|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Odgrzewana miłość ?
Witam wszystkie wizażanki. Znowu zakładam wątek,ale tym razem (na szczęście) nie dotyczący mnie
![]() (ale wcześniej opowiem cała historię). Dwa lata temu pracowała w jednym miejscu z pewnym chłopakiem. Atmosfera sprzyjała flirtowaniu, długim rozmowom itp. Asia była wtedy po uszy zakochana w innym chłopaku, ale jeżeli można to tak nazwać nieświadomie flirtowała z tym drugim. Po miesiącu chłopak ( 2 lata młodszy zakochał sie baardzo). Ona miała 20, on 18 lat. W międzyczasie związek z tamtym drugim chłopakiem sie niestety nie udał. W ostatnim dniu pracy urządzili sobie mała imprezkę. Asia ( tłumacząc sie tym,że była pijana) zgodziła się być z Tomkiem (tym 2 lata młodszym) ,ale dopiero za miesiąc ponieważ wyjeżdżała. ( wiem zagmatwana historia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odgrzewana miłość ?
trzeba zadać pytanie czy Twoja Przyjaciółka naprawdęGo kocha bo wątpię żeby to była prawdziwa miłość- raczej to zauroczenie i idealizowanie Kogoś. czas pokaże czy coś się więcej rozwinie. niech spotykają się, poznają od nowa-przecież przez 2 lata oboje się na pewno zmienili.
myslę że Ty jako Przyjaciółka powinnaś Ją wspierać- w granicach zdrowego rozsądku. życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sytuacja troche jak z jakiegos romansidla ![]() ![]() ![]() hm,mysle ze Twoja przyjaciolka nic nie traci,zawsze moze sie spotkac sie z owym Tomkiem,jesli tylko on bedzie tego chcial. wowczas zorientuja sie w sytuacji,czy chca i czy moga tworzyc pare ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja jak na dobra przyjaciółkę przystało powiedziałam, ze tak.
To zdanie mnie rozwaliło ![]() A jeśli chodzi o temat to moim zdaniem Asia nagle poczuła przypływ uczuć do Tomka tak z braku laku. Powiedz jej, że Tom Cruise się o nią pytał i zobaczymy z kim zdecyduje sie wtedy umówić ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To nie jest odgrzewana miłość, bo przecież żadnej miłości nie było.
A to, że może było jakieś tam zauroczenie to stanowczo za mało, żeby nagle po 2 latach stwierdzić, że uświadomiła sobie, że nikogo tak nie kochała. Po czym niby ona to wywnioskowała? ![]() Moim zdaniem powinni zacząć normalnie się spotykać (oczywiście za obopólną zgodą) i zobaczyć co z tego wyniknie. Może było to tylko zauroczenie, które minęło razem z tamtymi wakacjami.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Tytuł wątku nie pasuje do zawartości bo dla mnie to nie jest odgrzewana miłość bo oni się wcale nie spotykali jako para oni nigdy w istocie nie byli parą. Ale skoro jej się o nim nagle przypomniało i stwierdziła że chłopak jest wart uwagi to jeśli on da przyzwolenie na spotkania z nią to nie widzę przeszkód żeby nie mogli się spotykać a później ewentualnie być razem. Kto wie może on nadal o niej pamięta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
CAELUM, czyli twierdzisz,że w takiej sytuacji powinnam jej powiedzieć,że jest idiotką? Doskonale zdaje sobie sprawę z tego,że przyjaźń wymaga szczerości, ale nie w każdej sytuacji. Też uważam, że jedno przelotne spotkanie nie wystarczy,żeby się przekonać czy faktycznie coś jest między nimi
![]() no zobaczymy, ja osobiście czekam z niecierpliwością kiedy Asia sie ustatkuje ![]() Może faktycznie nie tylko trzeba spotkać odpowiednią osobę, ale też trzeba trafić w odpowiedni moment? O odgrzewaną miłość chodziło mi ze strony chłopaka, jeżeli 2 late temu bardzo mu na Asi zależało, czy jest możliwość,że teraz tez coś czuję.
06.07.2013 ![]() Edytowane przez Ashmira Czas edycji: 2008-06-17 o 17:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak przyjaźń wymaga szczerości, uczciwości w każdej sytuacji! Ja właśnie tego wymagam od swoich przyjaciół i od siebie. No powiedz mi ale tak z ręką na sercu, czemu nie mogłaś jej szczerze powiedzieć co myślisz o tej sytuacji? A innymi słowy jak przyjaźń przeszkodziła Ci by w tej sytuacji szczerze odpowiedzieć na pytanie naszej Asi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.