![]() |
#1 |
Rzabbocop
|
Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Linki do poprzednich części:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=176601 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=214027 Zapraszam serdecznie do nowego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Witam w nowej czesci naszego wateczku!
Kurde nalezy mi sie lanie bo jakos nie moglam sie przybrac do tego usypiania Ady, zreszta moj Radek mimo ze najwiecej krzyczal ze to juz czas z nia zrobic "porzadek" jakos sam nie mogle sie zdecydowac na ta zmiane. WYdrukowalam mu nawwet z netu ksiazke o usypianiu i tej metodzie i co? Ksiazka przelezala przez weekend na stoliku..... Wiem, wiem, nalezy mi sie lanie ze tak to przeciagam w czasie bo im pozniej tym gorzej. Ale sie zapre w koncu i ja naucze. No musze przeciez! ![]() A w ogole to zaauwazylam ze moje dziecko najczesciej w nocy budzi sie dlatego, (z nami nie spi, na szczescie, bo jeszcze to bym musiala jej wyperswadowac) ze wedrujac po lozeczku w koncu dociera do szczebelek i sie jakos tak wciska w kat ze robi jej sie ciasno i nie wiem, albo cos jej dretwieje jak sobie ulezy albo po prostu jest jej niewygodnie i sie budzi. Czasem wystarczy ja troche zsunac w dol lozeczka i sobie dalej spi. A na wedrowki po lozeczku to patentu chyba jeszcze nikt nie znalazl ![]() No i wrzuce Wam obiecane fotki. NIektore troche juz nieaktualne ale zawsze cos....
#3 |
Zadomowienie
|
I jeszcze dwie fotki z urodzinek
AgaG jak sie czujesz?
#4 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() No i mamy nowy wątek. Wykrakałam wczoraj ![]() Martusiu zdrówka Wam życzymy ![]() dysiu śliczna jest Twoja córcia ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Witajcie w trzeciej czesci
![]() Dysiu,piekna masz krolewne w domu ![]() ![]() Jezeli chodzi o spanie to moze zaloz ochraniacz na szczebelki-wtedy Mala nie bedzie sie o nie tlukla.No chyba,ze juz masz...to nie wiem co poradzic ![]() Co do tej metody usypiajacej,to najpierw Wy,tzn.Ty i Radek musicie sie dogadac od kiedy zaczynacie i zeby zadne z Was w trakcie sie nie wylamalo.Bedzie ciezko ale zobaczysz,ze efekty beda szybko widoczne.Dla Ciebie byloby wielkim udogodnieniem (jak juz fasolek bedzie na swiecie),ze Ada po odlozeniu do lozeczka potrafilaby zasnac sama.Musisz myslec,ze to dla dobra Was wszystkich-zobaczysz,ze sie uda ![]() Czarinko,ale Trollki obkupilas,super! Czekamy na fotki.Dzieciaczki masz przesliczne i baaaardzo do siebie podobne ![]() Marta,duzo zdrowka Wam zycze ![]() Moj Isiu dzis tez obudzil sie z goraczka.Juz wczoraj pod wieczor wydawal mi sie jakis nie swoj i na noc dalam mu srodek przeciwgoraczkowy.Rano wstal z temperatura ![]() Golabku,ja z jogurtow daje normalne Danona (nie petitki) lub ogolnie jogurty innej marki dostepne u nas w markecie.Jak jade do Carrefour'a to kupuje z Nestle deserki mleczne waniliowe i czekoladowe,ktore Maly uwielbia.W moim sklepie niestety ich nie ma. Lece do mojego choruszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
witam.
