|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Ceny leków na Słowacji
Chciałam zapytać, czy któraś z Was orientuje się jakie są ceny leków na Słowacji? I jak wygląda sprawa zakupu na naszą polską receptę, czy uznają ją?? I czy w weekendy apteki są czynne? Wiem, że leki są tańsze. Mam przepisane tabletki, które kosztują u nas ok. 350 zł i nie wiem, czy dobrze sprawdziłam na jednej słowackiej stronce (jakoś nie mogę nic więcej znaleźć
), ale wyszło mi, że u naszych sąsiadów kosztuje ok 25 zł! Te tabletki są u nas na zamówienie, nie wiem, czy tam też. Kolega męża będzie przejazdem na Słowacji i mógłby mi kupić, ale też nie chcę mu robić problemu, żeby po aptekach biegał. A może któraś z Was kupowała Dostinex i wie, ile kosztuje??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ceny leków na Słowacji
Selino, http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p4883-Opis_...ki_05_mg_8_szt tu jesli masz dostep gdzies w obrebie stwojego miasta masz te tabletki za niecale 300 zl, gdybys na slowacji nie znalazla, ale nie wydaje mi sie zeby taka roznica byla w cenach
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
nie wiem, czy tam też nie będą na zamówienie
http://www.zdravie.sk/sz/content/122...-dostinex.html |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, też nie mogłam uwierzyć, że taka różnica. No chyba, że ja już źle liczę. Wydaje mi się, że u nas jest na zamówienie ze względu na cenę, a u nich jak jest niedrogi, to może dostępny od ręki. Ja znalazłam taką stronę:
http://www.lekarna.cz/dostinex-0-5mg-8x0-5mg-tablety-1/ |
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze recepte musisz miec slowacka, nie praktykuje sie wydawania lekow na podstawie obcojezycznej recepty, a ten lek jest na recepte tak na Slowacji jak i w Czechach... Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-08-01 o 10:31 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8428141]Ta akurat strona jest czeska, nie slowacka
![]() Wydaje mi sie, ze recepte musisz miec slowacka, nie prakuje sie wydawania lekow na podstawie obcojezycznej recepty, a ten lek jest na recepte tak na Slowacji jak i w Czechach...[/QUOTE] No, Czechy, Słowacja - pewnie ceny podobne No właśnie się zastanawiałam jak z tą receptą, ale to sama lekarka przy wypisywaniu leku mi powiedziała, że mogę taniej na Słowacji kupić. |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
A kiedy znajomy jedzie na Slowacje?? jak Tz wroci z pracy, to moze poszukac na slowackich stronach dokladnie, czy mozna ten lek kupic bez recepty i czy w ogole jest taka mozliwosc honorowania polskiej recepty (jest Slowakiem)
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8428472]A kiedy znajomy jedzie na Slowacje?? jak Tz wroci z pracy, to moze poszukac na slowackich stronach dokladnie, czy mozna ten lek kupic bez recepty i czy w ogole jest taka mozliwosc honorowania polskiej recepty (jest Slowakiem)
Moona z nieba mi spadasz Znajomy ma jechać gdzieś za dwa tygodnie. Jakbyś mogła poprosić męża, żeby poszukał, byłabym wdzięczna. Mi to szukanie jakoś nie idzie i stwierdziłam, że chyba prędzej bym po angielsku się doczytała czegoś, niż po słowacku
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8428863]Ok, najpozniej jutro dam znac co i jak
Dziękuję
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Pripravok dostinex nie je na Slovensku registrovany. Vo vynimocnych pripadoch, ak neexistuje adekvatna nahrada na terapiu ochorenia, sa da doviest na mimoriadny dovoz, ale musi vam to vybavit lekar.
Czyli dostinex nie jest zarejestrowany w slowackim wykazie lekow, dostepny jest tylko i wylacznie poprzez lekarza, czyli lekarz, ktory stwierdza, ze lek ten jest niezbedny do kuracji musi sam go zapewnic pacjentowi
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8446660]Pripravok dostinex nie je na Slovensku registrovany. Vo vynimocnych pripadoch, ak neexistuje adekvatna nahrada na terapiu ochorenia, sa da doviest na mimoriadny dovoz, ale musi vam to vybavit lekar.
Czyli dostinex nie jest zarejestrowany w slowackim wykazie lekow, dostepny jest tylko i wylacznie poprzez lekarza, czyli lekarz, ktory stwierdza, ze lek ten jest niezbedny do kuracji musi sam go zapewnic pacjentowi [/QUOTE]No to mam problemik. No nic, dziękuję wszystkim za pomoc Na tej czeskiej stronie, którą wklejałam jest - więc może się do Czech wybiorę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

), ale wyszło mi, że u naszych sąsiadów kosztuje ok 25 zł! Te tabletki są u nas na zamówienie, nie wiem, czy tam też. Kolega męża będzie przejazdem na Słowacji i mógłby mi kupić, ale też nie chcę mu robić problemu, żeby po aptekach biegał. A może któraś z Was kupowała Dostinex i wie, ile kosztuje??