![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Klasyka w przystępnej cenie?
Do założenia tego wątku skłoniła mnie dyskusja tocząca się w niektórych wątkach
![]() Lubię klasyczne dobre gatunkowo ubrania ale niestety przeciętna pensja polskiego obywatela nie pozwala ubierać się w super dobrych jakościowo sklepach. Nie jestem skłonna wydać na np. spodnie/sukienkę pół pensji (choć chciałabym ![]() ![]() Teraz pytanie, czy uważacie że klasyczne (nie mylić z babcinymi), fajnie skrojone ciuchy tzw. "bazę" można znaleźć w przystępnej cenie. W jakich sklepach? Co jest dla Was wyznacznikiem jakości?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasyka w przystępnej cenie?
a ja uważam,że dla chcącego nic trudnego
![]() jeśli się nie ma uprzedzeń. Bo są np outlety, wyprzedaże a wreszcie lumpexy ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Absolutnie mogę polecić Tatuum. Fantastyczna jakość, ubrania klasyczne, ale nie nudne, ceny do zaakceptowania. Zawsze, ale to zawsze coś tam dla siebie znajdę ,a dodam ,że należę do wymagających konsumentek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja mogę polecić H&M. Mam kilka eleganckich bluzek z tego sklepu i jestem bardzo zadowolona.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Agusia1324 wybacz, ale ciuchy H&M nie są dobrej jakości. Rzeczywiście, można tam znaleźć tzw. ciuchy bazowe, ale z dobrą jakością nie mają one nic wspólnego. Porównaj sobie z innymi, chociażby wymienionymi przeze mnie sklepami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja też polecam Solar, Sisley
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Niestety w większości sklepów same cekiny, alladyny i inne cuda
![]() W lumpeksach chętnie bym kupowała ale niestety nie ma u mnie fajnych ![]()
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, ze juz teraz nie uzywaja takich wytrzymalych tkanin ![]() Ja z kolei nie moge sie zgodzic co do Tatuum jako dobrego sklepu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to prawda...nieraz znajdę fajny ciuch albo dodatek i wszystko pięknie, fason super leży , kolor, a do tego wpierdzielony jakiś cekinowy motyl albo inny paszkwil z ćwiekami. Nie mogę skumać...uszyją super ciuch a potem jednym ruchem rączki psują cały efekt, ale może tylko ja jestem jakaś "inna".
Jeśli chodzi o dżinsy to prawdziwie fajnych spodni nigdy nie kupuję w sieciówkach które są od wszystkiego.Fajne spodnie np. w Big Starze (polecam outlet fabryczny w kaliszu) ceny rozmaślają na podłodze ![]() Acha...i przypomniało mi się,że moim zdaniem , dobre jakościowo ciuchy (niektóre ![]() H&M ogólnie jakoś ma taką sobie, ale niektóre rzeczy im się udają. Uważam, że mają bardzo dobre jakościowo kolekcje dziecięce i cenowo też są przystępni. Lubię też niektóre ciuchy Kapp Ahl, ale dla mnie jakość to mniej więcej tyle, że wiem czego się mogę spodziewać po ubraniu. Że z bluzki S nie zrobi się po praniu L a z kolorku czerwonej bluzki nie złapie zaraz całe pranie ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mam kilka ładnych, klasycznych rzeczy z Greenpoint, a ostatnio kupuję dużo rzeczy dla siebie i męża na wyprzedażach w Carry. Szczególnie zadowolona jestem ze swetrów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja mogę polecić Esprit i Jackpot, jeżeli chodzi o w miarę dobrą jakość ,alez fasonami różnie bywa... tatuum jak się trafi,zdecydowanie nie polecam reserved
![]() a tak w ogóle fajny wątek ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat nie uważam, żeby carry trzymało jakąś wysoką jakość, chociaż mam kilka koszulek i kutkę które są świetne i niezniszczalne. Ale miałam też wiele rzeczy od nich, które po kliku praniach traciły fason i się do niczego nie nadawały. poza tym bardzo mi się nie podoba ich polityka wyprzedaży bo zwyczajnie oszukują - a dla mnie to też element jakości marki. Tak Was czytam i myślę, i nie wymyśliłam żadnej marki, którą mogę polecić z czystym sercem. Wszędzie złapałam niezłe ciuszki i prawdziwe buble . Za różne ceny. Fakt,że może nie ubieram się u Dior'a ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednym słowem w wielu sklepach można coś ciekawego trafić, ryzyk fizyk
![]() Ja bardzo lubię też Top Secret. Mają fajne fasony ale oczywiście też trzeba trafić ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
o a widzisz ja z kolei uważam,że Top secret to masakra jakaś
![]() ale jeszcze coś mi się przypomniało, za co chwalą mnie wszystkie moje koleżanki. Chociaż dla Was wizażanek to pewnie sprawy oczywiste ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hm..oprócz wcześniej wspomnianego juz sklepu-którego-nazwy-nie-wolno-na-wizażu-wymawiać,
