Dieta South Beach,kto ze mną polażuje?/9.10.06 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-07, 13:00   #1
MaryKate
Przyczajenie

Smile

Dieta South Beach,kto ze mną polażuje?/9.10.06

Witam Drogie Wizażanki!!!!
Wiem ,że postów takich jak ten jest już dużo na forum ,ale pomyslałam ,że może któraś z Was tak jak ja zaczyna dietę w poniedziałek i zechce się przyłączyć,bo przecież razem zawsze raźniej !!!!
Jestem teraz na owocowo-warzywno-błonnikowej diecie oczyszczającej organizm (jem głównie owoce i warzywa ,ale pozwoliłam sobie na pełnozoarnisty chleb i trochę otrąb,żeby oczyścić to i tamto ). Od poniedziałku biorę się ostro za siebe ,bo niestety po wcześniejszym złym odżywianiu (jadłam bardzo mało ,mniej niż 800 kcal dziennie) mój organizm się zbuntował i przez 3 tygodnie miałam okropne napady głodu ,jadłam wszystko o każdej porze...i przytyłam prawie 5 kg(!!!!).Tym razem próbuję jeszcze raz z dietką SB ,na kórej kiedyś bardzo dużo schudłam (przestrzegając jej zasad schudłam ponad 10 kg i waga się utrzymywała - nie rosła ,ale też i nie spadała-dopóki nie zaczęłam drastycznie ograniczać kcal.,co było największą głupotą na świecie bo kg wracały bardzo szybko).
Więc....jak już pisałam zabieram się za zdrową dietę. Wybrałam SB ,bo ogranicza węglowodany ,które powodują ,że tyję (nigdy nie jadłam tłusto ,ale za to uwielbiam chleb ,słodycze i owoce) ,no i wiem ,że działa.
Teraz ważę ok 63 kg(174 cm) i chcę spaść do 58-57 kg bo taka waga najbardziej mi odpowiada.
Mam nadzieję ,że ktoś się do mnie przyłączy i będziemy się wspierać i razem dojdziemy na metę!!!!!
Buziaki
MaryKate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-07, 19:45   #2
Voodia
Wtajemniczenie

Dot.: Dieta South Beach,kto ze mną polażuje?/9.10.06

Hej
Ja plażuję od jutra Pierwszą fazę pociągnę tylko przepisowe 2 tygodnie, potem przejdę na drugą mojego przepisu- nieco mniej restrykcyjną niż w książce Za dużo jem ostatnio śmieciowego jedzenia, muszę sie odzwyczaić od cukrów.
Pozdrawiam
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-07, 20:26   #3
MaryKate
Przyczajenie

Nie jestem sama Ja też ostatnio wcinam za dużo śmieciorów!!!!!Jutro pociągnę jeszcze z moją dietką oczyszczającą(dzisiaj zjadłam za dużo chleba ....mimo ,że pełnoziarnisty to i tak jestem ) a od poniedziałku już SB.Mam nadzieję ,że tym razem wytrzymam ,bo szczerze mówiąc...1 faza nigdy nie trwała u mnie dwóch tygodni..najdłużej wytrzymałam 12 dni..różnica niewielka...ale miałam spore wyrzuty sumienia ,że dałam się złamać na 2 dni przed zakończeniem 1F...
Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!! A cukry niech lepiej się nie zbliżają....
Pozdrawiam
W przyszłym tyg napisze jak efekty mojej dietki oczyszczającej no i jak się trzymam na 1 fazie!!!!
Stary 2006-10-07, 20:49   #4
Voodia
Wtajemniczenie

Ja właśnie zwykle za długo ciągnęłam pierwszą
Ogólnie nie mam dużo do zrzucenia, maksymalnie 1,5- 2 kg, ale najbardziej mnie drażni, że wciąż jem coś słodkiego i obżeram się niezdrowym żarciem Sto razy lepeij się czuję przy regularnych posiłkach, teraz wciąż zaliczam spadki cukru ( powinnam na to bardzo uważać) i jestem w nienajlepszej kondycji.
Ale to już niedługo
Stary 2006-10-08, 12:08   #5
goga1
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Ja również zaczynam plażowanie. Od kilku dni czytam o diecie SB i MM. Postanowiłam przejść na tą dietę oczywiście z małymi zmnianami. Na śniadanie będę jadła pieczywo wasa. Ciekawa jestem czy ta dieta zadziała na mnie. W sobotę zrobiłam sporo zakupów (cukinia,kabaczek, serki,kefir itp.) Wczoraj zrobiłam gołbąki w których kaszę i ryż zastąpiłam pieczarkami. Ja mam do zrzucenia 15 kg. mam 169cm i 70 kg. Pozdrawiam
goga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-08, 12:24   #6
Gorzałka
Rozeznanie