![]() ana - mi sie podoba nazwa dla twojego sklepu i camaleon i cocodrilo ![]() freddy znalazla super fotke na logo, przerobcie je troche i bedzie git ![]() dysiu-super fotki,ada ma sliczna karnacje ![]() ![]() ta ostatnia fotka jest cudna, obie takie usmiechniete wszystkiego naj dla naszych wizazowych agnieszek ![]() ![]() ![]() ![]() freddy - i jak sie czuje kubus ? jak jego uszko?? agag - super ze juz poczulaspierwsze kopniaczki, rodzenstwo daje osobie znac hihi ![]() goląbku - witaj, ucaluj bartulka od nas, no i czesciej prosimy sie meldowac hihi ![]() z nabialu to ja daje witowi serek wiejski np.z lyzeczka dzemu trusk. albo jogurt naturalny tak samo z lyz. dzemu, albo zwyklybialyser utarty z odrobina smietanuy i posmarowanyna chlebek,bardzo lubi takie kromeczki, a jak jestesmy na spacerze to kupuje mu jakis danio czy cos ale to rzadko czarina- no to super dzien spedziliscie, nie dziwie sie ze alunia zbzikowala w sklepie, niejeden dorosly moze dostac zawrotu glowy ![]() pochwal sie zakupami jakie sandalki kupilas konradkowi??? moze w ccc? bo jak bylam to widzialam jedne fajne i sie zastanawiam czy takie kupic? super fotki ![]() oooo duzych zaleglosci nie mialam w czytaniu, wiec teraz troche o nas napisze po 1. witek ostatnio wydlubal mi z klawiatury spacje, jakos wsadzilam ale czasem przycisk nie chce zadzialac wiec sie nie zdziwcie jak bede pisac bez przerw miedzy wyrazami ![]() po 2. czujemy sie lepiej, ja mam tylko lekko podraznione gardlo, tz ma katar a witek ma koncowke kataru, wiec damy rade po 3. w koncu dzis nie pada, i jest slonce od rana wiec mykniemy na spacerek i po pieluchy dla wita zycze milego dnia i do pozniej ![]() ![]() ![]()
#7 |
Wtajemniczenie
|
Witam Ciotki
Nic nie wiem co pisałyście więc w wolnej chwili poczytam i pooglądam. Chciałem się tylko przywitać i zameldować że żyję. Od czwartku zalatany jestem. Postaram się teraz poczytać i wtrącić jak zwykle swoje 3 grosze ![]() Był temat o usypianiu Malców więc piszę jak u nas jest. Malucha tankuję flachą w dużym łóżku a po ostatnim odbiciu kładę się z nim i tak sobie leżymy aż do zaśnięcia Miśka. Trwa to około 30 minut ale czasem i dłużej. Gdy już Malec zaśnie to przekładam do jego łóżeczka i tam śpi do następnego karmienia. Ikola Super wieści z tą szybszą przeprowadzką. Trzymam kciuki aby wszystkie usterki zostały szybko i solidnie poprawione. Najważniejsze że Córa już nie będzie siedziała w tej zgniliźnie. Ni cholery nie nad robię zaległości. Już trzecią godzinę pisze posta i skończyć nie mogę. Czarinko Podobną kurteczkękupiliśmy Miśkowi a bootki ma dokładnie takie same. Bardzo podobają mi się sandałki. Są w "moim typie" ![]()
Michałek ![]() ![]() Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2008-04-21 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za komplementa
![]() ![]() Wisienko tak, wszystkie 4 pary butów (2 wioesenne i 2 letnie) kupowałam w ccc. Zaraz pstryknę fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ana buziaczki dla Twojego choruszka
![]() Marta dobrze, ze juz lepiej się czujecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo, oto zakupy
![]() Niektóre zdjęcia wyszły trochę ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dalsza część
![]() Marta cieszę się, że z Wami już lepiej ![]() Freddy jak Kubuś? Aga a Ty jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Czarina,SUPER ZAKUPY!!!!! Wszystko bardzo bardzo mi sie podoba
![]() Marta,ciesze sie,ze lepiej sie czujecie ![]() U nas ta temperatura chyba od zebow,obejrzalam dziaselka i na moje oko ida gorne i dole trojki i czworki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Czarinko zakupki super. Śliczną spódniczkę kupiłaś Alutce
![]() Ana biedny Isiu, tyle ząbków za jednym razem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Cześć Wam kochani!!!
Niestety od czwartku tu do Was nie zaglądałam, mam spore zaległości, troszkę poczytałam i oglądnęłam sobie fotki i filmiki. Tatusia prześliczna i rozkoszna z tą butelką, Adusia sama słodycz, zakupy Czarinki superowe a trolaski to aż słów brak!!!! Nie mam kompletnie czasu, żeby pisać, dzień zarobiony i w ogóle jakiś taki rozpiernicz mam. W weekend rozpruła się siostra TŻ, Jula ma młodsza siostrzyczkę - Marysie, 3,7kg i 56cm. No i znajoma też urodziła, chłopca Emilka - w ciągu dwóch dni, dwoje dzieci przybyło w 'rodzinie' ![]() Zmykam już dziś do domku, u nas wszystko w porządeczku, byliśmy w czwartek na szczepieniu, Milka zdrowa, a ja dziś na poprawę humorku wybieram się na solarium ![]() Pozdrawiam Was serdecznie, buziaki!!!
#15 |
Wtajemniczenie
|
ja rowniez witam w noej czesci watku...
Kuba ma sie juz duuuzo lepiej... nie budzi sie juz w nocy z płaczem, spi ładnie. goraczki juz nie ma. moze lekki katarek tylko... no i rozpulchnione wszystkie dziasla.... ale jakos znosi to dobrze... czekamy na wyjscie kolejnych zebow... ![]() Aha i co najwazniejsze obeszlo sie bez antybiotyki... zaraz po podaniu kropelek do uszka bylo lepiej... na drugi dzien juz nie bylo goraczki... Za to ja znow... na prawym migdalku zrobily mi sie jakies biale kropko-plamy.... ![]() Kiedy to sie w koncu skonczy... tzet teraz zaczyna chorowac... no mowie Wam niekończoca sie epidemia... jeszcze w dodatku kupilam sobie szampon z avonu i mam cholerny wysyp łupiezu po nim ![]() basiu Ada sliczna... ![]() Czarinko zakupki udane... wiecie co... pisze tego posta od godz chyba 14... taki mam ruch w pracy... pewnie nadziobaliscie juz cos...
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
czarina - super zakupy
![]() ![]()
#17 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się tylko, że żyję
![]() Obejrzałam zdjęcia - dzieciaczki śliczne ![]() ![]() Chorowitkom życzę duuuużo zdrówka ![]() Zmykam coś zjeść, bo dziś jeszcze nic nie jadłam i chyba padnę do wyrka. Buziaczki dla wsiech ![]()
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak to nic nie jadłaś?? Dlaczego?? Julita co się wogóle z Tobą dzieje??? Rozumiem- absorbujący Miś, brak czasu, zmęczenie, chorzy rodzice itp, ale nie wmówisz mi, że to tylko to. Widać po Twoich postach, po Twoim nieudzielaniu się, że coś jest nie tak. Tylko co?? ![]() Wracaj tu do nas szybciorem, nie musisz nic tłumaczyć, po prostu bądź... ![]() ![]() ![]() A tak wogóle, to czy któraś z Was ma telefon do Agi? Może smsa by wysłać? Bo niepokoi mnie jej milczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękujemy za info jogurtowe
![]() Czarinko super zakupy ![]() ![]() Dużo zdrówka dla Isia i Kubusia i Witusia ![]() Foty maluchów cudne ![]() Zmykam do wyrka ![]() Jutro jadę na cały dzień do babci bo muszę bank zaliczyć.Ruszę też 4litery na aerobic ![]()
#20 |
Zadomowienie
|
Juz dorobiliśmy się 3 części
![]() WSZYSTKIM CHOROWITKOM zdrówka!!!! Czarinko fajne zakupy Ja kupiłam dzis Uli buty takie na teraz i troche potem (piszę jak polamana) z Bartka. Może poźniej uda mi się poprosić TZta o foty. Teraz biedak zasnął przede mną na kanapie na siedząco, bo doczekac się nie mógł na laptopa. Więc ja szybko...żeby nie wpadl w głęboki sen. Proszę mi tu zapodawać skuteczne i w miarę bezstresowe metody odzwyczajania dziecka od ssania piersi mamy ![]() ![]() Myślę, że już powoli czas zacząć ćwiczenia wojenne.... ![]() ![]() ![]() OK, kończę bo TZ juz pyka i pochrapuje a jeszcze ma coś podzialać na komputerku. Dziś miałam taki sobie dzień. Od rana dym z kierownicą..... wrrr... Dam radę.... Spokojnej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Czarinko jestem, jestem...
