|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wloski a stes i narkoza
Witajcie kobietki
![]() Szukałam pomocy na forum włosy, ale chyba tam są bardzo młode dziewczyny ....byłam operowana no i 2 miesiące później horror wypadających włosów czy któraś z Was też miała taką przypadłość? jak sobie poradziła? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wloski a stes i narkoza
Nie miałam takich doświadczeń, ale może wypróbuj jakieś suplementy? Lewitan? Skrzyp polny? Do tego maseczki do włosów firmy WAX- rewelacja!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie stosuję inneov wcześniej vitapil, ale ponoć na efekty trzxeba czekać długo....wax próbowałam ale zaczęło po nim być jeszcze gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A próbowałaś tabletki LEWITAN na bazie drożdży? działa na skórę, włosy i ogólnie na wzmocnienie organizmu w okresie rekonwalescencji, po operacjach itp. Trzeba brać po kilka tabletek dziennie.
Podobno Wax tak działa, że niektórym osobom na początku włosy trochę wypadają, ale potem odrastają nowe i zdrowe! Nawet jest polecany osobom po chorobach nowotworowych. Nie wiem co Ci jeszcze doradzić, nafta kosmetyczna+żółtko + olejek rycynowy do wcierania w skórę głowy połączone z masażem żeby pobudzić cebulki włosowe? spróbuj! trzymam kciuki!
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam kobietki. Ja również kilka miesięcy temu miałam zabieg pod narkozą. Teraz- koszmar. Włosy mi lecą strasznie !
![]() strzyga77 - poradziłaś już sobie z tym problemem ? Może coś mi poradzisz ? !! NIE CHCĘ ZOSTAĆ ŁYSA !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Miałam taki sam problem, po operacji i narkozie po około dwóch miesiącach, włosy zaczęły mi wychodzić garściami. Fryzjerka stwierdziła, że jeżeli włosy będą mi dalej tak wypadać, to po kilku miesiącach będę łysa. W moim przypadku sprawdziły się: szampon Vichy Dercos w czerwonym opakowaniu ( chyba wzmacniający) oraz ampułki z tej samej serii, - z tym, że to było kilka lat temu, nie wiem, czy nie zmienili czegoś w składzie, nie zawsze to bowiem "ulepsza" produkt. Oprócz tego zażywałam vitapil i stosowałam Wax. Kurowałam się za pomocą tych środków jakiś czas, na pewno nie krócej niż pół roku. Po pewnym czasie włosy przestały wypadać, pojawiły się nawet nowe.
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja obecnie zażywam : Revalid (teraz mi się skończył i na jego miejsce kupiłam Belissę) , ponoć suplementy najlepiej zmieniać co kilka miesięcy... Wcześniej zażywałam Skrzypovitę później Merz Specjal. Myję włoski szamponem VICHY dercos (ten czerwony
![]() ![]() No ale... jestem dobrej myśli. Nie można się stresować, bo to jeszcze pogarsza sytuację. A w sumie wiara ponoć czasem "czyni cuda" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.