Hej dziwczyny, chcialabym sie przylaczyc rownierz do was ale mam pewiem problem - wiem ze na SB nie mozna jesc chleba, zadnego a ja cale dnie spedzam na uczelni i sie zastanawiam co moglabym jesc zamiast kanapek, odpadaja wszelkie serki/salatki itd bo 1)za duzo upierdliwosci 2) brak warunkow i czasu na bawienie sie w takie jedzenie . Moze cos poradzicie? Albo maciejaies linki ze stronami o SB? bylabym wdzieczna za pomoc
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-08, 12:28   #7
Voodia
Wtajemniczenie

Gorzałko, w takim wypadku można zabrać ze sobą orzechy, od biedy sezamki albo kawałek sera
Stary 2006-10-08, 12:30   #8
Gorzałka
Rozeznanie

I mam przez caly dzien zajadac orzechy? albo sezamki? siedze poza domem srednio 8-19. Oj nie wiem co robic...
Stary 2006-10-08, 12:33   #9
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorzałka Pokaż wiadomość
I mam przez caly dzien zajadac orzechy? albo sezamki? siedze poza domem srednio 8-19. Oj nie wiem co robic...
Ojej, to faktycznie długo

A serek wiejski np nie wchodzi w grę? Wystarczy zabrać ze sobą łyżeczkę

Masz może w pobliżu jakiś bar mleczny? Ja np często zamawiam pierś kurczaka i obieram z panierki.
Stary 2006-10-08, 12:39   #10
Gorzałka
Rozeznanie

Ooo serek wiejski to juz cos... musze pomyslec nad tym... no wlasnie zandego baru nie ma w poblizu bo oddzial na zadupiu jest... pozatym i tak nie mialabym czasu tam wyskozyc... och och trzeba kombinowac.. a jablka mozna w 1fazie?
Stary 2006-10-08, 12:54   #11
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorzałka Pokaż wiadomość
Ooo serek wiejski to juz cos... musze pomyslec nad tym... no wlasnie zandego baru nie ma w poblizu bo oddzial na zadupiu jest... pozatym i tak nie mialabym czasu tam wyskozyc... och och trzeba kombinowac.. a jablka mozna w 1fazie?
W pierwszej niestety nie
Ja jednak wychodzę z założenia, że to dieta jest dla nas, a nie my dla diety- jeśli nie masz możliwości zabrania czegoś z pierwszej fazy SB, weź coś z drugiej Sama często na uczelni piłam np kawę z zabronionym mlekiem, bo dawało mi to większego kopa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-08, 13:14   #12
kasiula24
Raczkowanie

GG do kasiula24

Witam ja również od poniedziałku plażuję razem z Wami Byłam już wcześniej na DSB i bardzo podobały mi się efekty dlatego muszę znowu się za siebie wziąć! Ostattnio za dużo sobie pozwalam ze słodyczami, niezdrowym tłustym jedzieniem. Tak więc od poniedziałku 9.10. podejmuje walkę ze zbędnymi kg Mam nadzieję że będziemy opisywały tutaj nasze sukcesy

P.S Gorzałka - na uczelnie możesz zabrać np tzw zawijaski ( zawinięta w sałatę np chudą wędlinę, paprykę, żólty ser -light , ) możesz wziąc serki topione trójkąciki light, serki wiejskie, orzechy migdaly, jeśli masz możliwość możesz zapakowac do jakiegoś pudełeczka pierś z kurczaka czy jajka

Pozdrawiam
kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-08, 19:05   #13
ninaad
Wtajemniczenie