Wczoraj było kiepsko, nawet nie chcę o tym myśleć, tak, że dzisiaj niestety nie byłam w stanie pojechać do tej nowej pracy (na szczęście mogę zacząć za tydzień). Dziś zdecydowanie lepiej, ale jestem tak osłabiona, że tylko pozycja leżąca mnie ratuje, a i tak mnie mdli. Teraz wiem jak się czują kobiety w ciąży, które początki nie miały za dobre, tzn. wymiotowały. Ja po wczorajszym dniu schudłam prawie 1,5 kg. Mam nadzieję, że jutro już będzie zdecydowanie lepiej. Dziękuję wszystkim za życzenia imieninowe, choć te imieniny do kitu były... |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Aga widzę Cię
![]() ![]() Gołąbku buty kosztowały 39.99 ![]() Ikola czekamy na fotki ![]() No ja Ci nie zdradzę żadnego sposobu, bo Konrad od początku na butelce, a Alusię karmiłam przez pięć miesięcy. Gdy stwierdziłam, że mam juz dość (przykre, ale prawdziwe ![]() Może wpierw wyeliminuj po jednym karmieniu w dzień, a potem przejdź do nocy? No nie wiem co Ci poradzić. Musisz raczej sama znaleść dobra metodę na Ulę. Trzymam kciuki ![]() Dysiu spokojnie, bez presji. Zaczniecie oduczanie lulania, kiedy oboje z mężem będziecie gotowi. Ja doskonale rozumiem że Wam sie nie pali do słuchania ryków. Jak bedziecie gotowi, to podejmiecie się tego zadania. I na pewno osiagnięcie sukces ![]() ![]() Ja dzisiaj znowu na miescie z Alą byłam i kupiłam sweterek dla Kondzia i bluzkę na ramiączkach dla Alusi ![]() ![]() ![]() ![]() Konrad zaliczył parę upadków, w tym jeden prosto w błocko, ale Zuch mój kochany- nawet sie nie skrzywił tylko podnosił kuper i dzielnie dalej maszerował ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Aga to zrozumiałe, że czujesz sie bardzo osłabiona. Ale zobaczysz jutro juz bedzie lepiej. A pojutrze to już poczujesz się jak młody bóg ![]() I kij z imieninami, najważniejsze żebyś Ty i dzidziuś mieli się dobrze. Reszta nieważna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Aguś coś wiem na temat tych męczarni bo miałam je do 5mca a schudłam 10kg.Życzymy żeby ci szybko przeszło
![]() Czarinko fajne takie "rozdwojenie" ![]()
#24 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero teraz na chwilkę.
Byłam dzisiaj u dentysty, mam zatrutego zęba, bo będzie leczenie kanałowe ![]() ![]() Po pracy pojechaliśmy dzisiaj do koleżanki, która ma córeczkę 4,5 letnią. Dziewczyny razem się bawiły. Natalka przynosiła coraz to nowe zabawki Emilce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angie super, ze Milusia zdrowa ![]() ![]() Ewa dobrze, ze Kubusiowi się poprawia ![]() ![]() Julitko jak to nic nie jadłaś!! Co się dzieje? Mam nadzieję, ze to tylko taki chwilowy stan. Wracaj do nas szybciutko ![]() ![]() ikola nie wiem czy pomogę Ci z tym pomysłem na odstawienie Uli od cyca. Emilka sama sie odstawiła jak miała pół roku. Od tej pory ani razu nie domagała się cyca ![]() ![]() AgaG zdrówka życzę ![]() Czarinko nieźle masz z dzieciaczkami ![]() Idę już spac. Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() my żyjemy i mamy sie dobrze, czytam Was na bieżąco, ale nie mogę się zabrać do pisania. Napiszę tylko Ikoli - moja siostra owijała sie bandażem elastycznym i tylko to pomogło jej w odstawieniu Błażejka od cyca, smarowała cudnościami, ale to nie było przeszkodą ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
witam.
