Lavandulla tworzy :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 18:28   #1
Lavandulla
Przyczajenie

Lavandulla tworzy :)

Witam,
od jakiegoś czasu przeglądam to forum i powiem szczerze, jestem pod wrażeniem. Natchnęło mnie nawet, żeby odkurzyć hobby, wywlec jakieś druty i koraliki i spróbować pochwalić się rezultatami eksperymentów.

Cóż, zorientowałam się oczywiście, że krzywe loopy i inne mało widoczne szczegóły mogą stać się przyczyną masowego linczu , postanowiłam jednak być dzielna i nie dać się zdołować ... Liczę na szczere opinie i może nawet jakieś rady od serca... A więc na początek:

1. Pokazuję w kolejności powstawania, więc są chyba najmniej zaawansowane, ale móowią, że w prosocie tkwi piękno... zobaczymy.

2. Taki eksperyment. wiem, że drut trochę naplątany, ale nie ta wprawa i nie ten warsztat jeszcze

3. Próba znowym czarnym drutem (mroook).

Tyle na początek. Czemu żadne nie są w parze? Bo nie mają swojej pary. To właściwie eksperymenty i wprawki, zastanawiam się, które są ok i godne powielenia do liczby sztuk dwóch. Krytykę mam w planie przyjąć z godnością
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (201,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (309,3 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (315,9 KB, 70 załadowań)
Lavandulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:58   #2
BozaKrowka
Rozeznanie

Dot.: Lavandulla tworzy :)

No to bede pierwsza . Pierwsze kolczyki ogolnie ok ale to wkonczenie owijania (jesli wiesz o co mi chodzi ) troche chaotyczne i moglo by byc bardziej dopracowane, w drugich koloroki mi sie gryza i ogolnie nie moj typ ale trzecie bardzo mi sie podobaja, tylko jedne co bym zmienila, to bigla- na czarnego. Ale to tylko takie moje osobiste wrazenia, a specem od bizu nie jestem . Generalnie fajne jak na poczatki, bo nie poszlas na latwizne, tylko odrazu wzielas sie wrapy . Czekam na dalsze pracki z niecierpliwoscia.

BozaKrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:11   #3
Lavandulla
Przyczajenie

A to są czarne bigle? Nigdzie nie widziałam. No i sam loop, jeśli tym właśnie jest owo "kółeczko" z którym bigle się łączy, zostałby srebrny - chyba, że jest możliwe by go owinąć, w co na razie osobiście wątpię
Stary 2008-04-14, 19:19   #4
BozaKrowka
Rozeznanie

takie bigle sa np. tutaj : http://qnszt.pl/catalog/4/3504_bigle...or_czarny.html
albo tutaj http://koralik.us/product_info.php/products_id/166
Moim zdaniem zdecydowanie powinnac dorobic do pary wlasnie te czarne
No i jeszcze jednego linka musze dodac a propos czarnego koloru przy bizu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106174

Edytowane przez BozaKrowka
Czas edycji: 2008-04-14 o 19:28 Powód: dopisek
BozaKrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 23:23   #5
niepodpisana
Raczkowanie

GG do niepodpisana

WItam wśród wizazanek

hihi
a wiec
pierwsze hm.. nie moj styl, niby nie banalne ale tez nie powalaja
drugie natomiast mi sie podobaja a dlaczego ? duzo kolorow, taki troche artystyczny nie ład ale naprawde fajnie to wyszlo i musi sie ladnie na uchu prezntowac ;D
a trzecie to juz slicznosci no i te czarne bigle byly by wskazane wlasnie do tych kolcow

a wiec mam nadzieje ze do drugich i trzecich dorobisz sąsiada

pozdroo czekam na dalsze prace bo zapowiada sie calkiem ciekawie ;D
niepodpisana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 09:49   #6
naila
Zakorzenienie

Ciekawe są ostatnie, bo bardzo równo owinięte... ale dlaczego pokazujesz tylko po jednym kolczyku?

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 18:28   #7
Lavandulla
Przyczajenie

No więc tak:

1. Bigle czarne będą, jak znajdę w jakimś "normalnym" sklepie. Z moimi skromnymi potrzebami przez neta mi się na razie niczego nie opłaca zamawiać....

2. Kolczyki są samotne i nie mają pary, bo - jak już pisałam - wolę sobie poeksperymentować najpierw, a potem wyprodukować całą parę udaną. Niech im szczeny opadają, a co

Wogóle dziękuję za komentarze i to raczej przychylne A większy wysyp twórczości zapowiada się raczej na okolice jakiś najbliższych dni wolnych pewnie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-15, 18:42   #8
triszka
Rozeznanie

GG do triszka Send a message via Skype™ to triszka

wedlug mnie trzecia proba owijana jest najbardziej udana zycze duzo pomyslow i zrobienia w koncu cudownej PARY kolczykow

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

triszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 16:05   #9
klamaja
Rozeznanie

Witam na forum wykończenie i owijanie gdzieniegdzie jeszcze do poprawy, ale jest całkiem nieźle jak na poczatek, a jeśli chodzi o sam pomysł, to urzekły mnie 2-gie i 3cie, do tych zdecydowanie możesz dorobić pare
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 23:07   #10
Lavandulla
Przyczajenie

Ostatnie poczekają, nie będę biegać za czarnymi biglami tylko kiedyś przy okazji może dostanę czarny drut to spróbuję sama zrobić (właśnie - z jakiego drutu wyginacie bigle? Pytam, bo sprzedawca zawsze może być niedoinformowany...). A do drugich chyba rzeczywiście coś dorobię. Chwilowo poszukuję natchnienia na nowe, mam kilka drobnych kamieni (w sumie jak średnie koraliki?), kombinuję z kształtem. Oby wyszło.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości