|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy o was też mówią "maniaczki" ?
Moje przyjaciółki uważają, że jestem niezdrowo fiśnięta na punkcie perfum. Tylko dlatego, że nie przeoczę żadnej okazji by wejść do perfumerii i popryskać nadgarski nowym nieodkrytym jeszcze zapachem. A i tak zdaża mi się to średnio raz na 2 miesiące... Kiedy odkryłam to forum, starsznie się ucieszyłam, że są pasjonatki jeszcze większe ode mnie. Musze przyznać, że w porównaniu do większosci z Was ja jestem zwykłym nieobeznańcem i amatorem. Skąd Wy tyle wiecie o tych wszystkich zapachach? Odnoszę wrażenie, że każda z Was ma w domu osobne pomieszczenie na flakoniki i próbki
![]() ![]() ![]() Acha, mam też pytanie odnośnie próbek, czy w perfumeriach można je otrzymać na prośbę czy tylko przy zakupie jakiegoś produktu? Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy o was też mówią "maniaczki" ?
Tylko M. widział moje wszystkie buteleczki, a On juz na szczęście się przyzwyczaił do mojego hobby
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hehehe, u mnie jest tak samo, jak u Edyty, tylko mój mąż wie, ile tego wszystkiego stoi w szafie, reszta zdaje sobie sprawę, że lubię, ale sie nie przyznaję do ilości itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero zaczęłam kolekcjonować, ma na razie tylko 6 pełnych buteleczek a juz rodzina dziwnie na mnie patrzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mój mąz zaczął dziwnie na mnie patrzyć przy 30 i zajętej jednaej półce w szafie , gdy zaczęłam zapełniać drugą juz się nie dziwi, teraz tylko pyta czy to zapas, czy cos nowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
U mnie tak samo, jak u Edytki - mój narzeczony wie, że mam tego dużo - do mojej szafy zagląda czasami, ale myślę, że nie potrafiłby powiedzieć na temat mojej kolekcji nic więcej. Znajomi, rodzina - wiedzą, że perfumy lubię i nie powiem, nie raz z tego korzystają, kiedy np. chcą kupić okazyjne jakiś zapach - ja wiem gdzie rózne rzeczy znaleźć i lubie to robić. Jeśli natomiast chodzi o rzeczywisty stan posiadania i rozmiar kolekcji - znają go tylko moje dwie wirtualne siostry: Smoczyca
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
tylko moj narzeczony wiec, ze posiadam "pare" zapachow..Ale nie zaglada w szafki w ktorych sa moje rzeczy- moze i lepiej
![]() reszta wie, ze lubie perfum i tylko to.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie jestes sama
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja jestem maniaczką, sama do tego otwarcie się przyznaje, potwierdza to moje otoczenie, w szczególności moja mama, której non-stop podstawiam coś pod nos z pytaniam "a jak Ci się to podoba?"
![]() Z tym że, moja mania jest o tyle nietypowa, że kocham testować, wąchać, poznawać nowe zapachy, czy nawet czytać o nich, jednak nie lubie mieć zbyt dużo perfum. Głównie dlatego, jak już pisałam wiele razy, bardzo się przywiązuje i utorższamiam z zapachem i wręcz nie lubie pachnieć codziennie czymś innym. Jednak wpływ forum widać także i na mnie, kiedyś za maksymalną ilość flakonów uważałam tak ok. 4, teraz ta liczba zdecydowanie podskoczyła, tak jak ilość perfum "do kupienia" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Cóż, ja mam jak na razie 7 flakoników i zamówiłam dwa następne pod choinkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam inen maniaczki!!! Ola.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
U mnie po prostu kiedyś w szafie zawaliła się półka
![]() W pracy kolezanki stukają się w czoło, co nie zmienia faktu że na ogół kopiują po mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak, najbardziej to koleżanka z poprzedniej pracy, ale mówiła to żartobliwie, bo jak sama kiedyś przyznała, ona jest fanką gier komputerowych, czego z kolei ja nie lubię. Obie wtedy stwierdziłyśmy, że każdy ma swoje hobby i to jest ciekawe.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Alez to naturalne moja siostra i mama mowia ze mam cos z glowa i powiniem sie isc leczyc
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Nie
![]() Prawdę mówiąc, to tylko mój TŻ jest tak naprawdę wtajemniczony, ale przejawia w tym względzie postawę zen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Anuschko, mojego tżta też absolutnie nic nie rusza...
Kiedyś pokazałam mu zdjęcia duuużej kolekcji, nie pamiętam czyjej, ale była spora. Oglądał ze szczęką na kolanach. Któregoś pięknego dnia - mieliśmy wychodzić - otworzyłam szafkę, żeby coś sobie wybrać. Tż zagląda mi przez ramię, więc odsunęłam się żeby z dumą zaprezentować swój zbiór. I co słyszę "eee, mało tego masz". ![]() ![]() Rodzina nie ma wglądu do szafki z moimi flaszkami, na konto na Allegro też nikt nie zagląda. Mania utajona.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja problemu z tym nie mam, bo poza osobami stąd i moim mężem nikt nie wie co tak naprawdę w TEJ szafce stoi.
