|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
twarda kredka?
Czy znacie jakieś firmy, które produkują twarde kredki do powiek?
Marzy mi się makijaż, w którym górna i dolna powieka pomalowana jest cieniem, a oprócz tego oczy pomalowane są , np. czarną kredką, oczywiście kredką ma być zrobiona "kreska". Problem w tym, że nie znalazłam jeszcze kredki, którą mogłabym namalować wyraźną kreskę na powiece już "ucieniowanej". Czasem na upudrowanej nie chce malować, a co dopiero, kiedy jest już położony cień. Macie na to jakiś sposób? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: twarda kredka?
jak sobie kupisz kredke za 2,50 to bedzie tak twarda ze nawet oko bedziesz sobie mogla wykuć
do robienia kresek na gornych powiekach najlepsze sa eyelinery (jak dla mnie) ale oslugiwanie sie nim wymaga umiejetnosci
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
polecam kredki Gosha,rewela!! A poza tym Isa Dora ma tez super nr 20
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale eyelinerem kreska jest taka zbyt "ostra", a jeśli do tego zatrzęsie się rączka, to cały makijaż oka szlag trafił.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ale twarda nie znaczy wyraźna. Ważne jest, żeby kredka była mocno napigmentowana, np. dobrze jest wspomniana wyżej IsaDora. Przeważnie jednak i takie kredki ciężko malują kreski na cieniach np. perłowych. Najlepiej na matowych, takich nie-śliskich. Moim patentem na kreskę przy cieniach jest namalowanie delikatnej kreski jako bazy, na to makijaż cieniami i poprawienie wcześniej wykonanej kredki nową warstwą.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
przy zakupie pudru manhattana byla dołączona kredka czarna ktora jest bardzo twarda i trwala osobiscie w takich nie gustuje ale skoro takiej szukasz to polecam
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

do robienia kresek na gornych powiekach najlepsze sa eyelinery (jak dla mnie) ale oslugiwanie sie nim wymaga umiejetnosci