|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Miejsce gdzie można rozwijać talent krawiecki, tworzyć biżuterię
Doradźcie proszę!
Marzy mi się miejsce gdzie można wpaść o każdej porze dnia i w kameralnym gronie podobnych jak ja zapaleńców hand made spełniać się artystycznie, wprowadzać w życie swoje coraz to nowe pomysły. Mieć zawsze pod ręką profesjonalne zaplecze (maszynę do szycia, narzędzia, stół kreślarski, profesjonalny aparat, koraliki, wstążki, materiały...). Miejsce gdzie jest wystarczająca przestrzeń by w komfortowych warunkach tworzyć cokolwiek przyjdzie do głowy. Odrestaurować stary mebel, uszyć designerską poszewkę na podszkę czy zaprojektować modną dresową sukienkę i uszyć ją samemu nie płacąc fortuny. Czy jest takie miejsce w Warszawie? Ja nie znalazłam... Postanowiłam więc, że sama je stworzę. Wynajmę lokal, urządzę go na wzór przyjaznego, nowoczesnego studia, wyposażę w stoły, maszyny i różne przydatne sprzęty. I zaproszę tam wszystkie kreatywne dziewczyny , które zawsze chciały coś tworzyć ale nie miały ku temu warunków, miejsca czy wystarczających funduszy. Za przystępną cenę będzie można wynająć stanowisko krawieckie na godziny, samemu przerobić ubranie czy skorzystać z pracowni stolarskiej i dać drugie życie meblom malując je w fantazyjne wzory. Poradzić się, wziąć udział w kursie tworzenia biżuterii czy decoupage. A wszystko to w inspirującej przestrzeni, miłej atmosferze i przy pysznej kawie. Tylko czy będą chętni na takie usługi? Na wynajem studia/stanowisk na godziny? Jak myślicie? Taki projekt wymaga sporej inwestycji. Stąd bardzo ważne jest dla mnie zdanie innych kreatywnych Wizażanek. Odwiedziłybyście takie miejsce? Będę ogromnie wdzięczna za Wasze wszystkie odpowiedzi, opinie i sugestie.
Olala Boutique - unikatowe bransoletki Edytowane przez Mija_22 Czas edycji: 2015-02-03 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Miejsce gdzie można rozwijać talent krawiecki, tworzyć biżuterię
teoretycznie super pomysł...ale tylko teoretycznie niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dlaczego tylko teoretycznie??
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W moim mieście istnieje miejsce, gdzie można wynajmować maszyny do szycia właśnie na godziny. Ale działa to wraz ze szkoła szycia, warsztatami stworzonymi przez dwie projektantki.
Być może miałoby to rację bytu, ale pod warunkiem, że byłoby to część jakiejś większej całości, właśnie warsztatów, kursów dla dorosłych i dzieci itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja bym poszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.