|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Po odchudzaniu-wyjsc z diety zdrowo i skutecznie i utrzymac wage:)wasze doswiadczenia
Kochane dziewczynki!
![]() w kwietniu br zaplanowalam sobie zrzucic 15 kg- moja mobilizacja osiagnela swoje apogeum, kiedy to stajac po raz kolejny na wadze , ta wskazala mi na 71 kg. ![]() ![]() Teraz, kiedy moja waga jest prawie idealna (nie wygladam jak patyk, bo zawsze mialam typowo kobieca budowe ciala- tj szerokie biodra, dosc spory biust, ale nareszcie czuje sie dobrze w swojej skorze) chcialabym miec pewnosc, ze uda mi sie utrzymac efekty moich wyrzeczen i ciezkiej pracy ![]() Dziewczyny po diecie, ktore przechodzily przez podobna sytuacje, te, ktorym udalo sie zachowac zdrowa sylwetke i te, ktorym sie nie poszczescilo- piszcie, prosze, jak, co i dlaczego?? Pomozmy sobie nawzajem!!! ![]() Z gory wielkie dzieki ![]()
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Po odchudzaniu-wyjsc z diety zdrowo i skutecznie i utrzymac wage:)wasze doswiad
Cytat:
Pozdrawiam i gratuluję - naprawdę dużo schudłaś i musisz się teraz świetnie czuć! :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Po odchudzaniu-wyjsc z diety zdrowo i skutecznie i utrzymac wage:)wasze doswiad
Dziekuje
![]() Tobie tez udalo sie duzo schudnac no i oczywiscie gratuluje wytrwalosci w utrzymaniu tej wagi ![]() Wiesz, nigdy nie myslalam w taki sposob o uprawianiu sportu, ale zgadzam sie z Toba w 100%! najpierw nalezy polubic to, co sie robi ![]() ![]() ![]()
28/02/2015 Ola ![]() Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2008-08-16 o 18:47 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
witam ponownie!!
doszlam do wniosku, ze jestem gotowa na zakonczenie dietki, postanowilam wiec zaczac sobie dodawac 100kcal kazdego tygodnia, glowilam sie nad sposobem, tzn chodzilo mi o to, aby te dodatkowe kcal nie zawieraly tluszczow, czy cukrow ani innych swinstw, ale jednoczesniej abym nie czula sie przejedzona(bo bede je dodawac do np drugiego sniadania czy podwieczorku). No i wymyslilam, ze poprostu bede zjadac po 2-3dkg orzechow(skoro 100g to 500kcal, to 1/5 to mniej wiecej 100kcal ![]() ![]() co o tym myslicie? buzki
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
zdrowy wybór no i łatwy do wprowadzenia do diety - orzechy można dodawac praktycznie do wszystkiego, do porannego musli, do kanapek, sałatek, dań obiadowych i deserów. Ja tak robię
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
osttanio nici z mojego wychodzenia z diety, jako, ze wciaz (z mojej wlasnej winy) musze ja kontynuowac
![]() ![]() w kazdym razie kiedy tylko znow przywroce swoja dietke na wlasciwe tory, zaczynam z niej wychodzic naprawde mam juz szczerze dosc wiecznego obliczania kalorycznosci tego, co zjadlam, choc wiem, ze teraz napewno nie bedzie lzej i dopoki nie naucze sie jesc zdrowo nauralnie (odruchowo), bede zmuszona podliczac wszystko w dalszym ciagu ![]() ehhh... naprawde jestem ciekawa Waszych osiagniec po zastosowanych dietkach, ale cos slabo sie ten watek rozwija ![]() buziaki
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, anyolek, można nie "spadać z wagi" a będzie się chudło i widać to będzie w obwodach, na ciuchach, że są luźniejsze.
I odwrotnie, nie widzisz jeszcze na wadze, a czujesz w obwodach, że przybierasz. Z tego co wiem, dużo gorsze dla "obwodów" są słodycze, ziemniaki, makaron - czyli węglowodany, niż potrawy tłuste; I pilnuj odstępów między posiłkami. I nawadniaj organizm, bo za małe ilości pitej wody hamują odchudzanie. Mój mąż odchudza się od kwietnia i mam już dużo informacji na ten temat.
