![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dieta South Beach,kto ze mną polażuje?/9.10.06
Witam Drogie Wizażanki!!!!
Wiem ,że postów takich jak ten jest już dużo na forum ,ale pomyslałam ,że może któraś z Was tak jak ja zaczyna dietę w poniedziałek i zechce się przyłączyć,bo przecież razem zawsze raźniej ![]() Jestem teraz na owocowo-warzywno-błonnikowej diecie oczyszczającej organizm (jem głównie owoce i warzywa ,ale pozwoliłam sobie na pełnozoarnisty chleb i trochę otrąb,żeby oczyścić to i tamto ![]() Więc....jak już pisałam zabieram się za zdrową dietę. Wybrałam SB ,bo ogranicza węglowodany ,które powodują ,że tyję (nigdy nie jadłam tłusto ,ale za to uwielbiam chleb ,słodycze i owoce) ,no i wiem ,że działa. Teraz ważę ok 63 kg(174 cm) i chcę spaść do 58-57 kg bo taka waga najbardziej mi odpowiada. Mam nadzieję ,że ktoś się do mnie przyłączy i będziemy się wspierać i razem dojdziemy na metę!!!!! Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta South Beach,kto ze mną polażuje?/9.10.06
Hej
![]() Ja plażuję od jutra ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie jestem sama
![]() ![]() Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!! A cukry niech lepiej się nie zbliżają.... ![]() Pozdrawiam ![]() W przyszłym tyg napisze jak efekty mojej dietki oczyszczającej no i jak się trzymam na 1 fazie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zwykle za długo ciągnęłam pierwszą
![]() Ogólnie nie mam dużo do zrzucenia, maksymalnie 1,5- 2 kg, ale najbardziej mnie drażni, że wciąż jem coś słodkiego i obżeram się niezdrowym żarciem ![]() Ale to już niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Ja również zaczynam plażowanie. Od kilku dni czytam o diecie SB i MM. Postanowiłam przejść na tą dietę oczywiście z małymi zmnianami. Na śniadanie będę jadła pieczywo wasa. Ciekawa jestem czy ta dieta zadziała na mnie. W sobotę zrobiłam sporo zakupów (cukinia,kabaczek, serki,kefir itp.) Wczoraj zrobiłam gołbąki w których kaszę i ryż zastąpiłam pieczarkami. Ja mam do zrzucenia 15 kg. mam 169cm i 70 kg. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej dziwczyny, chcialabym sie przylaczyc rownierz do was ale mam pewiem problem - wiem ze na SB nie mozna jesc chleba, zadnego a ja cale dnie spedzam na uczelni i sie zastanawiam co moglabym jesc zamiast kanapek, odpadaja wszelkie serki/salatki itd bo 1)za duzo upierdliwosci 2) brak warunkow i czasu na bawienie sie w takie jedzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Gorzałko, w takim wypadku można zabrać ze sobą orzechy, od biedy sezamki albo kawałek sera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
I mam przez caly dzien zajadac orzechy? albo sezamki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A serek wiejski np nie wchodzi w grę? Wystarczy zabrać ze sobą łyżeczkę ![]() Masz może w pobliżu jakiś bar mleczny? Ja np często zamawiam pierś kurczaka i obieram z panierki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ooo serek wiejski to juz cos... musze pomyslec nad tym... no wlasnie zandego baru nie ma w poblizu bo oddzial na zadupiu jest... pozatym i tak nie mialabym czasu tam wyskozyc... och och trzeba kombinowac.. a jablka mozna w 1fazie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jednak wychodzę z założenia, że to dieta jest dla nas, a nie my dla diety- jeśli nie masz możliwości zabrania czegoś z pierwszej fazy SB, weź coś z drugiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam ja również od poniedziałku plażuję razem z Wami
![]() ![]() ![]() P.S Gorzałka - na uczelnie możesz zabrać np tzw zawijaski ( zawinięta w sałatę np chudą wędlinę, paprykę, żólty ser -light , ) możesz wziąc serki topione trójkąciki light, serki wiejskie, orzechy migdaly, jeśli masz możliwość możesz zapakowac do jakiegoś pudełeczka pierś z kurczaka czy jajka ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja też planowałam zacząć SB
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie poczytam o tej diecie i zobacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
No i jak Wam idzie?
