![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pomooocy!
Mam netbooka asus eee seashell ... nie pamiętam dokładnie modelu, to chyba nieistotne. Kupiłam go niedawno jeszcze ma folie ponaklejane
![]() Nie zalałam go, nie dostał niczym, nie spadł, nie trząsł się. Mam go na prawdę krótko bo chyba dwa tygodnie, a tu już taki zonk ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-07-11 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie włącza się _-_
Może potrzebuje czasu na naładowanie? Ja swojego lapiszcza nigdy nie włączałam w czasie ładowania bo podobno to skraca żywotność akumulatora. Sformatowałaś wcześniej baterię?
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomooocy!
Cytat:
Moze Ci zaczac hulac zaraz a moze nie. Sama zobaczysz. Ja bym skorzystała z okazji, że jest on jeszcze na gwarancji i poszla z nim do serwisu, bo moze to z nim cos nie tak. a moze małe g*wienko... Najbezpieczniej jednak pojsc i spytac w serwisie- teraz Cie to nic nie kosztuje.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Gwarancję masz na 12 miechów więc spokojnie możesz podejść z nim do serwisu.
Wcześniej jak go ładowałaś to świeciły się te kontrolki? Sprawdź czy masz prąd w gniazdku bo ja miałam tak, że mi komórka nie ładowała, a okazało się że mam problem z gniazdkiem. Docisnęłaś wszystkie kabelki? Masz kota, prawda? Nie przegryzł czegoś ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Też uważam, że powinnaś oddać go do serwisu. Gwarancja trwa przeważnie min. rok, ten tydzień to pewnie gdybyś się rozmyśliła i chciała oddać.
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę jeszcze czy kabel się po prostu nie popsuł jakimś magicznym cudem ![]() bo tak sam z siebie padł ten netbook? Na prawdę chuchałam dmuchałam bardziej niż na noworodka... Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- starałam włączyć kilka razy diodka o ładowaniu nadal nie miga :[ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jeżeli nic nie kombinowałaś przy nim, to na pewno przyjmą do naprawy.
Mój assus też kiedyś zaczął wariować. Najpierw pojawił się niebieski ekran z komunikatem, a później sam zaczął się resetować - nie zdążyłam się zalogować i reset i tak w kółko. Siłą go wyłączyłam, następnego dnia chciałam go zanieść do naprawy, ale mu samo przeszło ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że mojemu też przejdzie, bo no aż nadziwić się nie mogę :C
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie to do serwisu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ok wyciągnę baterię, tego jeszcze nie próbowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dokładnie to samo działo się z moim asusem! Jak bateria rozładowała sie do końca to kaplica, nie dało rady go uruchomić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz padł, nie wiem może asusy trzeba ładować gdy są włączone?:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wiesz co. Jest upał. Może się przegrzał? Albo zasilacz się spalił?Ja do tej pory miałam sytuację, że powodem był właśnie zasilacz, który w upał po prostu się stopił w środku, przegrzanie się procesora (?) oraz jakieś zwarcie, które spowodowało, że komputer oszalał i zmienił ustawienia. Tak więc radzę iść do serwisu, bo wiem z własnego doświadczenia, że to zazwyczaj pierdółki są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Cały czas leżał z boku na chłodnym włączyłam go no i normalnie się właczył cyku cyku tego tego logowanie i wyświetla się ze bateria się wyczerpała... Podłączyłam do ładowania a on padł _-_
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Boże, kabel zasilający spadł mi na ziemię, zaświeciła się niebieska lampka że jest aktywny (gdy podłączam do prądu to się świeci) podłaczyłam do komputera i normalnie się ładuje, komputer można normalnie włączyć _-_ Czy mogę oddać zasilacz na gwarancji? Czy raczej nie uwzględnią mi jej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Ja mam asusa i nie raz bateria mi padła i potem ładowałam wyłączonego a czasem włączonego i zawsze było ok.
Ale z moim starym laptopem działy się dziwne rzeczy. Nie reagowała na "moje polecenia" i dopiero jak wyjęłam baterię. Kilka minut odczekałam i włożyłam ponownie wszytko zaczęło śmigać. I kiedyś też mi się nie ładował (ten stary) to przyczyną był zepsuty kabel. I zepsuł się sam i nagle ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja mam problem z hp-kiem, jest podłączony kabel ale nie ma ładuje się bateria tylko jest komunikat "podłączony, nie ładuje". I też nie wiem jak to rozwiązać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma jakąś wadę, w końcu coś zaczyna się dziać.
Zanieś go do serwisu, niech radzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
W moim Eee jak się ładuje to pali się czerwona lampka. No i ważne czy lampka w zasilaczu się świeci, czy tam prąd dochodzi.
Obecnie jestem bez asusa, zasilacz padł mi zupełnie, wtyczka do kompa wtykana jest umarta. W 'nie dla idiotów', vobisie i jeszcze gdzieś tam szukałam dziś zasilacza i blada, nie ma. Ale już po ptokach, jutro egzamin, ja nie mam się z czego uczyć... Równie dobrze mogę oddać go do Komputronika, na gwarancji jest, a teraz już mi nie zależy na czasie i na tym żeby go mieć. Jak coś to mogę narysować co jest nie allo z moja wtyczką, zerkniesz na swoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
No poka co tam z twoją wtyczką
![]() poza tym pisałąm w wątku o pytaniach ale w sumie wkleję i tu Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Takiego problemu nie mam a rozlokowanie mam identyczne. Jakiego masz neta?
Co do wtyczki. To jest tak jak zaglądamy jej do środka :P Na zewnątrz mamy pierwszą metalową eee cósie (nie jestem dobra w nazewnictwie, wiem) a w środku niej drugą cósie ale mniejszą (szare okręgi). Między nimi jest przestrzeń, którą powinien wypełniać czarny plastik. U mnie ten plastik jest wepchnięty do środka, zrobiłam to tą igłą, która jest w gnieździe laptopa. oczywiście ten plastik wypełnia to w całości a nie takie poszarpane coś jak ja narysowałam. Chodziło mi tylko o zaznaczenie gdzie to. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-07-11 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Z netem to ja np. mam w umowie, że od 24 do 12 jest 4 Mb, a od 12 do 24 jest 2 Mb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na wszelkie asusy jest 24 mies. gwarancji, 6 mies. na baterie. I bron boze nie oddawac do komputronika, zglosic sie do ich serwisu, dadza nr. reklamacji i wysla kuriera. Serwis asusa jest dobry ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-07-11 o 22:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówisz? Ja mam baaaaaaaaaaardzo złe wspomnienia po HP ![]() Ale spokojnie, popłakałam się, że jaka biedna jestem i teraz jak nie zdam tego to nikt mi złego słowa nie powie ![]() ![]() Znaczy się, się dogadamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
O losie, pogrzebałam w ustawieniach rutera (całe życie miałam stacjonarny na kablu a ruter mi był niepotrzebny) okazalo sie ze wifi jest nieaktywne po północy do 8 rano
![]() ![]() ![]() Pozostał tylko problem ładowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O serwisie asusa ja zlego slowa powiedziec nie moge, naprawde dobrzy specjalisci. Na przyszlosc pamietaj ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ale jak juz sobie siedze to i tak mam jedna kreseczke sygnalu ;p na sześć mozliwych ;[
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Szpiegu, bendem
![]() Muszynianka, ja bym zadzwoniła do operatora. Tak teraz, powinni być 24h. Tak żeby mogli wyniuchać problem. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-07-11 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.