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak maz znosi odchudzanko?? ![]() i jak go przekonalas?? bo ja musze sie za TZ-a wziac, tylko problem w tym, ze on nie chce!! Twierdzi, ze nie przybylo mu jeszcze na tyle, by sie zacza o to martwic, choc widze, ze przytyl troszke, od kiedy mieszkamy razem... A o nie cierpi warzyw i owocow, wiec naprawde trudny orzech do zgryzienia jesli chodzi o niego... ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mojemu mężowi też trudno było zacząć. Dlaczego? On ma problem z podjadaniem i było mu ciężko. Już po kilku dniach rezygnował i też mówił, że nadwaga mu nie przeszkadza. To trwało bardzo długo. I tak dotarł do 131 kilo. I przypadkiem dotarliśmy do specjalnych posiłków, zdrowych, skomponowanych przez lekarzy. Taki posiłek kosztuje nas tylko 5,50 zł , także w zasadzie tyle ile produkty spożywcze w sklepie na śniadanie czy kolację. I to wreszcie mu pomogło. zaczęliśmy od darmowego poradnika jakich błędów nie popełniać, a potem zdecydowaliśmy się na pełne odchudzanie z tymi lekarzami.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
też osiągnęłam wymarzoną wagę, która w założeniu była 52kg. zaczęłam się stosować wtedy do III fazy South Beach - jem produkty o indeksie glikemicznym poniżej 60.
schudłam po drodze jeszcze kg i obecnie waże 51kg ![]() bez wyrzeczeń i głupiego liczenia kalorii! ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
nigdy nie stosowalam South Beach i nei wiem czy moglabym tak sobie zaczac od tzreciej tylko fazy- a jak bylo z Toba? Czy to wlasnie na South Beach zrzucilas swoje kg?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
anyolek ja przeszłam przez każdą fazę. w I schudłam 2,5kg, potem wyjechałam służbowo i z braku wiedzy na temat II przytyłam kg, ale wszystko uregulowałam i na II fazie doszłam do 52 kg, czyli udało mi się zrzucić kolejne 2,5.
jeśli też jesteś na U to wskakuj na III fazę ![]() ![]() to mój sposób na życie! ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ska, dzieki, troszke sobie poczytalam w Twoim blogu i powiem Ci, ze mnie zaciekawil
![]() Masz fajny jadlospis, nie jest 'jednostajny', nudny ![]() ![]() Prosze, powiedz co mialas na mysli pytajac, czy wciaz jestem na 'U'??? Czy ma to cos wspolnego wlasnie z II faza (np 'uregulowana'?? ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
anyolek U to utrzymanie, P to przytycie a R to redukacja
![]() widzę z podpisu, że osiągnęłaś już wymarzoną wagę, więc najlepszym sposobem na jej utrzymanie jest właśnie III faza SB ![]() ja jestem na niej, więc staram się sporo o niej pisać na blogu.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
z doświadczenia wiem, że diety, polegające na ciągłym kontrolowaniu kalorycznośći pokarmó szybko zniechęcają....moze na początku wydaję się, żęświetnie mi idzie, ale to tak naprawdę jest tylko okres ostrego zapału, z czasem stosowania diety nistety gaśnie...nie trzeba liczyć, wystarczy trzymać sie paru zasad, no i wiadomo, żę jeśli mamy obok siebie dwie szynki, jedna tłustą a drugą z drobiu to wybeiramy tę z białego mięsa....takie odżywianie naprawdę daje efekty. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
loneliness18 zgadzam się z Tobą w 100 %!
moje zasady na U, które naprawdę się sprawdzają: - codziennie miniumum 1,5 l wody niegazowanej - razowe pieczywo zamiast białego i tylko na śniadanie - warzywa do każdego dużego posiłku - ciemny ryż, razowe makarony al dente zamiast zwykłych - jeśli już to na obiad - owoc najlepiej raz dziennie do godziny 16, chociaż ja nie umiem tego utrzymać ![]() - produkty tylko poniżej 60 IG (jasne, czasami są odstępstwa) - żadnych produktów z torebki, konserw, słodkości z pudełka, chipsów itp (zamiast słodkiego owoce) - nie popijać podczas posiłków - dopiero godzinę po - jeść co 3-4 godziny - najczęściej wychodzi 5 posiłków (ostatni 3 godziny przed snem) ojej, ale się rozpisałam ![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Utrzymywać wagę i zdrowo się odżywiać, to naprawdę sukces. Nie wiem, ile masz lat, ale myślę, że warto robić sobie wyniki krwi. Jeden z moich znajomych , mężczyzna, odchudzał się na własną rękę i nabawił się podwyższonego poziomu kwasu moczowego w organizmie. W cale tego nie czuł, jako jakąś dolegliwość. Dlatego tak myślę, że warto robić sobie wyniki krwi od czasu do czasu. I co? I lekarz kazał mu oczywiście o to zadbać. Nie dostał żadnych leków, tylko miał stosować lepsze, lepiej zbilansowane odżywianie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.