|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Załamanie:(
Witam...
Chcialam się Wam "wyżalić" i poradzić. Otoz, moj problem tkwi w tym ,ze raz na jakis czas, przychodzi taki dzień (np. dziś), ze jestem totalnie zalamana! Wszysto mnie przygnebia, nie moge na siebie patrzeć, wszystko mi przeskzadza, nie widze w niczym sensu, znajduje co chiwlę jakieś niedoskonałości w moim zyciu, płaczę, cały czas sobie coś wmawiam... ;( Najczesciej wszystko to dotyczy mojego wygladu, mojej wagi, tego, ze nic nie robię w zyciu, siedzie bezczynnie w domu, zamias postrać sie o jakies hobby, jakeis zaintereswanie, umiec cos, robic cos, zeby nie siedziec bezczynnie w domu, żeby moc dobrze wykorzystac ten cenny czas...;( Naprawdę czasami nie wiem co mam ze soba zrobić, zastanawiam się nad swoim życiem i nie widze w nim sensu;( Czy Wy też macie takie momenty? Jak sobie z nimi radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Załamanie:(
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tez miewam takie momenty. Na szczescie zawsze mijaja.. Czasem podnosi mnie na duchu jakas muzyka, niby takie blahe, ale naprawde niesamowicie pozytywnie wplywa na mnie. Pozdrawiam i trzymaj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A może ze mną jest coś nie tak?
Głupio mi jest potem, bo cierpi na tym mój TŻ... Zawsze go przepraszam, ale dziwie się jak ze mna wytzymuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hustawka hormonow robi swoje . Moze zacznij brac tabletki antykoncepcyjne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam identycznie... Czasem nawet łapie się na myślach samobójczych. W każdym razie miałam huśtawki systematycznie i dość długo więc wysłano mnie do lekarza. Stwierdzono depresje. Po lekach jest ciut lepiej ale samemu trzeba chcieć sobie pomóc. Jeśli Twoje huśtawki są bardzo mało intensywne i nie za częste to zwykła chandra. Znajdź jakieś zainteresowanie, pasję i poświęć się temu. Mi teraz na złe dni pomaga jakiś szczegół np. kąpiel z dużą ilością piany. Nosek do góry i nie przejmuj się bo po każdej burzy wschodzi słoneczko. Buziaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja tez tak mialam, do czasu az przeczytalam pewien artykul w jakims czasopismie (to bylo ze 100 lat temu wiec nawet nie pamietam w jakim). Bylo nieciekawie ze mna. Jak tylko otworzylam oko po przebudzeniu sie juz wiedzialam, ze to bedzie jeden z tych gorszych dni. I nastawialam sie na to. Zas w tym artykule radzono, zeby juz rano zwyczajnie wmawiac sobie, ze bedzie ok. Znalezc jakas pozytywna rzecz, osobe, czy wspomnienie i trzymac sie tego. Ja na poczatku robilam tak wrecz na sile i przez lzy! Wmawialam sobie, ze jednak nie jest tak zle. Stawalam przed lustrem i mowilam o sobie w samych superlatywach! Na poczatku nie bardzo dzialalo, ale w koncu uwierzylam sobie. Teraz tez nie zawsze jest super, ale wtedy przed lustrem i mowie do siebie: "stara, dalas rade wtedy to dlaczego teraz mialoby byc inaczej, jestes przeciez silna babeczka". Powtarzam to naglos tak dlugo az w to uwierze.
Moze i tobie pomoze taka rozmowa z kims inteligentnym czyli z soba?!
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
czasem też miewam takie chwile... czasem całe dni...mi np. pomagają pogaduchy z koleżankami, coś słodkiego, czasami winko.Pomagają też optymistyczne piosenki, słońce za oknem...
Znajdź jakieś zajęcie, które sprawia Ci przyjemność, rowniez duzo daje ![]() ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
oo ja tez tam mam, czasem jest to jeden dzien, czasem dwa, czasem kilka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście nie jestem sama
![]() Chyba jest bardzo wrażliwa i za bardzo biore pewne sprawy do siebie.. Kiedyś, kilka lat temu niestety nie zdałam. straszni sie załamałam (a przeciez to nie byl koniec swiata) i najadłam się tabletek, wylądowałam w szpitalu ![]() ![]() ![]() Ps. dzisiaj juz jest lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
zdarza mi sie czasem
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Też tak czasem mam..
