![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Cynamonowy braz Joanny
Czy ktoras z was stosowala ten odcien bo zamierzam sobie taki sprawic? CZy wychodzi ciemno (mam blond pasemka)? Wogole jak narazie nigdzie nie spotkalam tego odcienia w sklepach, chyba maja deficyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cynamonowy braz Joanny
Ja go w sumie używam stale od 2 lat i jestem bardzo zadowolona ale mam naturalnie brązowe włosy, tylko takie "mysie" po nim mam piękną głęboką barwę włosów, ten ciepły cynamonoworudy pigment zmywa się po 3-4 myciach i zostaje wielowymiarowa barwa ale niezbyt ciepła. Trwały jest na moich włosach bardzo i tylko odrosty zmuszają mnie do farbowania no i niszczy włosy nieporównywalnie mniej niż Palette czy Safira więc polecam - tylko u ciebie może to zupełnie inaczej wyglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Super jest ten kolorek!!Czy wyszedłby na brązie? Mam nie za ciemny brąz i blond pasemka, ale ten kolor tak mi się spodobał, że chyba sobie taki sprawie!
![]()
"I nawet kiedy będę sam, nie zmienię się, to nie mój świat, przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam...." MYSLOVITZ ZAPRASZAM NA MÓJ PAZURKOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=134430 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
cynamonowy kolor włosów :)
bardzo podoba mi sie kolor włosów ze zdjęcia. nazwałam go cynamonowym-nie wiem jak inaczj określić ten kolor. macie jakieś pomysły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mnie też interesuje ten kolor , i prubuje zebrać o nim informacje no i jak się coś dowiem to ci przekaże!
może to miedziany machoń ? bo mi również podoba się ten kolor ale nie umiem go zdefinjować ! ja zastanawiam się pomiędzy bursztynem a orzechem laskowym z castingu ! Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-07-09 o 23:17 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: cynamonowy kolor włosów :)
Ja mam taki kolor xDD i duzo wysilku przy uzyskaniu nie bylo haha moze to was rozsmieszy ale kolor uzyskany po przefarbowaniu tlenionych włosów na brąz farby hhmm... jak ona sie nazywała... a wiem ;p loreal casting creme gloss kolor 724 podajrze ; ppp no i niestety mam taki kolor :| pff. pod swiatlem jest rudy ;/ nienawidze.wrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
a może kolor cynamon z alcantary byłby odpowiedni? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
cynamonowy kolor farby ma w swojej ofercie Wella Safira,ale ten kolor ze zdjęcia to raczej rudy lub ciemna miedz.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
kolor cynamownowy kojarzy bardziej mi sie z odcieniami jasnych brązów. Tutaj bym rowniez obstawila ciemna miedz.. Ale zgadzam sie kolor interesujacy
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ciemna miedz to chyba rzeczywiscie bardziej trafne okreslenie
![]() obawiam sie,ze ten kolorek moze wyjsc za jasny... http://www.kosmetykionline.pl/produc...Nugat-724.html ten z kolei za bardzo wpada w braz.... http://www.kosmetykionline.pl/produc...-Bursztyn.html wiec moze ten? http://www.sklep.fryzjerzy.pl/index....t&prod_id=1867 zreszta i takj kolor wychodzi zawsze troche inny niz na opakowaniu, wiec chyba pozostaje mi metoda prob i bledow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ale to też zależy jaki masz obecnie kolor włosów ! a może ten bursztyn z castinga będzie dobry ? bo jeżeli masz jasne włosy ro może wyjść ładny kolorek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ja bym postawila na castinga- nugat. Nie powinien wyjsc za jasny, bo castingi wychodza w wiekszosci przypadkow ciemniejsze niz na opakowaniuu
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam taki kolor, tak jak w przypadku extasia poszlam do fryzjera rozjasniane wloski zrobic na naturalny braz... wyszly troche lagodniejsze od tego na fotce, po miesiacu , w miare wyplukiwania farby wlosy robily sie miedziane ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
niestety, mam ciemne włosy :/ od wielu lat farbowane, ostatnio wiele miesięcy na ciemny brąz...od chyba czterech miesięcy farbuję coraz jaśniejszymi farbami i są już dużo jaśniejsze,ale obawiam się, że taki cynamonowy/miedziany może jeszcze nie wyjść...poczekam jeszcze trochę i wypróbuję jakąś z polecanych przez Was farb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moja mam używała cynamonowy brąz i wychodził jej prawie identyczny dodam że ślicznie wygląda na włoskach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dzisiaj pofarbowałam włosy tą farbą:
http://www.allegro.pl/item395000300_...farba_p50.html i jestem wściekła :/ wyszedł duuuuuuuużo ciemniejszy niż na opakowaniu. mam nadzieję,że będzie się wypłukiwał i jaśniał. pół roku schodziłam z ciemnego brązu na jaśniejszy kolorek a teraz czuję,że tym farbowaniem wszystko zaprzepaściłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
lilly_rose a masz zdjęcie swoje przed i po? Może nie jest tak źle. No i za pierwszym razem zawsze kolor jest ciemniejszy. 2 mycia i powinien kolor być jaśniejszy. A może nie jest tak źle Tobie w tym kolorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po tej farbie wyszel taki czerwono-rudawy braz, ogolnie ok, kolo niestety spiera sie wolno
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
miałam tą farbe... wcale nie wychodzi taki ładny kolor jak na obrazku ://// raczej duzo ciemniejszy i wcale nie rudy:/ powiedzialabym jasny machoń:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja raczej bym powiedziała, że to ten kolor <zdjęcie>
sama taki mam. Tylko nie trzymac długo farby na włosach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
dokładnie jest to L'Oreal Feria Preference P56 Jasny Brąz Mahoniowoczerwony
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie, ze najlepiej do tego koloru pasuje cynamonowy. Moja mama ma podobny kolor, moze odrobine jasniejszy i maluje farba z loreal - jasny bursztyn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
wellaton farba ma kolor cynamonowy nr 8/74, sliczny, polecam, gdyby nie moje przywiazanie do blondu to nigdy bym z niego nie zrezygnowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny robiła któraś z Was tym kolorkiem, to prosze wklejcie zdjecia. Boje sie ze wyjdzie za ciemny ...
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Cynamonowy Brąz- Wasze opinie!
Witam Dziewczyny!
Mam prośbe, jeśli ktoras z Was farbowała włoski farbą z Joanny cynamonowy Brąz proszę o opinie na ten temat, zamierzam sobie wyprobowac ale boje się ze znów ten cynamonowy brąz wyjdzie za ciemny tak jak na opakowaniu, a długo walczyłam zeby włoski sobie rozjasnic wiec niechce ponownie wrócic do ciemnego koloru. Prosze o opinie. ![]() Z góry dziękuję. Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
koleżanka uzyskała taki kolor właśnie po cating bursztyn ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cynamonowy Brąz- Wasze opinie!
Ja mam ten sam problem co koleżanka wyżej. Właśnie zakupiłam cynamonowy brąz z joanny. I chciałabym farbnąć nim sobie moje średnio(chociaż teraz już bardziej "myszowate") brązowe odrosty, by zacząć schodzić z czarnego który tak strasznie działa mi na nerwy, a rozjaśnić, ani zdekoloryzować nie mogę bo są zbyt zniszczone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cynamonowy Brąz- Wasze opinie!
Ja farbowałam tą farbą i jest na prawdę super! Zdjęcia wkleić nie mogę iż nie posiadam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.