![]() jutka- no co ty??? co sie dzieje? ![]() agag - trzymaj sie kochana ![]() ![]() ikola - co do odstawiania cyca,to moj wito sam sie odstawil jak skonczyl 9 miesiecy, wiec nie pomoge, ale trzymam kciuki za powodzenie ![]() czarina- super spacer zaliczyliscie, u nas dzis od rana pada deszcz i znowu siedzenie w domu nas czeka ![]()
#28 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziekujemy za pochwaly mojego Kluseczka ![]() Aga to dobrze ze juz Ci lepiej. Kuruj sie bo w Twoim (naszym) stanie takie choroby to nic przyjemnego. Ikola kiedys Madzia pytala o odstawianie Tati i chyba jej te nasze sposoby nie pomogly, chyba kazdy musi znalezc swoj zloty srodek. Ja odstawialam Ade stopniowo, tym bardziej ze byly pod koniec nocki, gdzie Mala ssala co godzine. Wiec zaczelam od dnia, najpierw rano zamiast cyca byla kaszka potem wieczorem tez jak juz zjadla kaszke to cyca juz nie chciala, ja dawalam od poczatku tak na gesto, lyzeczka, bo butelki nie chciala za chiny ludowe. Potem w nocy zaczelam odstawiac i tu bylo najgorzej, bo nie chciala ani herbatki ani wody ani soczku ani nic, przez pare nocy przysysala sie do mnie jak pijawka gdzie popadlo w efekcie czego chodzilam z naciagnietymi malinami, przewaznie na przedramionach ![]() ![]()
#29 |
Zadomowienie
|
Witam!
Basiu,wspolczuje bolacego zeba,wyobrazam sobie,ze musi to mocno bolec ![]() ![]() Mam nadzieje,ze szybko Ci ten zab wylecza i nie bedziesz musiala tak cierpiec ![]() Super,ze Emi tak ladnie bawila sie z kolezanka,czekamy na ta jedna foteczke ![]() KasiuL,ciesze sie,ze u Was wszystko w porzadku ![]() ![]() ![]() ![]() Aga,super,ze lepiej sie czujesz.Z dnia na dzien bedzie coraz lepiej ![]() Ja tez znam ten bol ciaglego wymiotowania i mdlosci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ikola,w tej chwili bedzie ciezko z bezstresowym odstawieniem od cyca...Ulka juz rozumna jest i bedzie sie o swoje dopominac.Mowia,ze im dalej/dluzej tym gorzej z odstawieniem.Ja eliminowalabym po jednym karmieniu w ciagu dnia (choc nie wiem czy bedzie co eliminowac,bo penie tych karmien nie ma zbyt wiele),a w nocy nie wiem co radzic? Jak nie bedziesz chciala dac Malej cyca to bedzie koncertowac i placzem pewnie swoje wymusi.Nie wiem,sprobuj z woda lub herbatka-moze sie uda.A moze ten bandaz elastyczny pomoze? ![]() Julitko,ja tylko mam nadzieje,ze to zart z Twojej strony (z tym nic nie jedzeniem przez caly dzien ![]() ![]() ![]() Hadzi,wez Ty ta Jule gdzies zabierz na jakies "balety" albo chociaz do kina; na kolacje do restauracji...cokolwiek! Pewnie Wam obojgu takie wyjscie dobrze by zrobilo... U nas lepiej.Dzis Isiu wstal bez temperatury ale sprawdzam co chwile.Dziasla ma tak napuchniete,ze szok ![]() Rozwiesze pranie i idziemy na zakupy. Milego i slonecznego dnia Wam zycze. |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
KasiuL sprytny sposób Twoja siostra wymyśliła na odstawienie od cyca.
![]() ![]() Ana dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze Isiowi przeszła gorączka ![]() Julitko jak dzisiaj samopoczucie? Mam nadzieję, ze śniadanie zjedzone ![]() ![]() ![]() AgaG jak zdrówko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.