![]() Odkąd moja paląca koleżanka, wydająca do 200zł miesięcznie na papierosy, powiedziała mi, że za dobrze mi się powodzi po tym jak kupiłam 90ml Lacoste PF, obiecałam sobie, że nie rozmawiam o tym co i za ile kupuję z ludźmi, którzy się do takich rozmów nie nadają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moją manią jest raczej testowanie perfum niż kupowanie, mam kilka flakoników i wciąż nabywam nowe, ale kręci mnie też popsikanie się "od czasu do czasu" zapachem, który bardzo mi się podoba, ale zakupu którego nie planuję bo zupełnie do mnie nie pasuje. Dlatego nałogowo odwiedzam perfumerie. Mam dwa Douglasy i Sephorę w odległości 15 minut pieszo od domu, ale wydaje mi się, że już mnie tam kojarzą, dlatego mimo korków, głodu czy zmęczenia, po drodze z pracy zawsze jestem gotowa pojechać okrężną drogą przez centrum, żeby tylko wpaść do jakieś perfumerii i poprawić sobie humor jakimś pachnidłem na łapce. Mój mąż się ze mnie trochę nabija ale jakby co, to pojedzie ze mną do perfumerii na drugi koniec miasta. Moja mama i siotra też o tym wiedzą i traktują to jako nieszkodliwe wariactwo. Gorzej kiedy mąż zaczyna sprawdzać finanse, wtedy już nie jest tak miło, bo jednak trochę pieniędzy na moje hobby też idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Nie jestem maniaczka po prostu kocham ładne zapachy i lubię ładnie pachnieć. A że lubię poniuchac nowości, czy cos w tym dziwnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tez taka koleżankę, której nie mogę powiedzieć o niczym co kupiłam, bo zaraz słyszę - " Tobie to dobrze" "powodzi Ci się". A sama kupuje dużo więcej niż ja różnych rzeczy ... zapachy jej akurat zupełnie nie interesują, kupuje dużo kolorówki, która np. mnie wcale nie kręci. Ludzie sobie nie zdażają sprawy, ze my nie kupujemy flaszek dlatego, że mamy nadmiar kasy. Ja potrafię sobie odmówić, spodni, bluzki - ba nawet kurtki jeśli chce kupić nowy zapach. Może to nie jest do końca normalne ... ![]() Inna sprawa, ze rzeczywiście niewiele osób wie o tym co mam w kolekcji ... najcześciej w połowę , gdzie tam w jednej trzecie poznawania mojej kolekcji , ktoś mówi - o matko ... i ja wtedy już nie pokazuję reszty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie, ponieważ specjalnie nikomu się nie zwierzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
tak, jestem uwazana za maniaczke...
![]() a moj Tz ostanio spytal sie kiedy skonczy sie moja fobia i czy w koncu znajde cos co mnie zadowoli w takim stopniu,z e przestane myslec o innych perfumach...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam fioła na punkcie perfum
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
u mnie, wszyscy już się chyba przyzwyczaili do mojego, niegroźnego ale niestety drogiego, świra
![]() Znajomym staram się nie przyznawać ile tego dobra rzeczywiście posiadam, bo obawiam się, że nie zrozumieliby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ twierdzi,że na punkcie perfum, kosmetyków i innych jestem lekko "inna"
![]() Na szczęście nie ma nic przeciwko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Tak mają mnie za wariata i maniaka, niektórzy. Mam to gdzieś perfumy i zapachy są dla mnie wielką pasją, zawsze przeliczam ile i co mogę sobie kupić, za tyle a tyle kasy, chomikuję jak szalony, nie mam utartych ram zapachowych, najbardziej moje otoczenie denerwuje ciągłe „niuchanie „ nadgarstków, podobno to obciach jak przy obcych osobach, w najbardziej dziwnych miejscach chodzę z nosem przy nadgarstku. Ostatnio odwiedził mnie stary znajomy, był zachwycony moją pasją, wszędzie olejki, kadzidełka, kadzielnice z prawdziwym kościelnym kadzidłem, powiedział cyt” Teraz wiem dlaczego ty tak zawsze pięknie pachniesz, wszystko u ciebie jest pachnące”. Większość swoich skarbów trzymam w zamykanej na klucz komodzie, którą ukradkiem uzupełniam, jak przyjdzie paczka udaję że to coś innego niż perfumy, dlatego tylko nieliczna grupa ma jakieś pojęcie o rozmiarach mojej manii.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie zawsze mama coś mówiła na temat perfum/kosmetyków i ich zapasów- ale odkąd się wyprowadziłam i część mam w domu a cześć w 2 domu - nie mówi nic - ha! bo nie była jeszcze u mnie po przeprowadzce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nie mówią, gdyż mało osób wie że bardzo lubię perfumy
![]() Tylko mąż, siostra i bliska przyjaciółka która też lubi zapachy wiedzą, że mam mały zbiorek. Innym ludziom raczej nie wspominam nic na temat perfum ![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Nikt nie wie ile mam flakonów, oprócz męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.