|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
demakijaz i oczyszczanie, tylko nie mleczka :(
poszukuje czegos do demakijazu i oczyszczania buzki, ale nie w formie mleczka, bo za tymi nie przepadam, zastanawiam sie nad Idea 25 Citrobiotic zakupic pianke do demakijazu i oczyszczania buzki, moze macie jakies propozycje ?
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2006-06-12 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: demakijaz i oczyszczanie, tylko nie mleczka :(
Ja używam właśnie mleczek - ale zawsze spłukuję je wodą. Jeśli nie mleczko - to dobry żel wystarczy sam w sobie - taki do mycia z wodą, bardzo dobrze usuwają makijaż żele Toleriane i Effaclar La Roche, żel Visibly Refined Neutrogeny,emulsja i żel Norela, pianki też się świetnie sprawdzają - ja lubię pianki Biothermu, Anty Sorayi (coś zniknęła ze sklepów ostatnio), piankę z koenzymami Inter Fragrances. Jeszcze inne wyjście - to płyny do demakijażu - rozpuszczają makeup i inne zanieczyszczenia - wody micelarne ma Bioderma (sensibio i sebium), Vichy, La Roche też ma płyn micelarny w gamie Effaclar.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W takim wypadku polecam dwufazowy płyn do demakijażu L'Oreala. Dla mnie jest on najlepszy - świetnie usuwa makijaż, nie podrażnia wrażliwej skóry, a także nie przeusza jej. Jestem już po kilkunastu opakowaniach i naprawdę się sprawdza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wow zaraz posprawdzam to wszystko na KWC
![]() ![]() tak jak zamawiam i zamiawiam Biodermine a jakos nie moga mi w sklepie zielarskim zakupic i zobacze co u mnie mozna kupic ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
bluegirl napisał(a):
> tak jak zamawiam i zamiawiam Biodermine a jakos nie moga mi w sklepie zielarskim zakupic i zobacze co u mnie mozna kupic ![]() Bluegirl Biodermine najlepiej jest zamówić w aptece - jak tak robiłam - tylko musiałam podać farmaceutce nazwę firmy, bo po nazwie kremu nie mogła znaleźć w bazie. Zamówiłam jednego dnia popołudniu a do odebrania w aptece był już następnego dnia rano. Wiele aptek zamawia leki z hurtowni kilka razy w tyg., więc mogą i Biodermine dopisać do zamówienia ![]() No i jeszcze można go zamówić na esentii ![]() P.S. Dobrze że mi o nim przypomniałaś, musze do niego wrócić, to bdb kosmetyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
w aptekach tez zamawialam, ale niestety szukali w kilku hurtowniach lekow i nic, moj tata tez ma dostep do tego typu hurtowni, ale niestety tez w pobliskich hurtowniach go nie bylo, jedyna szanse dawala mi pani z zielarskiego bo kiedys tam byl lecz niestety nnie bylo chcetnych wiec juz przestali zamawiac i szuka go nadal ale nigdzie go nie mzoe spotkac, wiec powiedziala ze szanse lipne sa na zdobycie go u nas
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
jeśli nie melczko... to może płyn micelarny. Ma go Vichy i Bioderma.
Lub łagodny żel Stiefela - phisiogel |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a żele do mycia twarzy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja do demakijażu używam chusteczek nivea, później tylko tonik i po sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Tak apropos chusteczek - zawsze mam pod reką chusteczki pampersa. Często, czasami nawet codzienni używam ich do demakiajżu (oczywiście oprcz oczu - bo nie są najdelikatniejsze). Swietnie się sprawdzają.
Gdy wyjeżdżam na wakacje w jaką dzicz - podstawą są właśnie chusteczki nawilżone pampersa, używam ich praktycznie do wszystkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: demakijaz i oczyszczanie, tylko nie mleczka :(
tak się wzbraniałam przed mleczkami aż wreszcie znalazłam idealne i lekkie
mój faworyt to mleczko Lirene do tłustej i mieszzanej i żel z tej serii też jest świetny i gdy czzuję sie mimo wszystko niedomyta po mleczku sięgam po żel dodatkowo ![]() nie podrażnia, nawet oczy można nim przetrzec z tuszu i nic się nie dzieje złego ![]() metodą prób i błędów a głownie dzieki wizażowi znalazłam coś na dłużej bo już 2 opakowanie kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.