|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak malować moje oczy? bardzo proszę o pomoc {fotka}
Przejrzałam już watki dotyczące oczu, wywnioskowałam z nich /nie wiem czy prawidłowo/ m. in, że mam blisko osadzone oczy, mała nieruchoma powieke, nad prawym okiem opadajaca powieke, ale nie opadajace kaciki.
Oczy raczej małe, kolor wyraźny jasno-niebieski z granatowa obwódka. Wyraźna czarna oprawa oczu - mam b. geste rzęsy i dość długie (i na górze i na dole) Cera raczej jasna, mam piegi, dość sporo, ale takie średnio/mało-widoczne, brązowe brwi, malinowe usta, włosy długie, proste, naturalny kolor - średni brąz z ciepłymi, jasnymi refleksami (rudości, blondy) Nie wiem jakim jestem typem - kosmetyczka mówiła, że lato, ale jak czytałam rózne wątki to sie pogubiłam ![]() dodaje na razie tylko takie zdjęcie jednego oka (lewego), bo na razie mam do dyspozycji (marny) aparat w telefonie, ale później dodam zdjęcie twarzy/oczu cyfrówka. Póki co proszę Was BAARDZO o pomoc NIE MAM POJĘCIA JAK SIE MALOWAć, żeby make-up do mnie pasował i ładnie wyglądał. Zwykle używam tylko tuszu na górne rzęsy, ewentualnie ciutke na zewnętrzne dolne. Od czasu do czasu malowałam oko typowo - wewnątrz jasno, zewnątrz ciemniej kolorami /rożne kombinacje/ jasny ciemny fiolet, jasny ciemny złoty, jasny ciemny brąz, beże, biały na wewnętrzny kącik. Wole makijaż delikatny, ale nie niewidoczny Czekam na odpowiedzi i za każda b. dziekuje ![]() ![]() *zdjecie niestety słabo oddaje kolor oczu
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak malować moje oczy? bardzo proszę o pomoc {fotka}
ja tam nie jestem wielka fanka cieni do oczu...jak juz to odcienie bezu brazu i czarny
![]() ![]() ja bym Ci polecila zrobienie czarnych kresek na gorze ale nie takich grubych tylko tak zeby posiemnic kontur oka i dzieki temu tez zawsze wydaje sie ze jest wiecej rzes...dobrze wytuszuj oczy a cienie to ja jakos moje faworytki polecam piaskowy bez ale nie bardzo blyszczacy ciemniejszy braz albo taki cialowy wiem ze takie maja w ofercie w inglocie a przynajmniej moje sa brazowe z inglota ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czytalam ze mocno wytuszowane rzesy zmnijszaja optycznie oczy? jak to w koncu jest?
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musisz uwazac tylko jezeli masz male oczy i nie uzywac czarnej kredki na dolnej czesci oka no i na gornej nie przesadzac bo oczy wygladaja na zmeczone i mniejsze (podobnie jest z gleboko osadzonymi) Sprobuj namalowac miekka czarna kredna czarna cienka kreske na gornej powiece zaraz kolo rzes i mocno je wytuszuj na gorze i na dole a oczko powinno Ci sie otworzyc na swiat ![]() jak sie wymaluje jutro to moze zrobie fotke i pokaze o jaki efekt mi chodzi bo to wyglada ladnie i naturalnie cieni nie trzeba ani nic zeby wygladac zjawiskowo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
trzeba tylko porzadnie rozczesach rzesy, ja uzywam do tego duzej igly (wiem lol)
O RANY! Nie rób tak! Ja sama tak kiedyś robiłam dopóki i trafiłam igła do oka, i naprawde to była ręka Boska że miałam ta igłe tą "tepa" strona bo dziś nie miałabym juz oka.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.