![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
:( proszę o pomoc
Już dosyć długo czytam to forum, ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Mam wielki problem i nie wiem jak postąpić. Nie mam się komu wygadać, dlatego bardzo Was proszę o pomoc.
Sprawa dotyczy mnie i mojego chłopaka. Jesteśmy ze sobą prawie 7 miesięcy. Na początku wszystko było cudownie, zupełnie jak w bajce. Nie kłóciliśmy się, cudownie spędzaliśmy czas razem, ogólnie nie widzieliśmy świata poza sobą. Dzieliło nas sporo kilometrów, bo mój A jest z małej miejscowości i dojeżdżał do Warszawy na weekendy i wtedy nocował u mnie (ja w wawie mieszkam). To wszystko trwało do czasu. Okazało się, że ma możliwość przenieść się na dzienne studia. I tak właśnie zrobił. Wynajął mieszkanie w Warszawie. Na początku bardzo się cieszyłam, więcej czasu razem spędzaliśmy, zaproponował mi nawet żebym z nim zamieszkała. Dopiero po pewnym czasie dowiedziałam się, że dziwnym trafem jego była dziewczyna mieszka na tej samej ulicy co on. Okazało się, że mają cudowny kontakt i są przyjaciółmi. Byłam bardzo zazdrosna. ![]() Tłumaczyłam mu, że bardzo mi się to nie podoba. Powiedział mi, że będzie się starał trzymać ją na dystans. Pewnego razu napisał mi sms, że ex będzie u niego nocowała bo pokłóciła się z facetem swoim. ![]() ![]() Aż do poniedziałku. ![]() ![]() ![]() I teraz ja znowu nie wiem co dalej ![]() ![]() bo mówi że nie mam powodów, ze mnie kocha a nie ją, ale czy to normalne że jego była nocuje u niego? ![]() Bardzo proszę o szczere opinie na ten temat Powiedzcie co byście zrobiły na moim miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: :( proszę o pomoc
wiesz co, Kochanie, naiwna chyba jestes... Przeciez czarno na bialym on Cie albo z nia zdradza, albo chce zdradzic i tyle. Zostaw go w cholere albo postaw ultimatum... Chociaz ono pewnie nic nie da i tyle... Daj spokoj, co on jeszcze musi zrobic, zebys zrozumiala?? Erotyczne zdjecia bylej na jego kompie?? Przychodzenie o 1 w nocy do niego?? Nocowanie u niego???
Przejrzyj na oczy
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
hej...przeczytałam to co napisałas...kurcze dziwna sytuacja..jasne mozna miec dobry kontakt z ex ale bez przesady! to Ty jestes z nim a nie ona!
wiesz co pogadaj z nim,wytłumacz co on niego oczekujesz, co Cie denerwuje, (najlepiej by było zeby Twoj chlopak trzymal hja na dystans, nie zwierzal sie bo jesli sa przyjaciolmi jak piszesz to napewno jej sie z czegos zwierza)tylko bez krzyków bo sie odwroci ,trzasnie drzwiami i pojdzie..porozmawiaj z nim spokojnie... ale w glowie mi sie nie miesci ze przyszła do niego o 1 w nocy.. nie dziwie Ci sie ze jestes wsciekla bo tez bym była i jeszcze te foty na kompie;/ a jak dalej bedzie robil takie numery to zostaw go!po co dalej sie szarpac i tracic czas dla kogos kto jest z Toba nieszczery? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
nie ma przyjazni miedzy chlopakiem a dziewczyna - ze strony chlopaka, no chyba ze jest gejem ! wiec sama sobie odpowiedz. lepiej sama odejdz, lepiej wczesniej, bo pozniej bedzie bardziej bolalo. predzej czy pozniej Cie z nia zdradzi. Jezeli juz tego nie zrobil.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnas skonczyc znajomosc z tym chlopakiem.Napewno albo Cie zdradzi albo juz do tego doszlo tak jak pisze Olbka. Nocowanie jego eks u niego dla mnie jest wogole nie dopuszczalne, powinien Ciebie zapraszac do siebie na noc a nie zgadzac sie na nia u siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi. Już mi się wydawało, że zaczynam przesadzać. On tak to wszystko odkręcił, że to ja poczułam się winna. Myślicie ze nie powinnam dać mu jeszcze jednej szansy? powiedzieć mu że wiem o tych zdjęciach?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy przyznał się tobie do tamtych zdjęć?? Jeśli nie, to powinnaś sama mu powiedziec, że o nich wiesz i oczekiwać wyjaśnień, i a żadnym wypadku nie dać sobie wmówić że to Twoja wina... Nabardziej nie podoba mi się to jej nocowanie u niego ![]() Mam nadzieję że się mylę, pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Pona, z reguly faceci, ktorzy maja cos do ukrycia, zwalaja wine na dziewczyne tak dlugo jak sie da... i zapewniaja ja o milosci tez. Przeczytaj watek pt. On nie chce... na Seksie. I pomysl...
