|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do rysujących mangi ;)
Moja przyajciółka od niedawna zainteresowała się mangą i musze przyznać ze naprawde swietnie jej wychodzą te prace
![]() ![]() ![]() Moze wiece cos na ten temat ?? Juz pare razy widzialam tu temty o mangach wiec prosze pomożcie mi sprofeszjonalizować (uwaga trudne slowo ![]() ![]() A moze mozna je tez gdzies opublikowac?? Tzn gdzies w necie bo mysle ze naprawde sa super ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do rysujących mangi ;)
można...np. TUTAJ
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wiesz ,ja też dużo rysowałam mangę swego czasu. Moim zdaniem dobrym prezentem byłby komplet ołówków różnej miękkości i do tego trochę dobrego papieru w różnych kolorach. Możesz też przejść sie do jakiegos sklepu dla plastyków i ipopatrzec po gotowych zestawach. Czasami są takie ładne rzeczy. Bardzo fajne są też kredki akwarelowe. Można nimi rysować jaknormalnymi kredkami, ale po zwilżeniu pędzelikiem obrazek sie zaczyna rozmazywać jakby był namalowany farbkami. Do takiego "malowania" najlepiej jest kupić jakiś grubszy papier, żeby sie pod wpływem wilogci nie pogiął. Opcji jest mnóstwo w zależności od tego jaką kasę chcesz wydać. Ja pamiętam, że jak rysowałam to cieszyły mnie wszytskie nowe przybory do rysowania. Zreszta do tej pory mam w domu całą masę kredek, farbek itd. Moja siostra jest plastyczką, więc może to też dlatego.
![]() Acha! I jesli ona tak lubi rysować mangę to mogłabyś sie przejść do Empiku i kupić jej jakiś podręcznik do rysowania mangi. Tutaj masz tytuły: http://www.komiks.gildia.pl/prasa/jak_powstaje_manga Mam nadzieję, że zdążyłam w porę i koleżanka jeszcze nie miała urodzin. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
No właśnie to zależy jaką kwotę chcesz przeznaczyć
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy w dobrym wątku ale nie znalazłam lepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
szal-art.pl
![]() Tam jest wszystko co do rysowania, malowania potrzebne. nurthena : Jeżeli nawet w tym roku chcesz koleżance coś podarować związanego z rysowaniem mangi, a dalej sie ona rozwija, proponuję lineart robić piórem, a takowe można kupić nawet w tym sklepie. Strona, gdzie można pokazać swe prace to też rysuj.pl Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Frytcka Dziękuje ślicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.