![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Karteluchy Martuchy
WITAM
Od dłuższego czasu obserwuję to forum, ale muszę się przyznać że jestem pod ogromnym wrażeniem waszych prac, większość aż dech zapiera. Przyznam się wam że wasze prace stanowia wielką inspiracje dla moich prac, a oto kilka z nich, są to zaproszenia komunijne wykonane dla syna mojej przyjaciółki. Edytowane przez kwiatuszek10001 Czas edycji: 2008-04-09 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zaproszenia komunijne
Bardzo ładne karteczki
![]() Będzie lepiej jeżeli dodasz zdjęcia jako załączniki ![]() Czekam na kolejne prace ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki Aronia, już poprawiam
![]() I to dalsza część zaproszeń: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
brawo!!
Śliczne zaproszenia! Masz talent kobietko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Super!! Jestem pod wrażeniem Twoich zaproszeń- są piękne, takie radosne, jak dzień którego dotyczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki dziewczyny
![]() ![]() A to kilka następnych moich prac 1. dla chrześniaczki mojego kuzyna ( tutaj spodobała mi się bardzo kartka którą widziałam w kwiaciarni, nie jest to identyczna kartka , ale stanowiła napewno insirację dla niej) 2.3 i 4 kartki z okazji bierzmowania ( chociaż tu popełniłam błąd, bo symbolicznie są to kartki bardziej na komunię świętą, na bierzmowanie to raczej z motywem gołębicy jako symbolu trójcy świętej) 5 i 6 ślubne, pierwsza w pudełku jeżeli ktoś wręcz "szeleszczący" prezent |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Chciałam wam jeszcze pokazać woreczki jakie wykonałam pierwszy raz rok temu na komunię mojego synka( ta niebieska, niestety niezbyt dobrze widoczna), a następne są zamówione na komunię córki mojej znajomej.
Mam nadzieję że taki pomysł również wam się przyda!!! ( na tych różowych widoczny jest klej , ponieważ do cierpliwych nie należę i nie pozwoliłam mu wyschnąć zanim zrobiłam fotki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CraftMod
|
Witam na forum!
Kartki robisz ciekawe, właściwie to nei ma sie do czego uczepić, czasami jak dla mnie troszkę za puste, ale to nie wada ![]() Z dotychczasowych prac wybrałam jedną którą bym chciała wyróżnić http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7126857 , bardzo mi sie spodobała ![]() A te woreczki to chyba nie bardzo na papierowy temat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A woreczki mają papierowe ozdoby, więc chyba jednak mogąbyć i tu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7126671
Aaaa! Piękne to zaproszenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
CraftMod
|
A nie zgodze się, wbrew pozorom papierowe było tworzone z myślą o kartkach i scrapach a nei o wszystkich papierowych różnościach.
Opis jest podczas tworzenia, wiec dlatego nazwa moze mylić. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ciekawe te karteczki, ślubna z różowymi różami strasznie mi coś przypomina - czyżbym już taka widziała
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak Mgławico, pomysł jest zaciągnięty z tego forum ( mam nadzieję że autor się nie gniewa, ale do wiadomości wszystkich, tamta jest o dużo lepsza). To jest bodajże trzecia kartka jaką zrobiłam i niestety ( przyznaję się bez bicia) troche podpatrywałam
Mgławico, przepraszam cię bardzo za taką gafę, sprawdziłam to ty jesteś autorką tamtej kartki!!! PRZEPIĘKNA JEST!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Piękne zaproszenia i cała reszta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim za dobre słowa
![]() Dzisiaj zrobiłam jeszcze dwa zaproszenia komunijne,( wersja z wycinanym szlaczkiem i bez niego) trochę podobne do jednego z powyższych, ale takie sobie zarzyczyła klientka. nirshya.dwbh widziałam że robisz super księgi, czy może zamieściłaś jakiś kursik robienia ich na forum, bo robisz je tak pięknie że można się uczyć od ciebie kobitko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
i ciąg dalszy, oraz inne pudełko do kartki w tej samym klimacie tylko jasne.
