Operacja plastyczna worków pod oczami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 13:39   #1
kobieta47
Przyczajenie

Operacja plastyczna worków pod oczami

Witam
Jestem po operacji plastycznej worków pod oczami już mineło 4 mieśiące a ja mam dołki i zapadnięte powieki dolne i asymetrię w lewym oku w prawym mam taką fałdkie w okolicy prawego oka lekarz chciał ją zmiejszyc laserem CO2nm2000 z czego wystąpiło poparzenie II stopnia moje pytanie czy wypełniacz Kwas hialuronowy pomoże mi w dołkach pod oczami? Będe wdzięczna za odpowiedź
Pozdrawiam
kobieta47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 16:29   #2
nelvana
Raczkowanie

Dot.: Pomocy

kw.hialuronowy jest wypełniaczem nietrwałym okres utrzymywania się to 9-12 m-cy poczym rozkłada się na co2 i wchłania jeżeli niebędziesz zadowolona z efektu który jest natychmiastowy zawsze jest ta świadomość że proces jest odwracalny i wtedy można zastosować coś niewchłaniającego się czyli botoks to jeszcze zależy od tego jak duże są te doły pod oczami moim zdaniem albo poszukaj dobrego chirurga plastycznego który naprawi poprzedni bład albo umów się na serię zabiegów upiększających okolic oczu do gabinetu kosmetycznego tzn.masaże elektrostymulację i wszelkie maski to napewno trochę poprawi wygląd i lekcję u wizażystki która pomorze Ci ukryć wady na codzień żebyś miała lepsze samopoczucie

<a href="http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310719.html" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a>
nelvana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 12:01   #3
pskupin
Zadomowienie

Małe sprosotowanie: Botox nie jest wypełniaczem tylko preparatem porażającym mięśnie - stosuje się m.in. w okolicy twarzy w celu wygładzania zmarszcze mimicznych.
J.w.: Można spróbować korekcji przy pomocy kwasu hialuronowego, proszę zwrócić się do doświadczonego specjalisty w tym zakresie.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 13:59   #4
nelvana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pskupin Pokaż wiadomość
Małe sprosotowanie: Botox nie jest wypełniaczem tylko preparatem porażającym mięśnie - stosuje się m.in. w okolicy twarzy w celu wygładzania zmarszcze mimicznych.
J.w.: Można spróbować korekcji przy pomocy kwasu hialuronowego, proszę zwrócić się do doświadczonego specjalisty w tym zakresie.
no to albo nie jest wypełniaczem albo stosuje się go do wygładzania zmarszczek bo zaprzeczasz sama sobie .Owszem zgadzam się z tobą że działa paraliżująco na mięśnie ale niestety żeby wgładzić zmarszczę trzeba wypełnić nim zapadniętą skórę aby ją podnieść i wygładzić .Rozumiem że skoro się wypowiadasz na ten temat to jesteś kosmetologiem czyli powinnaś wiedzieć takie żeczy że botoks jest wypełniaczem niewchłaniającym się w przeciwieństwie do kw.hieluronowego

<a href="http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310719.html" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a>
Stary 2009-03-30, 07:33   #5
kobieta47
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nelvana Pokaż wiadomość
kw.hialuronowy jest wypełniaczem nietrwałym okres utrzymywania się to 9-12 m-cy poczym rozkłada się na co2 i wchłania jeżeli niebędziesz zadowolona z efektu który jest natychmiastowy zawsze jest ta świadomość że proces jest odwracalny i wtedy można zastosować coś niewchłaniającego się czyli botoks to jeszcze zależy od tego jak duże są te doły pod oczami moim zdaniem albo poszukaj dobrego chirurga plastycznego który naprawi poprzedni bład albo umów się na serię zabiegów upiększających okolic oczu do gabinetu kosmetycznego tzn.masaże elektrostymulację i wszelkie maski to napewno trochę poprawi wygląd i lekcję u wizażystki która pomorze Ci ukryć wady na codzień żebyś miała lepsze samopoczucie
Witam
Dziękuje za szybką odpowiedź na mój problem, czy znasz w Toruniu kogoś kto wstrzykuje takie wypełniacze?Lekarz który wstrzykuje wypełniacze to jest chirurg plastyk czy też dermatolog z medycyny estetycznej pytam bo nigdy nie robiłam takiego zabiegu,bardzo proszę podpowiedz mi coś o tym zabiegu i o lekarzach , będe bardzo wdzięczna.Pozdrawiam
kobieta47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:41   #6
nelvana
Raczkowanie

1h przed zabiegiem w miejsce w ktore chcemy podać preparat smarowane jest maścią Emla która zawiera środek znieczulający.Preparaty do wypełniania zmarszczek mają postać krystalicznego elastycznego żelu który po wprowadzeniu do skóry wypełnia zmarszczkę dając naturalne efekty.Preparat wstrzykiwany jest cienką igłą co zmniejsza doznania bólowe.Po wstrzyknięciu żelu preparat wiąże wodę powiększa objętość i wygładza daną okolicę.Okres utrzymuje się od 9-12 m-cy czasem okres ten może być dluższy lub krótszy w zależności od wieku.rodzaju skóry.trybu życia itp.

przeciwskazania~ stany zapalne skóry. skłonność do powstawania blizn przerostowych.ciąża i okres laktacji

objawy nieporządane~ zaczerwienienie.obrzęg i ból w miejscu wstrzykniącia do 72 godz. świąd w przypadku skóry wrażliwej.sporadyczny obrzęk pod postacią zgrubienia utrzymującego się przez kilka tygodni po zabiegu

niestety tych zabiegów nie wykonujęmy my kosmetyczki tylko lekarze do tego trzeba mieć takie uprawnienia jak posiada lekarz bo jest to już dział chirurgi kosmetycznej (estetycznej) . niestety nie znam lekarzy z okolic Torunia mogłam Ci tylko przybliżyć obraz zabiegu i ewentualnych sytuacji po zabiegu

Stary 2009-04-21, 21:35   #7
Ania80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nelvana Pokaż wiadomość
no to albo nie jest wypełniaczem albo stosuje się go do wygładzania zmarszczek bo zaprzeczasz sama sobie .Owszem zgadzam się z tobą że działa paraliżująco na mięśnie ale niestety żeby wgładzić zmarszczę trzeba wypełnić nim zapadniętą skórę aby ją podnieść i wygładzić .Rozumiem że skoro się wypowiadasz na ten temat to jesteś kosmetologiem czyli powinnaś wiedzieć takie żeczy że botoks jest wypełniaczem niewchłaniającym się w przeciwieństwie do kw.hieluronowego
Oj KOCHANA ....może ja Cię naprostuje: P SKUPIN jest znanym i cenionym chirurgiem plastykiem ....Gatuluje ....Ach i zapomniałam jeszcze MODERATOREM TEGO FORUM

Edytowane przez Ania80
Czas edycji: 2009-04-21 o 21:37
Ania80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 19:53   #8
1monique
Przyczajenie

do kobieta47
U kogo robilas operacje? Czy rzwiazalas juz swoj problem?
Odpisz prosze jezeli jeszcze tu zagladasz.
1monique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości