![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szczęśliwy pamiętnik - Stage 0
Kurcze, usunęłam sobie treść posta jakimś przyciskiem
![]() ![]() 0. Czekam, aż mi tipsy odpadną, bo: 1. Zrobiłam tylko dłoń prawą, czyli trudniejszą, więc nie powinna podlegać ocenie (moja lewa ręka nie potrafi NIC) 2. Zajęło mi to, bagatela, 4 h. Moim celem było osiągnąć czas 2,5 h na obie ręce, tymczasem pojawił się pośredni cel: 1,5 h na JEDNĄ RĘKĘ. 3. Miałam problem z tipsami. Na kursie pracuję na Elation, moje są "nieco" inne, mają głębsze kieszonki i zaokrąglone rogi tych kieszonek i jak przykleiłam, to nie wiedziałam co z nimi zrobić ;/ 4. Zapowietrzyłam prawie każdego tipsa (mam nadzieję, że to wina lewej ręki, a nie moja...). Jeśli nie zapowietrzyłam, to zapowietrzał się sam, w trakcie obróbki i tego nie rozumiem. Niby dobrze przyklejone, ale w trakcie prób zrównania tipsa z paznokciem naturalnym pojawiało się powietrze. Efektem tego jest 5 zapowietrzonych tipsów, a ja nie wiem czemu... (tzn. nie rozumiem tego zapowietrzania w trakcia obróbki) 5. Nie użyłam... primera... bo... zapomniałam... ![]() 6. Zamaskowałam niedoskonałości brokatem i trawką (trawka mi odstaje, ale o tym już pisałam w innym poście) 7. Na moich paznokciach nie ma krzywej C, bo na kursie się tego nie uczyłam, a lewą ręką eksperymentować mi się nie chciało. Obiecuję, że prawą ręką będę się bawiła i spróbuję zrobić krzywą. 8. Środkowy tips trochę krzywo przyklejony - poszedł z paznokciem, a sam paznokieć rośnie krzywo w stosunku do reszty (krzywy środkowy palec) i mogłam to trochę skorygować. 9. Jak się nauczę robić zdjęcia paznokciom to zrobię i tu wkleję, być może jeszcze dziś... Pierwsza porażka za sobą - ważne, że na sobie ![]() Zdjęcie okropne, nic na nie widać, ale skoro się nalega, to proszę bardzo... Wkleiłam na siłę, dla zasady (tak czy inaczej spróbuję zrobić lepsze..) Edytowane przez prospera Czas edycji: 2008-04-15 o 11:17 Powód: Dodanie nowych zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Szczęśliwy pamiętnik - Stage 0 - bez zdjęcia!
Musisz wkleić zdjęcia bo wątek nie będzie miał sensu...skoro go juz założyłaś to coś do niego dodaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
La_Monica, wkleję, ale najpierw muszę zrobić! Cykam fotki, ale są tak prześwietlone, że nic na nich nie widać... Na dodatek muszę je cykać lewą ręką, bo przecież to prawa ma być fotografowana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
La Moderatoiure
|
Nie będą prześwietlone jak dobrze ustawisz aparat.
Pazurki które wstawiłaś są całkiem okey ![]() Technicznie dobrze wyglądają, łopat nie ma, przepiłowanej płytki też nie... Mały palec jedynie leci do góry za bardzo, chyba że to wina fotki. Stresu z takiej "pozycji" nie widać niestety.. Zdobienie nie zbyt wymyslne ale fajne bo błyszczące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Technicznie dobrze wyglądają, bo dobrze zamaskowałam to, czego nie ma być widać ![]() Mały palec rzeczywiście idzie do góry - z tej jednej strony jest więcej żelu - nie zauważyłam, że tak spłynął przed włożeniem do lampy. Być może w ogóle go za dużo nałożyłam - pierwszy raz nakładałam brokat na tipsy. Stresu nie widać, bo go nie ma. Zdobienie - ja nie umiem zdobić, a o 23 już mi się nawet nie chciało kombinować, na dodatek lewą ręką i z co chwilę budzącym się dzieckiem ![]() Łopat nie ma, bo jestem przewrażliwiona na ich punkcie, więc piłowałam i piłowałam, ale nadal nie jestem zadowolona z kształtu. Nie bardzo wiedziałam, jak opiłować te tipsy po bokach, przy wale paznokciowym. Paznokcie przepiłowane mam bardziej na lewej dłoni (o dziwo), więc na niej pewno będzie bardziej widać, chyba że dobrze to ukryję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
na przyszlosc - najpierw french pozniej zabawa w ozdobki
![]() takie moje zdanie
![]() |
#7 |
La Moderatoiure
|
Eve frencze sa zazwyczaj cięższe do nauczenia
![]() Z ozdób łatwiej jest coś zrobić, nawet nie mając pomysłu. Prospera jak to nie wiesz jak piłowac po bokach ?! nie uczyli Cię tego na kursie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
EveMW, na dzień dzisiejszy french jest dla mnie nie do wykonania lewą ręką (zastanawiam się czy ludzie czytają, co to się tu pisze, czy tylko zdjęcia oglądają...). A brokatem łatwiej jest zamsakować to, co się nie udało zrobić. To jest moja prawa ręka - pierwszy raz robiona, mam na koncie tylko dwie dłonie modelki na kursie, pod okiem instruktorki...
La_Monica, uczyli i modelce pięknie wymodelowałam tipsy (wiem, ze to nie skromne, ale mam jako takie poczucie estetyki i widzę, że coś jest zrobione ładnie, dobrze lub beznadziejnie... Na kursie pracuję na Elation, one są zupełnie inne niż te, które mam w domu i nawet po przyklejeniu na paznokcie wyglądają inaczej... Na dodatek się zapowietrzały przy opiłowowywaniu - już pisałam, wcześniej. Poza tym, wierzę, że jak będę sobie robić drugą rękę, to będzie o wiele lepiej, bo prawa jest sprawniejsza i będzie o wieeele łatwiej robić wszystko (naprawdę lewą ręką nie umiem nawet opiłować paznokcia... Gdy piłuję naturalki, to zwykle w lewej tylko trzymam pilnik, a prawą poruszam, żeby nadać kształt paznokciom ...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
La Moderatoiure
|
Trzeba się przyzwyczaić
![]() ![]() Natomiast samo malowanie wzorków lewą ręką idzie bez problemów ![]() PS. Większość tylko ogląda zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Spoko, będę wprawiać swoją lewą rękę, ale trochę mi to zajmie
![]() Btw, wkleiłam 2 foty, które mi lepiej wyszły ![]() To mnie irytuje, że ludzie tylko na foty patrzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
La Moderatoiure
|
Teraz widzę że stresu ani za grosz
![]() I chyba widzę troszkę przepiłowań ![]() Łopatek jako takich nie ma, ale jeszcze bym je popieściła na boczkach ![]() Nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Jejku, ale nie przejmuj się tak... Ja też niedawno skończyłam kurs, a do teraz jakoś nie wychodzą mi idealne.... Trening czyni mistrza i to mi powtarzano na kursie. Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć i tak aż do znudzenia!
![]() A to, że tipsy się zapowietrzają to może być wina kleju...albo i tipsów.. sama nie wiem. Może Ty za wysoko unosisz już po przyklejeniu, kiedy powinno się go potrzymać na chwilę, koleżanka tak robiła i miała bąbelki wszędzie
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Te niedopieszczone boczki to są właśnie podpowietrzone i odklejające się tipsy, np. na palcu wskazującym od strony kciuka bardzo dobrze to widać. W tym miejscu tips jest mocno spiłowany, ale się podpowietrzył i się po prostu odkleja, czyli odstaje i daje efekt łopatkowatości.
Laski, ja wiem, że te paznokcie są beznadziejne, ale nie przejmuję się aż tak, bo jak już pisałam i podkreślam to po raz kolejny: pierwszy raz robiłam tipsy żelowe poza kursem, pierwszy raz sobie i pierwszy raz lewą ręką. Odkryła też, że o wiele trudniej zrobić sobie, niż komuś... ze względu na ustawienie dłoni... La_Monica, jak już pisałam, nie uczono mnie na kursie krzywej C ani podkreślania linii stresu. To co wiem, to wszystko co sama wyczytałam i tą krzywą oraz stres będę trenować PRAWĄ RĘKĄ :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dziwne, że na kursie nie uczyli Cię robić krzywej C... Przecież to jest podstawa tego, żeby pazurek był mocny
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci napiszę tak, Więcej luzu! Jesteś za bardzo krytyczna wobec siebie. Wiesz co robisz źle i na tym się skup, a jeśli nie jesteś pewna dlaczego tak się dzieje z pazurkami, to zapytaj Twojej instruktorki, powinna wytłumaczyć Ci to czego nie za bardzo Cię nauczyła. Pazurki ślicznie się świecą
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Fajnie wyszły Ci te pazurki
![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
no i wlasnie dlatego ze jest to trudne powinnas od tego zaczac !!
ja robie takiego samego frencha i prawa i lewa reka bo istnieje takie cos jak przemywanie linii usmiechu co znacznie ulatwia sprawe ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Spoko, ubrałam dziś palce we frencha. Tamto usunęłam i zrobiłam od nowa. Teraz dokładnie widać jak spartoliłam sprawę z przyklejaniem tipsów na prawej ręce... Na lewej zaś... kciuka zakładałam 3 razy... no nie umiem się obchodzić z tymi tipsami... French na lewej ręce wyszedł mi najlepiej spośród moich 3 frenchy żelowych i choć wciąż daleko mu do ideału, to już jestem trochę zadowolona. Krzywa C najlepiej wyszła mi na małym i serdecznym palcu lewej ręki oraz środkowym prawej :P. Doskonale widać moje przepiłowane pazury, ale fotę cyknę jutro. Dziś już mi się nie chce.
P.S. Jeszcze kciuki mi zostały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
La Moderatoiure
|
To czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
a jakimi zelami robisz paznokcie, jakiej firmy masz tipsy ?? bo moze twoje problemy wynikaja ze zlej jakosci produktow.
no i moze instruktorka zle wytlumaczyla ci jak klasc zel na paznurki. wlasnie preczytalam ze uzywasz primera do zelu, niepotrzebnie. Ja przed nalozeniem zelu przemywam pazurki Skinseptem i on sluzy mi jako "wszystko w jednym" ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
EveMW, z żelami sobie radzę, a tipsy wymienię na Elation ^^
Zrobiłam fotki, ale ... nie dość, że foty nie wyszły to jeszcze na dodatek paznokci się wstydzę... Dopiero dzisiaj, w świetle dziennym widać, jakie mam bohomazy na palcach... Lewej dłoni w ogóle nie pokazuję. Przepiłowana płytka to efekt zdejmowania tipsów - sama się tak skrzywdziłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Fajne pazurki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
La Moderatoiure
|
Pierwsze co rzuca się w oczy to to, iż za nisko przykleiłaś tipsa i widać naturalną linię uśmiechu.
Pazurki spiłowałabym jeszcze na wolnym brzegu..są też trochę nierówne na samym końcu wolnego brzegu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
No faktycznie trochę krzywe, ale coś da się naprawić pilniczkiem
![]() zdobienie ładne ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Spoko, właśnie spiłowuję trzy środkowe pazury i będę robić od nowa. Nie mogę na nie patrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Wyluzuj kobito
![]() ![]() Nie jest zle. Pierwsze tipsiory faktycznie nie sa rewelacyjne, zwlaszcza kciuk ![]() Drugie podobaja mi sie bardziej. Pamietaj zeby robic fotki tez jakby z boku, bo krzywych nie widac ![]() ![]() ![]() No... co ja tu jeszcze... aha! Przestan maltretowac te swoje pazurki, bo niedlugo nic Ci z wlasnych nie zostanie. Pisalas, ze sa przepilowane wiec potrzebuja troche odsapnac. Zaopatrz sie w jakis palec albo dlon do cwiczen ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nooo, jestem jeszcze bardziej zadowolona
![]() kinia, nie zdejmuję sobie całych tipsów, piłuję tylko żel. Tipsów nie mam zamiaru ruszać, żeby właśnie płytce odpuścić ![]() Każdy z trzech paznokci zrobiłam inaczej, francuski obowiązkowo również i znowu mi się nie udał ![]() ![]() Aaa, a palec zaraz zamówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
wszystko super tyle ze zapomnialas o krzywej C
wydaje mi sie ze powinnas sie przezucic na szablony przy odpowiednim zagieciu zelu zaciskarka zrobi ci sie ladny tunel i krzywa C bedzie juz latwa do zbudowania, na tipsie jest to jednak trudniejsze ![]() co do tego pierwszego frencha to wydaje mi sie ze nalozylas duzo brokatu na koncowke ale i slabo przykrylas go zelem i nie opilowalas go
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Krzywej C faktycznie brakuje....
![]() A na tym z foilią, jak patrzyłam z boku widziałam wgłębienie ![]() ![]() Frenchyk trochę krzywy, z jednej strony jest go więcej. Gratuluję odwagi, że masz wszystkie inne ![]() Zdobienia ładne! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.