![]() Dziś mój pierwszy od dawna dzień bez słodyczy ![]() Wiem, że pewnie od jutra przez kilka dni będę się czuła pewnie nienajlepiej- tzn potworny głód słodyczowy ![]() Tylko na te pierwsze 3-4 dni muszę pochować słodycze, żeby się na nie nie rzucić ![]() Aha- a może tak jakieś ciekawe przepisy będziemy zamieszczać na forum - oczywiście zgodne z dietą SB? ![]() ![]() Ja dzisiaj na kolację zrobię chyba sobie omlet z 2 jaj smażony na oliwie z oliwek z mnóstwem warzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam plażowiczki
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że trzymacie się mocno w postanowieniu !!! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no ja właśnie starałam się coś więcej dowiedzieć na temat tej diety, jest gdzieś pobieżnie napiasne,ale mało... czego wogóle nie mogę jeść, a co mogę jeść... byłoby mi to bardzo potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Łał!!!!!Nie spodziewałam się ,że aż tyle osób się zgłosi!!!!I oto chodzi w końcu w kupie(grupie oczywiście) siła!!!!Ja jestem już po mojej dietce oczyszczajace ,efektów nie widać ,ani nie czuć..może dlatego ,że jadłam chleb (pełnoziarnisty) który zamiast pomagać tylko zaszkodził...no cóż ..teraz muszę się powoli odzwyczajać. Mój pierwszy dzień był trudny..pełen pokus....
Mam nadzieję ,że jakoś przetrwam te pierwsze dni..bo ostatnio za bardzoprzyzwyczaiłam się do kanapek i ciasteczek ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio naszła mnie straszna ochota na pomidory ![]() ![]() Jutro Wam napiszę jak tam 2 dzionek dietki. Aaaa....bym zapomniała .Macie może jakieś pomysły na 2 śniadanko???? Kiedyś brałam ze sobą ruloniki z sałaty i innych pyszności ,albo pokrojone warzywka...ale trochę mi się to znudziło... Pozdrawiam gorąco!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Bassienka kilka informacji dla Ciebie (mam nadzieję ,że mogę umieszczać linki
![]() http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...d=29&Itemid=57 http://free4web.pl/3/2,104875,277094...5851ED1B09A0AC http://www.vita.pl/index.php?option=...d=21&Itemid=43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
U mnie mija drugi dzień
![]() A jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serek wiejski, mozzarella z pomidorem, trojkąciki serków topionych, jaja na twarto, ew. to wszystko z najróżniejszymi warzywami (oczywiście tymi dozwolonymi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
No i koniec jedzenia na dzisiaj.
Od godziny 8 rano wypiłam dwie kawy z mlekiem o 11 jajecznica z dwóch jajek z cebulką,szynką i pomidorami a na to starłam trochę sera żółtego. Strasznie sycące. o godz.14 wizyta w barze sałatkowym( nie byłam głodna,ale na wszelki wypadek bo potem mogłam zjeść dopiero za kilka godzin, a zasada tej diety,to aby nie dopuścić do uczucia głodu.) o godz 17:30 duszona cukinia i kabaczek z pomidorami z puszki i vegetą ,a na to połozyłam kilka plaserków mozarelli. PYCHA. Tak szczerze mówiąc to zaczełam stosować tą dietę już w piątek, ale w sobotę troszkę zgrzeszyłam w niedzielę też ale tylko małym kawalątkiem ciasta u mamy. Mimo wszystko po tych trzech dniach widzę u siebie miłe zmiany w wyglądzie. O zmianach na wadze pogadamy w piątek. Trzymajcie się dziewczynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
A ja chyba zaraz jeszcze jakąs surówkę lekką czy warzywko zjem, bo coś głodna jestem. Może kapusta pekińska + ogórek+papryka+ łyżeczka oliwy z oliwek + jakieś ziola? Mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
DZiewczyny pozwole sobie do Was przyłączyć
![]() Dziś zjadłam już jajecznicę z 2 jajek z 1/2 opakowania serka wiejskiego Pozdrawiam Miłego dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ehh- mój organizm domaga się więcej węglowodanów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dziwię się swojemu organizmowi, że niczego się nie domaga tzn. ani węglowodanów ani słodyczy, niczego. Co przygotuję to zjadam i czuję się zasycona. Teraz zjadłam pół piersi z kurczaka z brokułami i czuję się jakbym zjadła kopiec ziemniaków ze schabowym. Na wieczór "spapuguję" z ciebie ninaad tą surówkę z pekiny.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
I już po kolacji- jajecznica ze szczypiorkiem mniam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja sie teraz dołanczam
![]() ![]() ![]() jutro napisze wiecej..musze z kompa zmykać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a ja sie chyba raczej nie zdecyduje na ta diete... nie dam raczej rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.