Teraz lecę robić zamówione zaproszenia, uff jak ja tego niecierpie 50 jednakowych zaproszeń, zdecydowanie bardziej wolę zlecenia typu: proszę zaproszenia, każde inne, to dopiero można poszaleć! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam...
To sobie pooglądałam i musze przyznać, że piękności tworzysz ![]() ![]() ![]() Twoje prace podobają mi się przez symbolikę... i ja mam w dorobku kilka sakramentalnych prac, ale u mnie świeckie jakieś... inne... ha, zupełnie inne, dlatego pod wrażeniem jestem o-gro-mnym ![]() Pozdrowienia ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
...świetne...masz zachowany swój styl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam. Twoje zaproszenia są ŚWIETNE.
![]() Prace naprawdę śliczne, Masz talent dziewczyno i to ogromny. ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() gidka jak zrobisz karteluchy to koniecznie się nimi z nami podziel! ![]() a teraz następne;a jutro wam pokażę kartkę na osiemnaste urodziny, robiłam już taką tylko w pudełku ( wiecie że one mają niezłe powodzenie, oczywiście kartki w pudełkach), oraz jak zdążę zrobić kartkę z okazji chrzcin w pudełku. Teraz pędzę dokończyć obiad i poszukać tekstów na zaproszenia na chrzest święty ( może któraś z was ma i się podzieli) p.s. miło jest mi tu u was troszeczkę pobuszować!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
świetne te kartki w pudełkach mozesz napisac coś wiecej na ten temat? jak to zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Bewix pudełko ozdabiam tak jak kartkę która jest w środku, a szablon do pudełka zrobiłam tak
- przyłożyłam kartke i odrysowałam kontur dodając po 0.5 cm z każdej strony, następnie dodałam dalej z każdej strony po 2, 5 cm na boki pudełka, góra musi być minimalnie większa tzn. powiększamy przy pierwszym dodaniu ( PO ODRYSOWANIU KARTKI) 0,8 cm następne krok tak samo czyli dodajemy 2,5 cm na bok. Wycinam wszystko, nacinam miejsc gdzie pudełko sklejam i sklejam boki. I wszystko gotowe. Acha , bardzo ważne !!! Górę pudełki sklejamy dopiero po ozdobieniu jej ( to znacznie ułatwia pracę). Na denkach pudełek zrobiłam kieszonkę na "papierek ze znakiem wodnym", a dodatkowo ozdobiłam ją 1 groszówką z bilecikiem "na szczęście" Bewix , jeśli chcesz to mogę wkleić zdjęcia krok po kroku ( jak siebie znam, to moje wyjaśnienia nie są zbyt proste, wszystko potrafię zagmatwać). pozdrawiam m.m P.s. jak zrobisz to koniecznie pochwal się efektami twojej pracy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Widzę, że mamy te same pieczątki ślubne
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No ładne, ładne, co tam ładne, bardzo ładne karteczki robisz. I zaproszenia komunijne i slubne i w ogóle wszystkie sa slicznie wykonane i... takie odwazne.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
swietne zaproszenia na komunie! bardzo ładne...
![]() woreczki (choc niby nie w temacie...) to tez bardzo fajny pomysł... a kartki w pudełeczkach tez kiedyś robiłam... bardzo fajne Ci wychodza! wszystko jest super fajne i w ogóle... czekam na NEWSY ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Weszłam, obejrzałam to teraz czas na pochwały. Robisz bardzo ładne kartki, zaproszenia i pudełka
![]() ![]() Woreczki również są śliczne ![]() Pozdrawiam Asia
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
bydgoszczanka , feme21, hejasz i marikusia wielkie dzięki
![]() a co do pieczątek to dzisiaj nową próbowałam, zrobiona na zamówieni z wzoru z szablonu do ebossingu, wcześniej sobie radziłam trochę ciężko i strasznie dużo tyszu się przy tym marnowało, a teraz jest super. I mam prośbę dziewczyny , zrobiłam dzisiaj swoją pierwszą księge tzn. mini księge bo rozmiary ma 15x10,5 Wiem że to niezbyt udolna próba , więc podpowiedzcie co mogę poprawić żeby było lepiej ( o jednym wiem, za dużo spreyu). pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
c.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.