|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
odbudowa zniszczonych włosów
witam.
mam straszny problem z włosami, mianowicie są bardzo zniszczone gdyż przez długi czas je rozjaśniałam (teraz już wróciłam do naturalnego koloru i odrastają mi zdrowe włoski ), do tego niestety muszę je prostować, gdyż bez prostownicy w ogóle nie odważyłabym się wyjść z domu - to nie są ani loki, ani fale, po prostu wielka SZOPA końcówki są gorzej niż sianowate, ostatnio nawet zaczęłam używać do nich kremu nawilżającego (tak poleciła mi fryzjerka) żeby jakoś wyglądały i nie odstawały na wszystkie strony.nie chcę mieć krótkich włosów, bo po prostu nie jest mi ładnie (mam okrągłą buzię i najlepiej pasują mi długie, proste włosy, inaczej wyglądam jak pyza ), ale nie mogę zapuścić ich dłużej niż za ramiona bo ciągle muszę ścinać te okropnie zniszczone końcówki...oczywiście używam różnego rodzaju odżywek (ze spłukiwaniem i bez) przy każdym myciu włosów (a muszę myć co 2 dni lub czasem nawet codziennie gdyż u nasady się przetłuszczają ) ale mam wrażenie że nie wystarczają mi one.w takim razie mam pytanie jakie odżywki, szampony i inne preparaty do włosów (z tych profesjonalnych) moglibyście mi polecić, gdyż nie znam się na profesjonalnych kosmetykach a nie chcę kupować nic w ciemno i wyrzucać pieniędzy, aby stan moich włosów się poprawił aby były bardziej nawilżone, nie były takie szorstkie, sianowate, niemiłe w dotyku, puszące się, elektryzujące i w ogóle chociaż i tak jutro znów czeka mnie fryzjer bo już nie mogę patrzeć na te końcówki ![]() mam jeszcze jedno pytanie czy wiecie coś na temat fryzjerskich zabiegów odbudowujących zniszczone włosy. gdzieś czytałam na ich temat, ale nie wiem jaka jest ich skuteczność i jaki byłby dla mnie odpowiedni. czy któraś z was poddawała się kiedyś któremuś z takich zabiegów? jakie były rezultaty? jaki jest mniej więcje przedział cenowy? (nie jestem w stanie wydać np 2000 zł na taki zabieg )z góry bardzo dziękuję za wszelkie porady, pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: odbudowa zniszczonych włosów
Poszukaj na forum też napewno jest coś o zniszczonych włosach
Ja osobiśćie miałam też prblem z włosami ale od prostowania dzien w dzien...Nie umiem bez tego zyc używałam co 2 dzien przed 3 tyg henny wax i moim włosom bardzo pomogło! Dużo dziewczyn chwali sobie te odzywke wiec moze wyprubuj i ty! Ja nakładałam ją na "ztyrane" końcówki w podwojnej ilości i się opłaciło! teraz dalej prostuje codziennie i jest ok Dalej używam wax-u z tym że raz na tydzien Moze na cos sie przydałam pozdrawiam
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
chetnie wyprobuje a ile ta odzywka mniej wiecej kosztuje i gdzie mozna kupic? dzieki za rade, pozdrawiam
aha ja tez prostowalam codziennie i od tego mam takie zniszczone, od samego rozjasniania takie nie byly dopiero jak zaczelam prostowac
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/item144570263_henn...promocja_.html tutaj jest jeszcze jedna aukcja, ten sprzedawca wydaje sie byc bardziej solidny
![]() w takim razie kupie i sprawdze, moze wreszcie cos pomoze moim wlosom!!!
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
w sumie tez o tym pomyslalam. zadzwonie do mojej apteki i zapytam czy maja i w jakiej cenie
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Ja kupilam maske Joico Reconstructor i jest super!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

), do tego niestety muszę je prostować, gdyż bez prostownicy w ogóle nie odważyłabym się wyjść z domu - to nie są ani loki, ani fale, po prostu wielka SZOPA
końcówki są gorzej niż sianowate, ostatnio nawet zaczęłam używać do nich kremu nawilżającego (tak poleciła mi fryzjerka) żeby jakoś wyglądały i nie odstawały na wszystkie strony.
), ale nie mogę zapuścić ich dłużej niż za ramiona bo ciągle muszę ścinać te okropnie zniszczone końcówki...