|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Tauryna i jej stosowanie
Witam,
chciałabym spytać czy ktoś orientuje się odnośnie stosowania tauryny. Wyczytałam na różnych forach, że tauryna, będąca składnikiem tabletek Inneov Gęste Włosy wzmacnia ich cebulki, chciałbym więc zastosować podobna kurację - tauryna w kapsułkach, zielona herbata oraz sok pomidorowy. Podobno standardowa dawka dzienna na wzmocnienie włosów to 500 mg. Mam w związku z tym pytanie, czy nie ma jakichś przeciwwskazań do brania tauryny w kapsułkach po 1000 - 1500 mg, bo Olimp ma właśnie takie kapsułki. Czy istnieje ryzyko przedawkowania? Dodam, że nie uprawiam żadnych sportów, mam prace siedzącą. Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje i rady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tauryna i jej stosowanie
Przeciwwskazań raczej nie ma, ale skoro nie zależy Ci na działaniu przeciwkatabolicznym, to chyba nie ma sensu brać regularnie dużej dawki? Chociaż pewnie nie zaszkodzi to jakoś zauważalnie.
Tauryna może powodować w pierwszym okresie przyjmowania lekkie trudności z zasypianiem, pobudzenie organizmu, zwiększenie metabolizmu i lekki wzrost ciśnienia krwi. Tak mi mówił mój trener. Ja u siebie tych skutków ubocznych nie widziałam - brałam ją przez dobry rok, teraz robię przerwę (żeby nie jeść tyle chemii ciągle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Midi,
![]() dziekuję Ci bardzo za odpowiedź, uspokoiłaś mnie. Będę w takim razie szukać dawek po 500 - 1000 mg, nie więcej, bo z tego, co wyczytałam, to sportowcy biorą 1-4 razy dziennie tabletki z zawartością od 1000 d0 2000 mg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a po co ten sok pomidorowy? powinnaś jeszcze łykać cynk bo kaps INNEOV też go zawierają chyba 150 mg w 2 kaps.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.