![]() Nie polecam natomiast sweterków z Zary. Nie wytrzymują nawet sezonu. Lepiej naprawde dołozyć stówe i kupić sweterek w Benettonie (ok 219zł). te z Benettona mam już 3 lata i zbytnio się nd nimi nie rozczulam podczas noszenia. Dużo już wytrzymały. Zapomnijcie też o wełnianych ciuchach z reserved. Jedno założenie = cały swterer spilingowany. Do d***y. Chyb mnie zamroczyło żeby w ogóle to tego sklepu wejść. ![]() Naromiast bazowe bawełniane podkoszulki i t-shirty polecam z Intimissimi. Przrobiłąm też HM i jego bawełnę organiczną, Stradivariusa, Bershkę, Pull&bear- jedno pranie i szmata. Poskręcane szwy, linia ramion przesunięta na plecy. No sorry! Ewidentnie uszyte z przekoszonej dzianiny. ![]() Spodnie, żakiety - jak już to Zara, ale tutaj tez trzeba sprawdzać bo trafiają się badziewia. Z dla radzę trzymać się od zarowych koszul, któe lubia się kurczyć i defasonowac w praniu (nawet w 30 stopniach). Szczególnie złej jakości są koszule meskie. Dobre skórzane buty w cenie do przełknięcia ma River Island. Zwracajcie uwagę na miejsce pordukcji i wybierajcie te brazylijskie (są tez z chin i wietnamu0. Mam 4 pary szpilek z RI, właśnie tych brazylijskich i smigam! Zdecydowanie odradzam buty z polskiej firmy Venezia. Skóry, z jakich są zrobione są stokowe, marnej jakości (resztki z produkcji od innych firm). Naprawdę, po mojej przygodzie z kozakami, oszczędźcie sobie nerwów i pieniędzy, dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
niektóre rzeczy z H&M są naprawdę fajne. Mam jedną bluzkę już 2,5 roku i zakładam je na wszystkie uroczystości, apele, początki, końce roku itp. i nie mechłaci się. wygląda prawie tak samo jak wtedy kiedy ją kupiłam. Co do jakości innych rzeczy to się zgodzę. Ale można coś czasami trafić
![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() LV, fajne zestawienie ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, a jakie ubrania uważacie za konieczne klasyczne must have? ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze skrojona marynarka czarne szpilki beżowy trencz proste ciemne dżinsy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cudowne rzeczy, perełki wręcz można złowić w dniach dostawy. wyznacznik jakości - tkanina, jej wytrzymałość na noszenie i pranie, fason w jakim została skrojona. Cenię ciuchy które mam TYLKO JA, a nie pół miasta. Unikatowość zaliczam więc do jakości, lubię mieć coś czego inni nie posiadają i nigdy nie znajdą tego w H&m ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
must have czyli BAZA wg mnie:
http://blognife.wordpress.com/2010/0...ierac-powinna/ nie ubieram sie niestety w solarze, max marze, sisleyu i benettonie, bo zwyczajnie sa dla mnie zbyt drogie. preferuje h&m, orsay, reserved, bershke, vero mode, promod. mozliwe, ze jakosc ich ciuchow pozostawia wiele do zyczenia, ale jakos nie narzekam. bardzo rzadko mi sie zdarza cokolwiek wyrzucic z powodu "zepsucia" materialu. raczej przestaje po jakims czasie nosic, bo juz mi sie nie podoba. a lzej zrezygnowac z bluzki za 60zl niz z takiej za 150... tak mysle. aha i jasne, ubieram sie takze w lumpexach. mam jeden swietny w okolicy, czesto maja rzeczy z papierowymi metkami, czyli wlasciwie taki lumpexo-outlet ![]() pozdrawiam _________________ http://blognife.wordpress.com/ http://blogmkm.wordpress.com/ Edytowane przez maugorzata Czas edycji: 2010-07-30 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
w lumpeksach jest tak, że jak widzisz tą tkaninę o masz około 85% pewności, że już na pewno gorsza nie będzie. Rzeczy były używane, a więc prane i jak materiał się nie zmechłacił to raczej będzie ok.
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę uważam że w każdej sieciówce można znaleść ubrania lepszej i gorszej jakości. Teraz faktycznie trudno kupić coś prostego co zawsze coś przyszyte itp , czasem widzę naprawdę coś świetnego gdyby "nie to coś "
![]()
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja osobiście uważam że dobre gatunkowo rzeczy można spotkać w każdej sieciówce, trzeba tylko uważnie patrzeć na skład, a jak ktos się na tym nie zna to był kiedyś na wizażu wątek na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() oraz: Peek & Clopenburg (różne skandynawskie głównie marki, ciągłe przeceny) Van Graaf Charles Vogele Wallis - sukienki no i Marks&Spencer - po prostu jak dla mnie niezniszczalne! Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2010-07-30 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 2 pary kozaków z venezi, jedne czarne mają 4 lata, drugie brązowe 2 lata i są w świetnym stanie.
Edytowane przez alunialunia Czas edycji: 2010-07-30 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może nie każdemu się spodobają i uzna je za tandetne, ale od jakichś 5 lat mam 3 swetry z bazaru Anda fashion i są prawie niezniszczalne. Teraz nie noszę ich często, bo mi się znudziły, ale na początku były intensywnie eksploatowane i na razie nie wygląda, żebym je miała wyrzucić z powodu zużycia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubię ubierać się nudno ale u mnie to podstawa żeby było bez świecidełek, szprzącek i innych cudactw inna sprawa, że jak już sobie umyślę jakąś delikatną ozdobę to znaleźć nie moge... a co do tematu : wyprzedaże, myślę, że na wyprzedażach warto z raz w sezonie rzucić się na jakiś dobry ciuch i kupić coś za np. 200zł a do niego dobrać kilka tańszych i zestawiać btw - może reserved ? kupiłam tam kurtkę jakiś czas temu, piękna po prostu, szafirowa ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-07-30 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.