|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Chce Schudnac To Jasne... Ale Mam Pare Pytan
Mam 16 lat, i mam problem z mala nadwaga...
Wszyscy mowi ze jestem szczupla i nie mam sie z czego odchudac ... ale w tym zecz ze mam z czego ... Oni nie widzieli moich nog i brzucha ![]() Mam taki maly problem ... Czy oda mi sie schudnac jak bd, cwiczyc, ograniczac slodkie, i niejesc kolacji ? Probelm w tym ze na obiad musze jesc to co mama poda, probowalam z nia rozmawiac, zeby mi dawala mniej, ale nic z tego ... No i jeszcze mam jedno pytanie, niewiem gdzie je zadac czy tu czy na fitnessie... Chodzi o tzw."duga brode" , ona mi powoli rosnie, co zrobic zeby zniknela ?? Czy jak schudne to ona tez zniknie ??
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chce Schudnac To Jasne... Ale Mam Pare Pytan
Typowy problemik osób w moim wieku,pewnie że wyglądasz na szczupłą ale widząc wszędzie te płaskie brzuchy i szczuplutkie uda też się chce taką być...Nie musisz sie katować w tym wypadku,najważniejsze by były ćwiczenia aerobowe(bieganie,pływani e,skakanka) i jakieś kształtujące mięsnie brzucha.Kolacje jedz ok. godz 18,musi byc lekka,najlepiej białkowa(jakiś serek,jogurt naturalny).Co do obiadów mamusi też miałąm z tym problem ale musisz się "postawić" i konsekwentnie jeśc tyle ile ty chcesz,a nie tyle ile uważa mamusia(te myślą,że jedzenie połowy obiadu to już anoreksja..).Na pewno musisz jesć pożywne śniadanie,po jak się długo siedzi w szkole to głód doskwiera i potem są "rzuty" na jedzenie.
Ale przeszukaj to forum,powoli dowiesz się o wszystkich przemiłych szczególikach odchudzanka..Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie jemy kolacji koło 18, tylko 2-3 godziny przed snem i powinna ona być białkowa. Wiec to kiedy zjesz kolacje zależy od tego kiedy idziesz spać
![]() Cwiczyć - tak, nie jeść słodyczy - tak, nie jeść kolacji - bezsens. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No właśnie co do tej kolacji to nie wiedziałam że tak jest po prostu,ale rzeczywiście głodzenie się przed snem to zły pomysł,raczej szkodzi.Chyba zmienię w związku z tym rozkład posiłków,zobaczymy czy będzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dlaczego nie jedzenie przed snem ma szkodzic nawet jesli ktos wczesniej jje tak jak nalezy zdrowo itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Może tak poszukaj trochę po forum
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=173034 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Powinnaś przede wszystkim zwracać uwagę na to co jesz,fakt ,ze jesteś pewnie uzależniona od tego co jest w domu i co gotuje Ci mama ale warto zastapić białe pieczywo,biały ryż,makaron,ciasta drożdżowe itp. produktami razowymi.Takie razowe jedzonko nie liczy z reguły mniej kalorii ale za to duuużo mniej tuczy bo wolniej wchłania się w przewodzie pokarmowym,insulinka nie skacze tak gwałtownie jak w przypadku prod.nierazowych i w efekcie duzo łatwiej jest zachować zgrabną sylwetke.Radzę też unikać ciężkostrawnych potraw i w ogule wszystkiego tego co powoduje,że żle się czujesz ''na żołądku''.Swietnie będzie jeśli znacznie ograniczysz słodycze(głw. ciastka,cukier),można je zastąpić np suszonymi owocami(polecam daktyle-nie trzba ich zjeść wiele żeby się zasłodzić). Jeśli chodzi o kolacje ,to rzeczywiście lepiej jeść lżejsze posiłki i parę(3,4) godz. przed snem. Ruch oczywiście jaknajbardziej wskazany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam prosbe chce sie odchudzic ,piłam rozne herbatki jadlam mniej (chodz nie jem duzo)i nic dalej waze62 .Pomozcie!
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chce sie odchudzic!
Poszukaj pomocy na Dietetyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chce sie odchudzic!
a może napisz tu swój przykładowy jadłospis...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.