Ja też planowałam zacząć SB Jak fajnie, że jest nas więcej- w grupie zawsze raźniej. I równiez już kiedyś próbowałam dietkę- efekty były, ale potem jak zwykle zabrakło mi zapału. Miejmy nadzieję, że tym razem będzie lepiej
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-09, 08:34   #14
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja sobie poczytam o tej diecie i zobacze

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-09, 15:37   #15
ninaad
Wtajemniczenie

No i jak Wam idzie?
Dziś mój pierwszy od dawna dzień bez słodyczy (i żyję jeszcze hihi).
Wiem, że pewnie od jutra przez kilka dni będę się czuła pewnie nienajlepiej- tzn potworny głód słodyczowy...ale potem (jak wytrwam) będzie coraz lepiej- coraz mniej się chce słodyczy, organizm odzwyczaja się od dużej ilości węglowodanów- przestaje brakować pieczywa, ziemniaczków
Tylko na te pierwsze 3-4 dni muszę pochować słodycze, żeby się na nie nie rzucić

Aha- a może tak jakieś ciekawe przepisy będziemy zamieszczać na forum - oczywiście zgodne z dietą SB?. Bo zwykłe twarożki, jajka i ryby mogą obrzydnąć.
Ja dzisiaj na kolację zrobię chyba sobie omlet z 2 jaj smażony na oliwie z oliwek z mnóstwem warzyw
Stary 2006-10-09, 16:26   #16
kasiula24
Raczkowanie

GG do kasiula24

Witam plażowiczki tak jak obiecałam zaczęłam od dzisiaj walkę z kg jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem jak będe miała trochę więcej czasu wrzucę tu swój przykładowy jadłospis
Mam nadzieję że trzymacie się mocno w postanowieniu !!!
Pozdrawiam
kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-09, 16:28   #17
bassienkaw
Zakorzenienie

no ja właśnie starałam się coś więcej dowiedzieć na temat tej diety, jest gdzieś pobieżnie napiasne,ale mało... czego wogóle nie mogę jeść, a co mogę jeść... byłoby mi to bardzo potrzebne

Stary 2006-10-09, 16:44   #18
MaryKate
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Dieta South Beach,kto ze mną polażuje?/9.10.06

Łał!!!!!Nie spodziewałam się ,że aż tyle osób się zgłosi!!!!I oto chodzi w końcu w kupie(grupie oczywiście) siła!!!!Ja jestem już po mojej dietce oczyszczajace ,efektów nie widać ,ani nie czuć..może dlatego ,że jadłam chleb (pełnoziarnisty) który zamiast pomagać tylko zaszkodził...no cóż ..teraz muszę się powoli odzwyczajać. Mój pierwszy dzień był trudny..pełen pokus....
Mam nadzieję ,że jakoś przetrwam te pierwsze dni..bo ostatnio za bardzoprzyzwyczaiłam się do kanapek i ciasteczek
Ostatnio naszła mnie straszna ochota na pomidory nie wiem czemu...jutro zrobię sobie pomidorowy wtorek
Jutro Wam napiszę jak tam 2 dzionek dietki.
Aaaa....bym zapomniała .Macie może jakieś pomysły na 2 śniadanko????
Kiedyś brałam ze sobą ruloniki z sałaty i innych pyszności ,albo pokrojone warzywka...ale trochę mi się to znudziło...
Pozdrawiam gorąco!!!!!
Stary 2006-10-09, 16:47   #19
MaryKate
Przyczajenie

Bassienka kilka informacji dla Ciebie (mam nadzieję ,że mogę umieszczać linki )

http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...d=29&Itemid=57

http://free4web.pl/3/2,104875,277094...5851ED1B09A0AC

http://www.vita.pl/index.php?option=...d=21&Itemid=43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-09, 17:23   #20
Voodia
Wtajemniczenie

U mnie mija drugi dzień Zgrzeszyłam udkiem z kurczaka, ale zadnych węgli poza dozwlonymi warzywami, więc jestem bardzo zadowolna.
A jak u Was?
Stary 2006-10-09, 17:23   #21
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaryKate Pokaż wiadomość
Macie może jakieś pomysły na 2 śniadanko????
Kiedyś brałam ze sobą ruloniki z sałaty i innych pyszności ,albo pokrojone warzywka...ale trochę mi się to znudziło...
Pozdrawiam gorąco!!!!!
Rozumiem, że chodzi Ci o I fazę? Jeśli tak to
Serek wiejski, mozzarella z pomidorem, trojkąciki serków topionych, jaja na twarto, ew. to wszystko z najróżniejszymi warzywami (oczywiście tymi dozwolonymi ), jakas salatka z ryba
Stary 2006-10-09, 18:01   #22
goga1
Przyczajenie

