|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
w jaki sposób pokreślić oczy?
mam długie blond włosy, lekko opalona karnację (wpadającą w czerone odcienie) i chciałabym podkreślic oczy. Dodam, ze rzęsy mam bardzo krótkie, wiec nie udaje mi się ich podkreślić nawet najlepszym tuszem. Nie chcialabym używać "ajlajnera" (nie wiem jak to się pisze
) ani cieni do powiek. Zalezy mi na pokreśleniu górnej powieki najlepiej czarnym kolorem co radzicie?
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: w jaki sposób pokreślić oczy?
Cytat:
Przy jasnych włosach i zazwyczaj jasnej oprawie oczu położenie samego cienia czy linera na powiekę (zwłaszcza czarnego) da raczej biedny efekt i konieczne będzie pomalowanie rzęs. Na "gołe" rzęsy + pomalowane powieki raczej mogą sobie pozwolić posiadaczki naturalnych i ciemnych "firanek", których nie trzeba malować, bo i tak są wyraziste. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli nie chcesz używać wymienionych rzeczy to już nic nie pozostaje.
Może przedłużanie rzęs? |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
kredka
dlaczego nie chcesz używać cieni? dlaczego upierasz się przy czerni, a nie użyjesz np. czekoladowego brązu? |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
staram się "nie mieć" na sobie ubrań i dodatków w większej ilości niż 2 kolory, dlatego automatycznie pomyślałam o czarnym myślę, że kredka jest dobrym rozwiązaniem, uda mi się pokreślić jedynie samą oprawę oka i rzęs dziękuje za pomoc! ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
na studniówkę kosmetyczka pomalowała mi dolną część powieki na czarny i musze przyznać, że wyglądałam dobrze, pasowało mi to rzęsy chce malować, nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez pomalowanych rzęs.
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Mogłabyś używać wszystkich ciepłych odcieni. Ale skoro nie chcesz umalować się kosmetykami, ale być umalowana to pozostaje chyba makijaż permanentny?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To w czym wygląda się naturalnie i co "robi" ultra delikatny, naturalny efekt zależy od typu urody Jeśli upierasz się przy kredce też rekomendowałabym ciemny brąz, a czarną na szczególne okazje wieczorne. Inglot ma w swojej ofercie kwadratowy cień typu rainbow, gdzie znajdziesz trzy kolory za 15 zł na pewno jest coś coś w kolorach o których mówię, do tego pędzelki essence do eyelinera i kuleczkowy i śmigasz. jakiś pędzelek przydałby Ci się nawet jeśli zdecydujesz się tylko na kredkę. polecam zaopatrzyć się więc w pędzelek albo szukać kredki która ma z drugiej strony taką gąbeczkę do roztarcia. Roztarta linia narysowana kredką wygląda lepiej, no i kreska nie musi być mega precyzyjna. Pozdrawiam PS jeszcze dwa lata temu miałam takie samo zdanie jak Ty o cieniach
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze, może wypróbuje te cienie... 15 zł to nie dużo, najwyżej strace dziękuje za rady, podoba mi się połączenie tych cieni dziekuje raz jeszcze )))
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
A to zależy też od budowy Twojego oka. Jeśli jest wypukłe spokojnie możesz obrysować górną powiekę tu,ż nad linią rzęs czarną kredką eyeliner też się nada
a żeby nieco złagodzić jej rysy możesz "rozdymić" ja delikatnie pędzelkiem. Ale jedna z przedmówczyń miała rację. Klasyczny makijaż dzienny możesz wykonać w dwóch kolorach cielistym (na całą powiekę ruchomą), a zew. kącik zaznacz literą V w ten sposób< i delikatnie rozcieniuj w kierunku załamania, możesz użyć czarnego cienia, delikatnie podkreśl dolną powiekę i gotowe najprostrzy w świecie makijaż
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) dziękuje
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
może spróbuj zagęścić lub przedłużyć rzęsy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

) ani cieni do powiek. Zalezy mi na pokreśleniu górnej powieki najlepiej czarnym kolorem
co radzicie?