2011-12-26, 18:16
|
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 086
|
Pomoc dla Afryki - pomys³y
Witajcie drogie wiza¿anki. Wczorajszego wieczoru wróci³am z Kenii. Jestem tak bardzo poruszona tamtejsz± bied±, ¿e postanowi³am i¿ nie pozostawiê tego od tak. To co zobaczy³am przeros³o wszystko o czym kiedykolwiek my¶la³am. Nie potrafiê jeszcze dobrze tego przetrawiæ, ale od pierwszego dnia pobytu czu³am niepokój. Ci ludzie...s± szczê¶liwi owszem, poniewa¿ ciesz± siê z tego co posiadaj±, a ¿e maj± tak niewiele to daje im to wiele rado¶ci. Jestem gotowa na jak±kolwiek pomoc, niestety czujê siê w pewien sposób ograniczona. Pe³no jest numerów kont bankowych z has³em "pomó¿, ka¿da z³otówka siê liczy!". Tak. Liczy siê, ale z mojego punktu widzenia, oni bardziej potrzebuj±, aby przes³aæ im paczkê ubrañ, b±d¼ zwyk³e produkty spo¿ywcze. Chcia³am poruszyæ ten temat, poniewa¿ ludzie którzy tego nie widzieli zazwyczaj wyskakuj± z odpowiedzi± typu "najpierw to trzeba pomóc dzieciom i ludziom Polski!" - tak z tym te¿ siê zgodzê, ale w Polsce ludzi bezrobotnych jest ok. 11%, natomiast Kenia charakteryzuje siê tym, ¿e ich bezrobocie wynosi ok. 70% z tego co siê dowiedzia³am na miejscu. Tak jest dlatego, ¿e nie ma miejsc pracy dla ludzi co jest straszne. Szukam kogo¶ kto by³ by w stanie przemy¶leæ ze mn± niektóre w±tki i mo¿e je¶li by³by zainteresowany to w jakikolwiek sposób pomóc zorganizowaæ wsparcie dla ludzi Afryki. Serdecznie zapraszam i proszê o kontakt zainteresowanych Pozdrawiam serdecznie dziewczyny !
|
|
|