|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kominek ogrodowy
Witajcie,
Chcę zrobić jakiś nieskomplikowany kominek ogrodowy z cegły lub kamienia. Coś prostego, tanim kosztem. Proszę o pomysły, sugestie i wskazówki jak się do tego zabrać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kominek ogrodowy
tu są fan e : http://www.firekom.republika.pl/razem.html ,
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
moze wybrac sie do sklepu i takie gotowe kupic? bo chyba takie cos najtaniej wyjdzie bo owszem mozna np zrobic z wielkiego glazu i na gorze dobudowac z cegly ale nei wiem czy cegla takie temp przerwa.. najlepiej chyba zapytac sie w sklepie jakims czy cegla wytrzyma i cement jak tak to cos wykombinowac
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A może taki z cegły klinkierówki i paru cegieł szmotek. Gdzieś na forum gazet. pl. jest dokładny opis wykonania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tu jest cudny kominek z instrukcją : [url]http://www.muratordom.pl.8004_63 52.htm Nic tylko budować !!!
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Dachasia - o taki kominek mi właśnie chodzi. Tylko nie wiem skąd taki daszek wytrzasnąć. Można coś takiego kupić w sklepie z art.budowlanymi? A może macie jakiś inny pomysł na zwieńczenie kominka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
są gotowe do kupienia w castoramie. cena ok 700 zł, są z betonu. moim zdaniem nie wyglądają dobrze.
u moich rodziców w ogrodzie też jest grill murowany, ale z klinkieru. pod paleniskiem ma miejsce na drewno (lub brykiet), a z boku blat (też klinkierowy), bardzo przydatny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]() Wersta cena daszka mnie powaliła! Chyba coś sama wymyślę. A może pstryknęłabyś fotkę grilla rodziców? Musi być fajny! Zainteresował mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie! to cena całego kominka. samych daszków nie widziałam. jeśli będę w ten weekend to pstryknę zdj. ale jeszcze nie wiem, bo dziś dopiero wtorek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Na tej stronce jest wykonanie kominka. http://www.muratordom.pl/6920_12187.htm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wasze rady są nieocenione! Dziękuję
![]() Mam tylko nadzieję, że zapał nie okaże się słomiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
hej swietne doradztwo w sprawie kominkow znajdziesz na (...) pozdrawiam
Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-12-19 o 20:03 Powód: usunięcie linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że założycielka wątku już dawno zrobiła kominek.
Poza tym w przyszłości odsyłam do zapoznania się z regulaminem (który właśnie naruszyłeś) gdybyś wcześniej go przeczytał, wiedziałbyś, że - REKLAMA na Wizazu jest PŁATNA !!! Żegnam. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A ja jestem za prostymi i tanimi rozwiązaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
Zakupiłam ostatnio piecyk Meksykański jest w nim możliwość wedzenia ale rownież grilowania. Jestem strasznie zadowolnona! Można go postawiać na tarasie lub w ogrodzie ja wybrałam taras ponieważ robi super wrażenie . możecie go zobaczyć na WWW.PIECEOGRODOWE.PL Pozdrawiam serdeczie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Z kominkami ogrodowymi nie ma co przesadzać z ceną,mają być funkcjonalne proste i nie drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Fajną alternatywą dla pieców są też paleniska ogrodowe, ponieważ można je w zależności od potrzeb przestawiać w odpowiednie miejsce. Dodatkowo dzięki wolnostojącej konstrukcji nie wymaga montażu. Jej kształt pozwala na dostęp z każdej stroony. Np, żeby dołozyć drewna, założyć ruszt. Polecam pooglądać paleniska TUTAJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.