|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pies nie robi kupki
witam. otoz mam problem z moim juz nie mlodym psem, otoz ostatnio ma problemy z robieniem kupki, na spacerze przymierza sie pare razy ale w koncu nie zalatwi sie albo 'malymi porcjami'. bylismy u weta dostal jakis rozkuczowy zastrzyk i wet powiedzial ze powinno przejsc. zalecil dawac jec=dzenie z kasza wiec dostal, ale niestety nadal sie nei zalatwia a je normalnie. jutro z rana idzie do weta na badanie krwi i inne. co moze byc przyczyna? jakas choroba? starosc (10,5 lat, jamnik), cos zjadl? dodam ze siusia normalnie, pije i je tez. i jakie badania powinno sie zrobic? usg czy cos? powinno pokazac co jest nie tak?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pies nie robi kupki
Weterynarzem nie jestem, więc mogę tylko powiedzieć co mi intuicja podpowiada.
Czy weterynarz sprawdzał psu gruczoły okołoodbytowe? Czasem zapchane gruczoły są przyczyną problemów z wypróżnieniami. Druga rzecz która mi sie nasuwa, to ciało obce w jelitach, ale wtedy byłyby tez inne objawy - pies ogólnie byłby w stanie złym. Albo jakiś guz w jelitach. Nie, nie będę więcej gdybać bo to sie mija z celem. Myslę, że wet sam będzie wiedział jakie badania zlecić. Napisz co się okazało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: pies nie robi kupki
wczoraj z psiem byla moja siostra u weta, okazalo sie ze ma powiekszona prostete, w srode ma miec badania czy w ogole przezyje operacje (kastracja), i jak wyniki wyjda w miare to bedzie mial w przyszlym tygodniu... w ogole ktos sie orientuje co to za badania? zwykle krwi czy inne jakies? i jak operacja bylaby w przyszlym tygodniu to nie jest to zwłoką jakas czy cos, nie powinien miec od razu badania i ewentualnie operacje?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pies nie robi kupki
Myslę, że chodzi o zwykłe badania krwi, moczu. Ale pewna nie jestem - tu juz musiałaby sie wypowiedzieć osoba bardziej "w temacie" np. Esfira.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pies nie robi kupki
pewnie chodzi o badanie krwi (profil nerkowy) czy nerki przetrzymają operację, bo narkoza bardzo obciąża nerki.
A co do zwłoki, to przecież badania też trochę trwają, trzeba pewnie krew zawieźć do labu i tak dalej, poza tym nie zawsze wet ma termin tak od razu. No i pies musi byc odpowiednio przygotowany do operacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.