|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Studenckie przywileje...
Wiadomo, ze studenci maja rozne znizki, chociazby na przejazdy...A jak sytuacja wyglada w przypadku, gdy w tym roku koncze studia licencjackie ale chcialabym dalej kontynuowac na mgr?Porzed obrona pracy musze oddac swoje dokumenty, w tym legitymacje stud.do dziekanatu...
Rekrutacja na studia mgr.jest dopiero w sierpniu, ale nowe indeksy i legitymacje wydadza nam pewnie dopiero w pazdzierniku... Co wiec przez te kilka miesiecy?Musze korzystac z biletow normalnych? Nie ma mozliwosci zdobycia jakiegos zaswiadczenia ze bede kontynuowac studia? A np.jesli sa obozy studenckie-we wrzesniu mialabym mozliwosc wyjechac...Ale zapisy kolo czerwca-lipca, czyli jeszcze przed rekrutacja na mgr...Nie mam mozliwosci takiego wyjazdu? A co z pracami na zlecenie?Jest zastrzezenie, ze dla osob w wieku 18-26 uczacych sie...Czyli w tej przerwie miedzy studiami nie mam mozliwosci pracowac?Jak to jest??
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studenckie przywileje...
Naprawde nikt nie wie??
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ta, musisz jezdzic na normalnych. Korzystac z normalnych. Prawnie nie bedziesz studentka jak sie obronisz i dopoki nie dostaniesz sie na uzupelniajace znizki Ci nie przysluguja.
Z obozami studenckimi, to chyba kwestia dogadania. Z praca jak z biletami. Wiesz, nikt nie da Ci zaswiadczenia, ze bedziesz kontynuowac studia, skoro Cie nie przyjeli. Dopoki rekrutacja sie nie skonczy i nie dostaniesz legitymacji-nie bedziesz studentka i co za tym idzie nie bedziesz miec przywilejow wynikajacych z posiadania takiego statusu. Ew. po tym jak sie dostaniesz juz, mozesz poprosic o jakis "papier", ze studiujesz, chociaz baaaaaardzo watpie, ze bedzie on honorowany gdziekolwiek. Legitymacje na pewno dostaniesz na poczatku pazdziernika.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
najprościej, zgłoś w dziekanacie że zgubiłaś legitymację już jutro, wyrób duplikat i potem jak będą zbierać oddajesz duplikat, zostaje ci właściwa
![]() Ohydnie tak kłamać, ale takie życie studenta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja bym tak nie potrafila
![]() poza tym, panie w dziekanacie na bank juz to przechodzily i czulabym na sobie ich kpiacy wzrok ![]() bede smigac chyba rowerem przez wakacje ![]() a do krakowa to zorganizuje chyba pielgrzymke jednoosobową ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Masowa kradzież legitymacji tudzież zniknięcie - zawsze w okolicy końca semestru
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja akurat mam przywilej że jeśli wybieram się na magisterkę dalej na mojej uczelni to dostaję legitymację na wakacje więc nie muszę kłamać, ale wiem że ludzie tak robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja niestety ide na inna uczelnie...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.