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
facet Cię zdradza a Ty będziesz się płaszczyć przed nim? Sorry ale akty, nocowanie w nocy, świadczy samo za siebie . Nie daj przystawiać sobie rogów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Faktycznie nie rozegrałaś tego najlepiej robiąc afery na imprezach, przy ludziach i na dodatek pod wpływem alkoholu. Tak się nie załatwia podobnych rzeczy, trzeba było pogadać przede wszystkim z nim - powiedzieć stanowczo co Ci nie odpowiada i czego oczekujesz. Na jego korzyść działa to, że nie ukrywał przed Tobą tego, że się z nią kontaktuje, że ona przychodzi. Ale to nie wystarczy, żeby on był całkiem w porządku.
Osobiście nie wierzę w przyjaźnienie się z byłymi. Za wiele wspólnych wspomnień, sentymentów itp. To, że u niego nocowała, te zdjęcia na komputerze, przychodzenie do niego w nocy - to gruba przesada, a on nie powinien jej na to pozwalać wiedząc, że jesteś zazdrosna i źle się z tym czujesz. Powiedzmy, że mają dobre kontakty... Ok. Ale to jest jego ex i Ty powinnaś być dla niego ważniejsza. Powinien wziąć pod uwagę jak Ty się czujesz. Moim zdaniem jego zachowanie budzi podejrzenia i miałaś prawo domagać się wyjaśnień odnośnie tego, co jest między nimi. Masz też prawo do proszenia go, żeby wyznaczył granice. Ciekawe jak on by się czuł gdybyś Ty miała jakieś rozbierane fotki swojego exa, gdyby on u Ciebie nocował? Przemyśl sobie teraz wszystko, skoro on twierdzi, że mu zależy. Porozmawiajcie za jakiś czas, za parę dni, jak wszystko się uspokoi. I spróbuj zrobić tak, żeby zrozumiał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy w życiu bym nie zaakceptowała takiej sytuacji,on zachowuje sie barzdo źle a zwala winę na ciebie,nie ma tu ani troche twojej winy,ja to już bym dawno rozszarpała tą dziewczynę bo znając siebie to bym nie wytrzymała nerwowo.Nie wierzę w przyjaźń między ex,
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
mieszkanie na jednej ulicy można zrozumieć, może pomogła mu znaleźć...
z tym noclegiem też na upartego można jeszcze zrozumieć... ![]() Twój chłopak to nie Caritas, żeby ex ciągle pomagać... ale takie fotki ?! to już przegięcie. wiem coś o nachalnych dziewczynach, zbyt dobrze...Ty jesteś jego dziewczyną i Ty powinnaś liczyć się najbardziej. wyautuj faceta jeśli się ma dalej tak zachowywać. wiem, że niektórym to ciężko przychodzi domyślanie się, że takie i owe sytuacje mogą się nam nie podobać. powiedz mu, że wiesz o tych aktach i jak się przez to poczułaś...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
nie ma co facet po prostu chyba nie umie zapomnieć o przeszłości
myślę że daj sobie spokój na jakiś czas napisz mu smsa że jeżeli zmieni swoje nastawienie zrozumie że to ty masz być w życiu najważniejsza a nie jakaś inna to żeby się odezwał jak mu będzie zależało jak Cię kochał naprawdę odezwie się w tedy porozmawiajcie ustalicie reguły powiedz mu że nie chcesz takich sytuacji i że naprawdę jest ci super przykro jeżeli się nie odezwie sam zostaw to w spokoju zapomnij [wiem łatwo powiedzieć] ale po co masz być w takim toksycznym związku związek są to dwie osoby nie ma miejsca na trzecią.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też myślę, że muszę z nim na spokojnie pogadać! tylko czy ja mogę zabronić mu tych spotkań?? mam mu kazać wybierać? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak bym chciała się pozbyć tej jędzy!! Edytowane przez pona Czas edycji: 2008-03-05 o 16:43 Powód: literówki |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety, zgadzam się. Ja nie dałabym się więcej. Kiedyś też w moim związku była ta trzecia. Do tej pory nie odcięłam się od przeszłości. Prosiłam żeby wybierał i wybrał. Nawet szybko, bez zastanawiania. To dla mnie był jakiś dowód miłości. Trzymaj się
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
no dobra... ja też otrzymuję kontakt ze swoim exem, z którym byłam prawie 6 lat. Jestem teraz w związku, bardzo kocham obecnego Tż'a i z nim wiążę przyszłość.