No i koniec jedzenia na dzisiaj.
Od godziny 8 rano wypiłam dwie kawy z mlekiem
o 11 jajecznica z dwóch jajek z cebulką,szynką i pomidorami a na to starłam trochę sera żółtego. Strasznie sycące.
o godz.14 wizyta w barze sałatkowym( nie byłam głodna,ale na wszelki wypadek bo potem mogłam zjeść dopiero za kilka godzin, a zasada tej diety,to aby nie dopuścić do uczucia głodu.)
o godz 17:30 duszona cukinia i kabaczek z pomidorami z puszki i vegetą ,a na to połozyłam kilka plaserków mozarelli. PYCHA.

Tak szczerze mówiąc to zaczełam stosować tą dietę już w piątek, ale w sobotę troszkę zgrzeszyłam w niedzielę też ale tylko małym kawalątkiem ciasta u mamy. Mimo wszystko po tych trzech dniach widzę u siebie miłe zmiany w wyglądzie. O zmianach na wadze pogadamy w piątek.

Trzymajcie się dziewczynki.
Stary 2006-10-09, 18:42   #23
ninaad
Wtajemniczenie

A ja chyba zaraz jeszcze jakąs surówkę lekką czy warzywko zjem, bo coś głodna jestem. Może kapusta pekińska + ogórek+papryka+ łyżeczka oliwy z oliwek + jakieś ziola? Mniam
Stary 2006-10-09, 20:35   #24
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaryKate Pokaż wiadomość
dziękuje bardzo, jutro sobie wydrukuje i opmyślę nad tą dietą

Stary 2006-10-10, 06:42   #25
Agaimka
Rozeznanie

DZiewczyny pozwole sobie do Was przyłączyć choc juz jestem starą plażowiczką, to ostatnio nie pilnowałam II fazy i przytyłam 2 kg :-( muszę zrzucić te 2 i jeszcze 2 zbyteczne czyli 4 kg. Na I fazę wróciłam wczoraj.
Dziś zjadłam już jajecznicę z 2 jajek z 1/2 opakowania serka wiejskiego
Pozdrawiam Miłego dni
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-10, 13:47   #26
ninaad
Wtajemniczenie

Ehh- mój organizm domaga się więcej węglowodanów Czuję się z tego powodu tak sobie, ale kilka dni i potem będzie już z górki
Stary 2006-10-10, 14:11   #27
goga1
Przyczajenie

Dziwię się swojemu organizmowi, że niczego się nie domaga tzn. ani węglowodanów ani słodyczy, niczego. Co przygotuję to zjadam i czuję się zasycona. Teraz zjadłam pół piersi z kurczaka z brokułami i czuję się jakbym zjadła kopiec ziemniaków ze schabowym. Na wieczór "spapuguję" z ciebie ninaad tą surówkę z pekiny.
Pozdrawiam.
Stary 2006-10-10, 18:13   #28
ninaad
Wtajemniczenie

I już po kolacji- jajecznica ze szczypiorkiem mniam Zmusiłam mojego chłopa, żeby schował do szafki słodycze, które leżały na wierzchu- czego oko nie widzi temu żąłądkowi nie żal. I jeszcze dziś przede mną kolejny dzień a6w
Stary 2006-10-10, 19:25   #29
willi
Raczkowanie

Ja sie teraz dołanczam ))) Chcę schudnąć i zapsuje się do waszego grona..Chciałabym schudnąć 10 kg mam nadzieje ,ze mi jakoś pomozecie poniewaz wszystkie moje diety konczyły sie...po 2 dniach (((
jutro napisze wiecej..musze z kompa zmykać trzymajcie sie i przestrzegajcie dietyyyy :PPP
willi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-10, 19:30   #30
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja sie chyba raczej nie zdecyduje na ta diete... nie dam raczej rady

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości