|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
nadzieja
hej
![]() od kilku tygodni latałam 20 cm nad ziemią. Otóż, okazało się, ze bede miala nowe mieszkanie ![]() już wszystko z mamą zaplanowałysmy, do konca miesiaca mialysmy opuscic nasze aktualne i wejsc tam. moje wymarzone, z widokiem na las ![]() pieniądze miały być wpłacone jutro. a dzisiaj dzwoni do nas kobieta, ze mieszkania nie bedzie, bo sie z mezem nie dogadala i sie okazalo ze ktos je kupuje. no i jak tu sie nie zalamac? ![]() cały dzien placze, nie mam ochoty na nic, jutro duzo sprawdzianow w szkole, nie mam sily sie uczyc. podobno nawet to, jak mama powiedziala tej kobiecie ze nie bedziemy mialy gdzie mieszkac nie przekonalo ją. co prawda, mamy dach nad glowa, ale .. bez przesady. moje marzenia legly w gruzach, wszystkim juz powiedzialam o tym i teraz wstydze sie isc do szkoly ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nadzieja
Czy Ty aby nie przesadzasz? Jak nie to to inne. Na pewnoe znajdziecie mieszkanie, któe Wam się podoba. Jak macie kasę to już większego problemu nie będzie. Wszytskoe przez Ciebie? No tak...efekt motyla....wszytskie nieszczęścia świata przez Ciebie.
A co do szkoły...wstydzisz się iść bo ktos nie chce Wam sprzedac mieszkania...ile Ty masz lat że tak zapytam?
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Napwno to nie jest żadna kątwa... Czasem tylko tak bywa, że gdy się czego pragnie to w ostatniej chwili to się nie spełnia, co nie znaczy że tak jest zawsze. Napewno znajdziecie mieszkanie, które będzie się wam równie podobało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wlasnie chodzi o to, ze z mieszkaniami coraz trudniej. i na prawde wstydze sie isc do szkoly. wszyscy juz wiedzieli. nawet nie wiesz jak sie bede czula mowiac po raz enty ze jednak nic z tego nie wyszlo. i to nie chodzi o mieszkanie. jakos ostatnio nei widze jakiegokolwiek powodu do szczescia. a jak cos juz gdzies to i tak wszystko sie psuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mieszkań to kto Ci powiedział, że z mieszkaniami coraz trudniej? Jak już napisałam, jeśli ktoś ma aksę to z mieszkaniem nie ma problemu. Tyle firm teraz buduje nowe mieszkania, ludzie przeprowadzają się do domków i sprzedają mieszkania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nie, nie przynosisz pecha. Tylko sprawy na których nam zależy skupiają całą naszą uwagę i mniejsze niepowodzenia nie są dla nas tak istotne. Tak samo jak małe sukcesy czy radości giną wśród całego nawału zdarzeń.
Dlatego polecam Ci nie nastawiać się z góry na rzeczy, czy nie skupiać się za bardzo na planach, które zależą od innych osób. Trzeba pamiętać, że człowiek, to tylko człowiek. Każdy może popełnić błąd lub jak w Twoim przypadku rozmyślić się. Oczywiście kobieta postąpiła wyjątkowo bezmyślnie, współczuje Ci i rozumiem Twój żal. Musisz wziąść się w garść i nabrać większego dystansu do planów ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to jest zycie, nigdy nie jest tak kolorowo tak jak byśmy tego chcieli(niestety) .Podejrzewam ze jesteś jeszcze młodziutka wiec przyzwyczajaj sie ze czasem w życiu nie wszystko układa sie tak jak powinno . Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE MA TEGO ZŁEGO, CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO. często się spotykam z takimi sytuacjami i wciąż sobie powtarzam.np wczoraj mieli mi wymienic okna.wszystko przygotowałam ,a pani dzwoni i mówi,że dopiero na środę.złość mnie trafiła,bo nie lubię zmian ułożonych planów.i cud.kolo połódnia zaczęło padać dość mocno.jak się cieszyłam,że nie przyszli.a dzis?piękna pogoda nic mi nie pada do domu.może to nie to samo,ale zobaczysz jeszcze będzie ładniejhsze,albo tansze. ![]() nie martw się mama jest dorosła i załatwi wszystko,nie mozesz się zamartwiać za dwoje,ty masz swoje sprawy,mama swoje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
TMargoT Pięknie to ujęłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.