Mój kontakt z exem ogranicza się tylko do rozmów na skypie, czasami do sms'a jeżeli to coś pilnego. Nie widziałam się z nim od prawie roku, od chwili gdy stwierdziłam, że kocham obecnego Tż'a i byłoby to nie fair gdybym chodziła na kawę z byłym, nie mówiąc już o nocowaniu (co świadczy dla mnie tylko o jednym). Ja nie wiem czy jest sens w naprawianiu całej tej Twojej sytuacji, uważam, że należą Ci się wyjaśnienia, ale ja bym nie chciała być z facetem, który trzyma nagie zdjęcia swojej byłej na kompie. Przykra sytuacja. Naprawdęwspółczuję.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
""Tak bardzo bym chciała wyłączyć uczucia i działać tylko rozumiem
![]() ![]() ![]() Tak bym chciała się pozbyć tej jędzy!![/quote]"" Rozumiem Cię bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() myślę że to nie jest wina tej :"jędzy" tylko kolesia bo jak koleś by Cię kochał i nie chciał Ci sprawiać przykrości to albo powiedział by Ci w prost że woli tamtą dziewczynę albo skończył z nią znajomość na takim poziomie ![]() Trzymaj się wszystko się ułoży ![]() a może nie warto jest być z kimś kto nie umie uszanować twojej troski o związek twojej miłości zaangażowania może to nie jest facet dla ciebie i czy nie lepiej dać sobie na spokój na pewno ktoś inny się zjawi za jakiś czas czy lepiej trwać w związku który przynosi nam więcej szkody niż takiej prawdziwej miłości dwóch ludzi Jeżeli będziesz chciała pogadać pisz na wiadomości prywatne podam mój numer gg np. ![]()
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
święte słowa, to on wyznacza granice znajomości ze swoją ex. Chyba chłopak nie potrafi zdecydować...
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo tak to jest z tymi facetami mówią " a co ja mogę zrobić ona się przyczepiła ja do niej nic nie czuje tylko Ciebie kocham" bla bla bla teraz mam inne spojrzenie na te sprawy damsko męskie bo mam ogromny nie smak po ostatnim związku mówie wam dziewczyny nie ma co trwać w takich toksycznych związkach jak już skończymy na dobre przejdzie ten smutek po stracie osoby naprawdę człowiek czuje sie o wiele lepiej
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
dokładnie tak mówił, że ona przyczepiła się do niego, że to nic nie znaczy, że mam mu ufać!
Jeszcze przypomniał mi się taki tekst, (to było jak ją pierwszy raz poznałam...) powiedziała to do mojego chłopaka: "mam dzisiaj na sobie te majteczki, które mi kiedyś kupiłeś! Wiesz, te moje ulubione ![]() Już nie pamiętam jak On wtedy zareagował, ale mi bardzo głupio się zrobiło, jej facet też miał wtedy dziwną minę. Ogólnie od kiedy pamiętam, starała się podkreślić, że ona lepiej zna mojego chłopaka, że mają dużo wspólnego. Boje się postawić sprawę na ostrzu noża! boję się że nie wybierze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
lepsza najgorsza prawda niż kłamstwo
chcesz być tą drugą?? wogle nie wiem czy to ma jakiś sens z nim dłużej coś planować widać że facet jest jakiś za przeproszeniem *******niętym gamoniem że nie umie zrozumieć że ty chcesz od niego 100% uwagi wiesz skarbie jeżeli go kochasz pozwól mu odejść może zatęskni zrozumie a może ułoży sobie inaczej życie bo w tym związku widzę że i ty się męczysz i ten facet też. jesteś na pewno wartościową i uczuciową dziewczyną która zasługuje na kogoś kto doceni te piękne zalety ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
"uslyszawszy cos takiego wstalabym i wyszla. A TZ powinien wtedy isc za mna. Tak sobie wyobrazam reakcje moja na takie haslo jakiejs pindy..."
dokładnie powinna być taka reakcja
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Pona nie obwiniaj się,ja uważam,że twoja reakcje jest i tak delikatna,ja bym tą suke chyba zabiła gdybym była na twoim miejscu.Mi się wydaje jak pokażesz,że masz swój charakter,albo ona albo ty,nie możesz tolerować takiej sytuacji,będziesz sie tylko męczyć.Może jeśli on poczuje,że może cie stracić to zda sobie sprawę z powagi sytuacji
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Ja na Twoim miejscu bym ta panienkę mocno poturbowała, a nie tylko obgadała na imprezie
![]() ale do rzeczy... Przyjaźń między kobieta a mężczyzną nie isnieje, na pewno nie o takiej sile i zażyłości. Nocowanie u niego? Przychodzenie o 1 w nocy, sprawdzić jak on się czuje? Jej wpół nagie zdjęcia na jego komputerze? O nie Kochana... Chłopak albo nie rozgranicza przyjaźni i miłości, albo Cię zdradza. Taka zażyłość jest nienormalna, jeżeli ma się innego partnera. Czeka Cię baardzo poważna rozmowa, najlepiej i z nim i z nią. Trzymaj się Kobieto, nie załamuj się. Tupnij nogą i to mocno. Pamiętaj, to on zachowuje się jak świnia i Cię po prostu nie szanuje. A to, ze informuje Cię szanownie o tym, ze ta panienka będzie u niego nocować to jest po prostu zdrada w białych rękawiczkach. To, ze wiesz o ich nocowaniu sprawia, że on czuje przyzwolenie na zdradę. Oczywiźcie mogę się mylić, ale pomyśl na zdrowy chłopski rozum... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
Nie daj sobą pomiatać słońce ![]() Odpuść sobie nie na jednym facecie świat się kończy rozumiem że to twoja pierwsza miłość ale pierwsza nie oznacza do końca życia na świecie jest tysiące facetów co czekają żeby zaopiekować się taką istotą jak ty nie warto mieć ciągle zasłoniętych oczów przez tego drania i patrzeć na niego znosić jego patologiczne zachowania lepiej pomyśl o sobie o swoim szczęściu wiem że pewnie teraz myślisz że twoje szczęście było by przy nim jak by nie było tamtej ale co z tego jak nie będzie tej eks może pojawi się inna i też będzie u niego nocowała?? to jest przecież komedia może facet lubi tak mieć dwie dla urozmaicenia ale ty się nie wdawaj w takie gierki postaw na swoim na swoich zasadach i nie cierp bo aż mi przykro się robi że ktoś cierpi przez osobę która ma takie beznadziejne podejście do sprawy odjedz z honorem powiedz że nie chcesz dłużej tkwić jako ta druga dodatek do eks będzie ciężko ale lepsze to niż kłamstwo a jak już zatęsknisz za nim pomyśl jakie krzywdy Ci wyrządzał zobaczysz za parę miesięcy jak o tym pomyślisz sama sobie będziesz się dziwić że tyle z nim wytrzymałaś w takiej sytuacji ![]()
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I - tak jak pisały dziewczyny - to nocowanie, nagie zdjęcia - no wybacz... I co to przepraszam za tłumaczenie, że pokłóciła się ze swoim facetem?! ![]() Uciekaj jak najszybciej, bo facet ani trochę Cię nie szanuje i wątpię, by Cię w ogóle kochał... I Twój TŻ i ona są siebie warci. Współczuję Tobie i facetowi tej dziewczyny... Zrozum, że on nie jest Ciebie wart. Bawi się tylko Tobą. Nawet ultimatum nie ma sensu. Bo będzie się z nią spotykał potajemnie. Po co cały czas masz się stresować i chodzić smutna? Zakończ to jak najszybciej! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.