POLSKA na weekend (???) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-20, 10:55   #1
Juliettt
Rozeznanie

GG do Juliettt

POLSKA na weekend (???)

Mam juz dosc identycznych weekendow, ciagle ten sam scenariusz ...impreza, kino, badz jakis film na dvd. Szczegolnie teraz, zimą, nie ma za duzo rozrywek do wyboru, mimo, iz mieszkam w 3miescie :-(.

Chcialam znalezc jakis wypad na weekend, dla mnie i TZ, szperalam w google, a tam.......albo od razu wyskakuja strony z kwaterami, albo jakas mapa z zaznaczonymi miejscowowsciami.

Szukam jakiegos miejsca, gdzie mozna spedzic 1 lub 2 noce, przy tym wypoczywac aktywnie....dobrze byloby, zeby organizator zapewnial jakies rozrywki np. jazde konna, male spa, albo nawet weekendowa nauke gry w brydza, ewentualnie lokalne wycieczki.

Niestety wiekszosc organizatorow oferuje takie atrakcje tylko dla firm.

Czy znacie moze jakies mile miejsca, w ktorych mozna milo spedzic weekend i sie nie nudzic ???

(gory nistety odpadaja, bo zanim bym dojechala -juz musialabym wracac )
Juliettt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 14:13   #2
Gonia1
Zakorzenienie

Dot.: POLSKA na weekend (???)

dołączam się do pytania.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 14:32   #3
jucha
Wtajemniczenie

witaj ja akurat jestem wielbicielką wypadów weekendowych z moim TŻ i często pozwalamy sobie na takowe wyjazdy. Polecam: Kazimierz Dolny, Nałęczów, ale najbardziej Kraków (ostatnie Walentynkiw hotelu SPA -sauna, basen, dodatkowo można sobie zasponsorować zabiegi, masaże itd.itp.)masa atrakcji do zwiedzania. Albo też okolice Krakowa-Pałac w Paszkówce-weekend z wieloma atrakcjami (lot balonem i wiele innych opcji...no i te cudne komnaty, w których goście hotelowi nocują). Albo Białowieża-w najbliższym czasie chcemy tam pojechać.
jucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 14:52   #4
Ines1985
Zakorzenienie

Wydaje mi sie ze trudno Ci bedzie znalezc jakiegos "organizatora" .
Najlepiej jest chyba poszukac czegos na wlasna reke... Moze cos na Mazurach? Masz blisko a na pewno nie brakuje tam ciekawych ladnych hoteli oferujacych rozne atrakcje (spa, jazda konna itp.).
Teraz na pewno troche trudniej jest cos znalezc bo jeszcze nie zaczal sie sezon .
Ja na twoim miejscu weszlabym na oficjalne strony interesujacych mnie miast... Na pewna będą tam jakies informacje o hotelach i atrakcjach danego miejsca.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 14:55   #5
Papiszynka
Zakorzenienie

W poblizu polecam Wieżycę (jesli umiecie jezdzic na nartach,jest tam stok z wyciagiem), napewno znajdzie sie jakas kwatera, napewno jest w Krzesznej ktora jest zaraz obok(tylko zapomnialam jak sie nazywa), to jest jakies 40 minut jazdy (kierunek na Kartuzy), w lato wiadomo - jeziorko,kajaczki,rowerki ,lasek

W Rewie w ponsjonacie "Krystyna" (bardzo fajnie, poza sezonem 40zl za dobe tylko troche zimno w pokoju), jest tam jacuzzi, silownia, solarium (bylam tam w walentynki, w sumie fajnie ale bez jakis wiekszych rewelacji), jak was stac to w zimie w Rewie mozna sobie urzadzic Kitesurfing na lodzie, bo zatoka jest zamarznieta.No tylko wiadomo, najpierw trzeba sie nauczyc na tym jezdzic

No i pozostaje polwysep, ale juz musialabys tam poszukac atrakcji sama, bo ja sie nie znam zima ogolnie jest smutno i nie ma co robic
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 15:25   #6
paula78
Zakorzenienie

najlepiej zorganizowac cos samemu żeby nie byc od nikogo uzalezniony czasowo,poszukaj gdzies wpoblizu jakis gospodarstw agroturystycznych czesto zapewniaja kuligi,jazde konna ,dobre swojskie jedzonko,byc moze wpoblizu jest jakis osrodke spa.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 18:34   #7
Juliettt
Rozeznanie

GG do Juliettt

Kochane - dziekuje za odzew

Chyba bede musiala jeszcze poszperac w necie dokladniej. Najchetniej pojechalabym na weekend do spa, ale moj TZ pewnie srednio by chcial
Mam nadzieje, ze znajde cos ciekawego......

Moze jakies wizazanki moglyby tu opisac swoje wyjatkowe, romantyczne wypady weekendowe.....i stac sie tym samym moja inspiracją

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-20, 19:23   #8
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliettt

Moze jakies wizazanki moglyby tu opisac swoje wyjatkowe, romantyczne wypady weekendowe.....i stac sie tym samym moja inspiracją
moje romantyczne wypady to tylko w gorach sie odbywaly, bo najblizej, wiec raczej nie pomoge
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 21:36   #9
Papryczkaa
Zakorzenienie

hmm a może znacie jakieś miłe miejsce za Poznaniem , niedrogie opłacalne na 3 doby gdzie mozna by było poleniuchowac ?
Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 22:27   #10
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Podzielę się swoim najlepszym wyjazdem.
Mój TŻ na moje urodziny zabrał mnie do Juraty do hotelu "Bryza".
Spędziliśmy tam 4 dni cudownie leniuchując :P

Od rana śniadanko, później basen, sauna.
Dodatkowo w hotelu jest kosmetyczka, fryzjer, solarium, masaże
i jego różne odmiany

Aż chce się wracać
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 22:38   #11
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

też marze o takim wypadziku, lecz niestety brak czasu i kasy...moze za jakis czas ....
jeszcze kilka lat temu robilismy takie wypadziki do Kazimierza (tam spedzilismy poslubny weekend), teraz planujemy Kraków (z dzieciakami), lecz najlepsze wypady dla mnie to takie nieplanowane, spontaniczne.

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 13:57   #12
Juliettt
Rozeznanie

GG do Juliettt

Cytat:
Napisane przez Juda
Podzielę się swoim najlepszym wyjazdem.
Mój TŻ na moje urodziny zabrał mnie do Juraty do hotelu "Bryza".
Spędziliśmy tam 4 dni cudownie leniuchując :P

Od rana śniadanko, później basen, sauna.
Dodatkowo w hotelu jest kosmetyczka, fryzjer, solarium, masaże
i jego różne odmiany

Aż chce się wracać
No....Bryza, to jest cos

Ja mam problem tego typu, ze wszelkie miejscowosci nadmorskie nie robia na mnie wrazenia, bo mam je pod nosem....

Najbardziej lubie poludnie Polski, ale tam jade samochodem 10 h....:-(

I jak tu czlowiekowi dogodzic ?

Moze wybiore sie do jakiegos wiekszego miasta, np. Poznania
Stary 2008-05-12, 13:47   #13
kajaka13
Przyczajenie

Ja mogę polecić z czystym sercem Turówkę w Wieliczce - hotel z małym, przytulnym SPA. Spędziłam tam bardzo romantyczny wiosenny weekend, nie ma problemu z dojazdem do Krakowa - jest transport z hotelu a odległość niedaleka.
Hotel jest elegancki, w romantycznym parku, idealny na wyjazd we dwoje lub z przyjaciółką na zabiegi i szaleństwa w knajpach w Krakowie.
kajaka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości