Kolor Swoich Wlosow, Oczu, Karnacje..
To Wazne Rzeczy W Doborze Stylu
kinguchaaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 15:02   #3
nough
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinguchaaa00 Pokaż wiadomość
Opisz Kolor Swoich Wlosow, Oczu, Karnacje..
To Wazne Rzeczy W Doborze Stylu
a najlepiej by było jakbys dodała zdjęcie
Inspirację juz znalazłaś -> ja polecam jeszcze wątek Street Fashion, teraz wystarczy już tylko wcielić pomysł w życie.
Napisałaś jakie lubisz kolory i wygląda na to, że wszystkie są ciemne Idzie wiosna - może więc warto zainwestować w żywe barwy, np. czerwony, zielony, żółty, fiolet?

nough jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 15:03   #4
martaa1011
Rozeznanie

Kolor włosów to taki jakby ciemny blond, oczy mam zielone z czarną obwódką naokoło, rzęsy i brwi ciemne, a karnacja jest taka normalna, nie jest bardzo jasna, taka zwykła.
Jak znajdę jakieś dobre zdjęcie, to wkleję. :P
Stary 2008-03-03, 15:05   #5
eyo
Zakorzenienie

W ogole to ja proponuje zapisac w regulaminie albo cos ze jezeli ktos szuka porad co do zmiany stylu to niech wrzuca zdjecia bo w kazdym takim watku ten sam problem "porosze wrzuc zdjecia" i obchodzi sie bez oddzwieku. Moim zdaniem trzeba cos z tym w koncu zrobic.
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 15:11   #6
Papiszynka
Zakorzenienie

Bez przesady, to jest forum, nie mozesz komus nakazac wklejania zdjec a kazdy ma prawo zapytac.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 15:16   #7
eyo
Zakorzenienie

Zapytac tak - ale co my may jej powiedziec ? Za kazdym razem jest dokladnie ten sam problem.. pierwsze o co pada pytanie to zazwyczaj wlasnie zdjecie. Mamy sobie zrobic na podstawie wymiarow jakis tekturowy model i ubrac ?
Jasne nie mowie, ze kogos ma sie za to z forum wyrzucic albo cos, ale moglby kazdy brac to pod uwage zakladajac taki watek bo naprawde niewiele mozemy takiej osobie doradzic. Duzo latwiej bedzie nam wszystkim jezeli bedzie widac na jaka konkretnie figure mamy szukac tych ciuszkow niz strzelac w ciemno w sumie - bo nawet te cm. sie roznie rozkladaja.
No i to tez jest chyba w interesie dziewczyn zakladajacych takie watki - chca chyba zebysmy im doradzily najlepiej jak mozemy na nie w ciemno strzelały. A poza tym nie mowie ze maja twarz od razu cala pokazywac czy cos.

Jedyna sensowana rada do do tematu watku to albo czytaj dalej msd albo idz do sklpeu i przymierzaj a nie o to chyba chodzi autorce. Co z tego ze jej wrzucimy zdjecia rzeczy w ktorych nie bedzie jej i tak dobrze a trafic tak to mozemy jedna na 50 sztuk.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 15:26   #8
nough
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaa1011 Pokaż wiadomość
Kolor włosów to taki jakby ciemny blond, oczy mam zielone z czarną obwódką naokoło, rzęsy i brwi ciemne, a karnacja jest taka normalna, nie jest bardzo jasna, taka zwykła.
Jak znajdę jakieś dobre zdjęcie, to wkleję. :P
Ja mam włosy ciemny blond i np. wyglądam strasznie smutno i 'jednolicie' w brązach, najlepiej dobrać pasujące do Ciebie kolory przykładając materiał do twarzy i oglądając się w lustrze. W pewnych kolorach będzie się wyglądać po prostu korzystniej, żywiej.

A jaki dokładnie styl chciałabyś mieć? Lepiej się czujesz w sportowych czy eleganckich rzeczach? Nosisz chętniej spódnice czy spodnie, jakie?

Eyo: Przykro mi to mówić, ale to już nie pierwszy wątek, w którym wywołujesz niepotrzebne dyskusje... Odpuść trochę.

nough jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 15:27   #9
martaa1011
Rozeznanie

zdjęcia:

Teraz zaczynam się ubierać elegancko bardziej, spodnie uwielbiam, do spódnic nie mam przekonania, ale ostatnio spodobały mi się sukienki. Podoba mi się też żółty oraz musztardowy kolor.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P10800941.JPG (79,2 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P10800961.JPG (89,4 KB, 113 załadowań)
Stary 2008-03-03, 15:39   #10
eyo
Zakorzenienie

No z taką figurą to na pewno będziesz dobrze wyglądac w kobiecych ciuszkach
Poza tym powiem Ci, że nie wyglądasz na te swoje 1,60 - wyższa się wydajesz.
Ale plus jest taki że spokojnie możesz sobie pozwolic na buty na jakimś obcasie - nie wiem czy lubisz ale na pewno by pasowały do takich bardziej eleganckich zestawów. Jeśli do tej pory nie nosiłaś to zacznij od niższych, bardziej stablinych. Ogólnie bardzo lubie wyższe buty w połączeniu z rurkami i np. staynowymi bluzkami Ajj A tobie widac dobrze w waskich spodniach.
Poprobowalam bym tez np. lekko olokowych spodnic za kolano no i jak podobaja Ci sie ostatnio sukienki to duzo fajnych sukienek było podawanych w watku o tych ciuszkach które reklamują japonki na allegro - sporo jest takich w wersji właśnie wygodnej a moimo to eleganckiej - może w nich byś znalazła coś dla siebie ?
Może jakieś tuniki we wzorki ??
A jeśli lubisz musztardowy to stawiałabym na dodatki w tym kolorze - torby w takim odcieniu są przepiękne
A tak w ogóle to na tych zdjeciach cos mi nie pasuje ten kolor koszulki do włosów twoich wiec z takiego bym raczej zrezygnowała.
Z tego co napisałaś na początku to widac że lubisz raczej ciemne kolory, tylko tym musztardowym powiało weselej. Może bys też sprobowała jakis weselszych odcieni ?
Stary 2008-03-03, 15:49   #11
martaa1011
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
No z taką figurą to na pewno będziesz dobrze wyglądac w kobiecych ciuszkach
Poza tym powiem Ci, że nie wyglądasz na te swoje 1,60 - wyższa się wydajesz.
Ale plus jest taki że spokojnie możesz sobie pozwolic na buty na jakimś obcasie - nie wiem czy lubisz ale na pewno by pasowały do takich bardziej eleganckich zestawów. Jeśli do tej pory nie nosiłaś to zacznij od niższych, bardziej stablinych. Ogólnie bardzo lubie wyższe buty w połączeniu z rurkami i np. staynowymi bluzkami Ajj A tobie widac dobrze w waskich spodniach.
Poprobowalam bym tez np. lekko olokowych spodnic za kolano no i jak podobaja Ci sie ostatnio sukienki to duzo fajnych sukienek było podawanych w watku o tych ciuszkach które reklamują japonki na allegro - sporo jest takich w wersji właśnie wygodnej a moimo to eleganckiej - może w nich byś znalazła coś dla siebie ?
Może jakieś tuniki we wzorki ??
A jeśli lubisz musztardowy to stawiałabym na dodatki w tym kolorze - torby w takim odcieniu są przepiękne
A tak w ogóle to na tych zdjeciach cos mi nie pasuje ten kolor koszulki do włosów twoich wiec z takiego bym raczej zrezygnowała.
Z tego co napisałaś na początku to widac że lubisz raczej ciemne kolory, tylko tym musztardowym powiało weselej. Może bys też sprobowała jakis weselszych odcieni ?
To moje 160 to nawet zawyżyłam, bo mam dokładnie 159.
Właśnie w sobotę planuję zakup jakichś bucików i sukienki, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. Będę miała dużo czasu na łażenie po sklepach, więc może zakupy się udadzą.
I dziękuję za słowa uznania o mojej figurze, bo zawsze wydawała mi się jakaś nieforemna.
Nie wiem, co ze mną jest, ale do kolorowych rzeczy jakoś nie jestem przekonana. Może jeszcze mi się spodobają.
A o ołówkowych spódnicach pomyślę, może akurat mi przypasują.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 16:50   #12
eyo
Zakorzenienie

nieformena ?? ah my kobiety albo za grube albo za krzywe albo nieformene jesteśmy no na mój gust to figurę masz akurat bardzo w porządku wiec możesz szalec z fasonami bo jak to mamunia mówi "ładnemu/zgrabnemu we wszystkim ładnie".
A jak masz czas na łażenie to sobie rewię po sklepach zrób przymieżaj co sie da w stylu który chcesz osiągnac i bierz to co podkreśla Ci figurę. Ajj keidy ja będa miała na to czas..
Stary 2008-03-03, 18:30   #13
Vanillivi
Raczkowanie

Eyo ma rację! Figurę masz ok, wiec na dużo rzeczy mozesz sobie pozwolić, ale mam prosbę : koniecznie powklejaj potem zdjecia tego co kupiłaś, i zmienionej siebie... proszę i jestem pewna ze nie ja jedna bedę na nie czekać
Stary 2008-03-03, 19:58   #14
martaa1011
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vanillivi Pokaż wiadomość
Eyo ma rację! Figurę masz ok, wiec na dużo rzeczy mozesz sobie pozwolić, ale mam prosbę : koniecznie powklejaj potem zdjecia tego co kupiłaś, i zmienionej siebie... proszę i jestem pewna ze nie ja jedna bedę na nie czekać
Dziękuję i obiecuję, że powklejam zdjęcia.
Stary 2008-03-04, 20:45   #15
Vanillivi
Raczkowanie

trzymam cie za słowo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 21:36   #16
e_myszka
Zakorzenienie

Czekam na fotki tego co zakupisz
Też jestem mała ( 156 cm ) i od jakiegoś czasu próbuję zmienić styl właśnie ze sportowego na coś bardziej kobiecego Dlatego będę obserwować
Stary 2008-03-04, 21:57   #17
klaustrofobia
Raczkowanie

GG do klaustrofobia

Jeżeli lubisz spodnie, a polubiłaś także sukienki może powinnaś pomyśleć o tunikach? Można je nosić do rybaczek ( do kolan), leginsów a także i spodni (rurek). Pomyśl też o wiosennym płaszczyku do kolan Jest bardzo kobiecy i elegancki Pozdrawiam

46~45~44~43~42~41~40! kg.
klaustrofobia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 23:10   #18
eyo
Zakorzenienie

klaustrofobia : popieram rady tylko te legginsy mi nie pasują ale reszta jak najbardziej ok.
Stary 2008-03-05, 06:16   #19
martaa1011
Rozeznanie

Płaszczyk już mam. Leginsów nie lubię, bo mam wrażenie, że pogrubiają mi nogi, ale może po prostu nie umiem ich nosić. A zdjęcia tego co kupiłam wkleję dopiero z końcem marca, bo termin zakupów przesunął się niestety na 29 marca. Ale wtedy pojadę do Galerii Bałtykiej i zaszaleję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 07:54   #20
klaustrofobia
Raczkowanie

GG do klaustrofobia

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
klaustrofobia : popieram rady tylko te legginsy mi nie pasują ale reszta jak najbardziej ok.
Tak Leginsy + tunika świetnie sprawdza się na imprezkę..

46~45~44~43~42~41~40! kg.
klaustrofobia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości