|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Gość
|
![]() Jak przytyć
Dziewczyny!
Piszę do was moje kochane z zapytaniem W wieku 13 lat ważyłam około 62 kg. Teraz ważę 53 kg przy wzroście 175 centymetrów. Zchudłam do tej wagi stosując dietę wege i wegan - nie umiałam jej skomponować. Teraz nie potrafię przytyć. Wszędzie na kalkulatorach BMI widnieje napis 17,5 - anoreksja. mam trochę kości wystających. i piersi rozmiar 75 B (z 75 C). Jem normalnie, a nawet powyżej przeciętnej. U pani małgosi - kanapka podwójny ser, szynka dwa rodzaje, ogórek kiszony, pomidor na białej bułce. Lubię każde żarcie i ani razu nic nie zwracałam. Nie lubię tylko czosnku, cebuli i chleba. Nie mogę pić mleka ani jeść soi. Czy jest to anoreksja? Moja siostra ma to samo. Noszę ciuchy rozmiar 36 - 38. Proszę was o pomoc? Co to jest i dlaczego nie mogę utyć. Pozdrowionka ![]() Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-03-03 o 16:34 Powód: dopisek |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ja jestem Anorektyczką?
Dziewczyno, anoreksja to choroba duszy, psychiczna...
Widocznie masz taką szybką przemianę materii, może też w genach, jak mówisz że siostra tak samo ma. Wpisz w google anoreksja i poczytaj troszkę o niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Wiem, bo ja to siebie bardzo lubię. Sama czytałam sporo o anie. Ale jak ja mam przytyć? Jak mam zwolnić tą przemianę materii. Nie chcę by wiecznie przy liczeniu BMI wyskakiwało mi - anoreksja. Bo ana to nie jest.
Pozdrawiam P.S zmieniam tytuł postu na "jak przytyć?" |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
szybka przemiana materii a anoreksja to dwie całkiem różne sprawy
![]() ![]()
#5 |
Gość
|
A możesz podać mi linka (nie mogę go znaleść poprzez wyszukiwarkę).
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś anorektyczką, absolutnie
![]() Po prostu odchudziłaś się, niezbyt zdrowo i pewnie za mocno. Skoro czujesz, że przydałoby Ci się kilka kilo, ale lubisz siebie i nie masz oporów przed jedzeniem, to ana zupełnie Cię nie dotyczy. Btw, początkowo chciałam połączyć z wątkiem 'Anoreksja...', ale jak widać nie ma żadnych podstaw i wręcz mnie to cieszy ![]() Cytat:
Przytyć, przytyć chcę ze wszystkich sił http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168660 Pozdrawiam.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Hypnotic, chcę utyć bo:
- boję się że nie będę miała dzieci - ludzie wytykają mnie ("musisz utyć", "ale ty jesteś chuda"). Mam dość tych okropnych słów. I wszędzie na mnie mówią, że ja mam anoreksję (nawet koleżanki w szkole). A co najśmieszniejsze ![]() Dodatkowo nie za bardzo lubię nosić spodnie tylko na pasku (bo inaczej spadają ze mnie). Mam miesiączki normalnie (jak w zegarku - równo co 31 dni). Wiem, że niektóre kalkulatory kłamią, ale ja mam dość głownie tych tekstów. Pewnie wiecie jak to rani. W życiu przeżyłam już tyle (histora na plotkowym w wizażowych społecznościach w wątku "Grupa wsparcia dla osób chorujących przewlekle (których lekarze czasem mają w nosie)", że wystarczy mi na całe życie. Całuski Weronka ![]() Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-03-08 o 15:25 Powód: drobne poprawki |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Weronika ale to nie jest tak, że ci bmi pokaże że masz anoreksje i ją masz. To jest też choroba duszy,a nie tylko ciała.
Chcesz utyć a nie schudnąć ? Czyli jest ok- nie masz anoreksji. Nie każda chuda osoba musi ją mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Wiem, ja kcoham żarcie. Tylko męczą mnie jedynie wypowiedzi innych ludzi. Nie mam anoreksji i sama o tym wiem
|
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Weroniko, ale w jaki sposób możemy Ci pomóc? Mamy zmienić sposób myślenia Twojego otoczenia albo przybrać za Ciebie te kilka kilo? Przecież wiesz, że tak się nie da.
Ale przecież masz miesiączki regularnie, więc wszystko jest dobrze. A jeśli jesteś niespokojna, to idź do gina, przebadaj się, pogadaj z nim. Cytat:
Cytat:
Mówi się, że najważniejsza jest akceptacja, i to prawda, ale rozumiem, że jest Ci ciężko, skoro ciągle słyszysz takie a nie inne epitety... Jeśli z tymi paroma kg do przodu byłoby Ci łatwiej i czułabyś się lepiej, dlaczego nie - możesz spróbować przytyć. Przytycie = jedzenie powyżej zapotrzebowania kalorycznego. Podałam Ci już parę linków i więcej dla Ciebie nie mogę zrobić. Powodzenia ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jeżeli masz 13 lat to sie nie przejmoj moja siostra ma 14 lat 174cm i 50 kg kiby 10 kg niedowagi ale nie ma stwierdzonej anorekcji taka jush jej natura zazdroszce jej bo zjada 50x razy wiecej niz ja i nie tyje wcale :P dodam ze moja siostra nie miesiaczkuje i ma rozmiar 75A rozmiar stanika ale tez taki mialam w jej wieku a teraz mam C wiec sie nie przejmujemy
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Na wyraźną prośbę autorki, która zmieniła już podejście i nie oczekuje więcej porad na ten temat, wątek zamykam.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.