Co prawda żadne próby samobójcze nie wchodzą w grę, ale cały dzień chce mi się płakać.. Zazwyczaj w niedziele, kiedy pogoda jest okropna tak jak w tę niedzielę była.. TŻ próbuje poprawiać mi humor, ale nie chcę i jemu psuć, więc staram się trzymać.. Teraz się martwię swoimi studiami.. Nie wiem czy dobrze wybrałam, a słuchanie TŻ o tym jaka to jego architektura nie jest cudowna tylko mnie dobija :/ Co mi pomaga? Właściwie nie wiem, czas chyba po prostu. Albo zebranie się do pracy- porządki, jakiś pomysł na życie nowy.. Dobry film, albo wypłakanie się w poduszkę i sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tez mam takie momenty raz na jakis czas, ale zawsze staram sobie znalezc jakies zajecie... jak jestem w pracy to staram sie o tym nie myslec i albo zajmuje sie praca, albo gadam z ludzmi, albo siedze w necie. Jak jestem w domu, ogladam tv, czytam gazete, siedze w necie (jak jest komputer wolny) a najczesciej ide na spacer, badz ide odwiedzic kolezanke lub do rodzicow ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Też myślałam że to możę być pzyczyna braku zajęć i zbieram się juz kilka miesięcy żeby nmp zapisać sie na tańce, ale samej jakoś mi się to nie widzi, a kolezanki zawsze znajdą jakiś pretekst jak juz sie umawiamy
![]() Kurde, chyba jestem troche leniwa;( Moje środki finansowe tez nie pozwalaja na częste zakupy w drogeriach czy centrach handlowych lub wlasnie na takie zapisy fitness czy tańce..;( Jestem jeszcze na utrzymaniu rodziców i mam rodzeństwo więc tu jest mały problem;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Polecam piosenkę, której słowa brzmią:
"...bo jest taki dzień i każdy tak ma, ze czasem jest źle i jakoś nie tak..." i głowa do góry - muszą być i takie dni ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Miewam też napday złości... Później strasznie głupio się czuje,bo, jak juz pisałam, cierpi na tym moj TŻ (chociaż niczym nie zawinił).
Sądzicie, że powinnam udać się do jakiegoś lekarza...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
bierzesz tabletki antykoncepcyjne?
jezeli sprawa robi sie powazna, utrudnia ci normalne funkcjonowanie, stwarza konflikty w zwiazku mozesz pojsc do psychologa. na pewno pomoze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Widzisz, zdecydowanie nie jesteś ze swoim problemem sama
![]() "Zły humor, drażliwość i obrzęki - co miesiąc z takimi dolegliwościami boryka się większość kobiet. U jednych ustępują po zażyciu odpowiedniej tabletki, innym potrzebna jest kuracja hormonalna" Nie wiem czy ta choroba Ciebie dotyczy, ale mnie chyba tak, z tym że w moim przypadku przebiega na ogół łagodnie (brak myśli samobójczych itp.). Zauważ czy te objawy nie występują w miarę regularnie (na kilka lub kilkanaście dni przed miesiączką). Jeśli tak, i jeśli sama lub z pomoca bliskich nie jesteś w stanie sobie z tym poradzić, to nie ma sensu się męczyć i po prostu trzeba iść do ginekologa. Aczkolwiek tak jak dziewczyny Ci radzą - staraj się poprawiać sobie humor, znajdź zajęcie, oddaj się pasji - może wtedy ginekolog okaże się być niepotrzebny ![]() Trzymaj sie i pamiętaj - nigdy się nie poddawaj, choćbyś miała tak zły humor, że odechciewa Ci się żyć. Zawsze znajdą się osoby (lub tabletki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie depresantki!!!
![]() Na ogół jestem optmistką i patrzę raczej wesoło na świat, moje życie podoba mi się i pewnie co nieco bym zmieniła, ale na ogół jest dobrze ![]() Ale czasem przychodzi KRYZYS!!!! Od rana nie mam chęci wstać z łóżka, nie mogę patrzeć na siebie, najchętniej oglądałabym smętne filmy, jadła tonę słodyczy i płakała sobie do poduszki.... Najczęściej dopada mnie to jak jestem sama. Na codzień kręci sie koło mnie sporo ludzi, studiuję, mieszkam w akademiku więc zawsze coś się dzieje... I chyba to polecam każdemu kto ma napady takiegło złego nastroju. Rozmowę z bliskimi ludźmi, spacer, sport; Ale czasem takie dni też się przydają ![]() A TŻ kocha to i wytrzymuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że te dni dopadają mnie, bo mam za dużo czasu na myślenie, za duzo czasu nudy... Musze cos zneleźć, zeby zabi c czas, tylko co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam takie dni, ale wtedy pomaga mi tabliczka czekolady
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Twoje załamanie, gorsze dni nie są niczym nienormalnym. Każdy ma w swoim życiu gorsze chwile, kiedy najchętniej zamknął by się w miejscu, do którego nikt nie ma wstępu. U kobitek często związane jest to z "burzą hormonów" która często sięga zenitu na kilka lub kilkanaście dni przed miesiączką, tak jak pisała Natavi
![]() ![]() ![]() Wierzę Ci,że jest to denerwujące i cierpi na tym druga osoba! Ja wytłumaczyłam to mojemu TŻ, teraz przytula mnie i mówi ,że zrobi wszystko żeby moje PMSY przeszły łagodniej. Podsuń mu artykuł o tym, niech se poczyta i wie coś więcej o kobitkach :P Mnie osobiście pomaga ciepła kąpiel, taniec przy muzyce z Dirty Dancing, spacerek albo rowerek, jak mam kase to aqua robic:P lub pogaduszki przy kawie z kumpelami ![]() Warto też sobie pisac pamiętnik, w którym opiszesz wszystkie swoje złe emocje ![]() ![]() nie martw się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.