![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
NERKI !!! HELP
Dziewczyny,
Pisze to tutaj, bo nie wiem gdzie mam się z tym zwrócic ![]() Własnie (jakies 2h temu)zauważyłam coś niepokojącego a mianowicie- krew przy oddawaniu moczu ![]() ![]() Mam nadzieję, że to nic grożnego. Jeśli do jutra nic się nie zmieni idę do lekarza ![]() ![]() Napiszcie jak wiecei co to może być, ok? thx Aha czy to nefrologa potrzebne jest skierowanie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: NERKI !!! HELP
może być to zapalenie pęcherza-miałam w zeszłe wakacje(akurat jak wyjechałam, żeby było lepiej).jak zobaczyłam tą krew, to byłam pewna że umieram...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
acha-jak się ma zapalenie pęcherza, to takim typowym objawem jest to, że notorycznie chce ci się siku, więc non stop latasz do łazienki, a jak już się tam znajdziesz, to się okazuje, że nie ma szans, żeby się wysikać.chce ci się siku, a nie możesz go zrobić.
![]() ale z tą krwią w moczu, to nie musi wcale być to, może być coś naprawdę poważnego... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tylko, że ja nie odczuwam żadnych innych dolegliwości oprócz tej krwi
![]() Na zapalenie pęcherza zarzywam Cefaleksyne- super polecam. mi wystarczy jedna tabletka i pieczenie znika! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki Koko za odzew !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ojej, to może faktycznie lepiej idź do lekarza..
życzę szybkiego powrotu do zdrowia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A może jadłś buraczki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kurcze zaczynam się martwic juz tak konkretnie, bo ta krew staje sie coraz dziwniejsza
![]() ![]() Zapalenie pecherza odpada. Mialam z 1000 razy i potrafie go wyczuc ![]() chyba sie zalamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Sister
![]() Myślę, ze poprostu masz "piasek" na nerkach, wiem coś o tym , bardzo rzadko ale mi się to kilka razy w życiu przydarzyło ![]() ![]() aha, jeszcze możesz zażywać sobie rozkurczowo NOSPĘ i kupić sobie w aptece Urospet (wszytsko w miare ziołowe ) ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zadzwon do lekarza rodzinnego/domowego-jak sie cos ze mna dzieje to dzownie do zaufanej pani doktor ktora leczy mnie od urodzenia albo cioci,ktora jest lekarzem
nie masz jakiegos znajomego lekarza albo kogos w rodzinie??
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
aha, i nie czytaj o chorobach na stronach internetowych, tam wszystkie objawy pasują przykro to pisać ale do raka
![]() Wyleczyłam się z szukania chorób w necie, bo wszystkie moje objawy kończyły się w działach "onkologicznych", a potem człowiek tylko myśli niepotrzebnie ... Kilka razy chciałam się dowiedzieć coś o ostrym zapaleniu jamy ustnej (mój synek był chory ) -diagnoza-"to może być początek białaczki " Jezu, lepiej czasem nie czytac, tam podają chyba tylko najgorsze scenariusze. Tupałam u lekarza potem jak głupia o skierowania na krew i tp. badania, czy dziecko nie jest poważniej chore ![]() ![]() Lepiej już iść do zwykłego lekarza, choć ci i tak do najlepszych nie należą ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hej,
dziewczyny dzieki za wsparcie. Teraz piję non stop wodę mineralna. Krwi troche jakby mnniej. Poczekam bez paniki do jutra. trzymajcie sie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Sister
![]() Ja myślę tak jak Koko że to jest zapalenie pęcherza bo tez to miałam! Okropieństwo ![]() Musiało Cię gdzieś zawiać. W aptece kupiłam ziołowe leki Urosept ale jakoś nie pomogły, więc poszłam do lekarza i dostałam antybiotyki! Juz po jednym dniu było lepiej ![]() Wracaj szybciutko do zdrówka!! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hi!
tak,tak! sama sie nie lecz i zadnych porad z internetu! jezeli cie nic a nic nie boli to moze rzeczywiscie jadlas buraczki? moj maz choruje bardzo powaznie na nerki,wiec wiem ze nie powinno sie bagatelizowac zadnych objawow!badanie moczu i keratyny to podstawa!ale nie nalezy wmawiac sobie najgorszego!bron Boze!bo rzeczywiscie to moze byc tylko drobnostka! urolog i badania to podstawa do wystawienia diagnozy! ![]() nie martw sie na zapas!
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
I jak, przeszło?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Cze,
nie wiem o co chodzi ale przeszlo ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie sie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No to świetnie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
i jak?
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
cze,
wszystko w porządku. To było tylko krwotoczne zapalenie pęcherza ![]() ![]() P.S lekarka zasugerowała mniej sexu na wakacjach z narzeczonym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() narka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Łał, z tym siusiu to dobrze wiedzieć
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dot.: NERKI !!! HELP
No to sobie poczytałam...kurcze blade,dlaczego kobiety mają zawsze
jakieś malo przyjemne dolegliwosci? Jeśli ktoś bedzie szukał tego tematu to ja moze jeszcze podam profilaktyczne zachowania w takim przypadku: -tabletki zurawinowe(jak wspomnialyscie) -po kazdym oddaniu moczu przemywanie naparem z kory dębu -nasiadówki -zamiana stringów na bawełniane majteczki -duzo płynów co jest uciązliwe niestety(bo jak się ruszyć z miejsca?) -urosept -skarpety na stopach ![]() -wiara ze wszystko będzie ok... -wizyta u lekarza Zdrówka Wam i sobie zyczę ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Do lekarza i to szybko .
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia
![]() niestety kobiety muszą o siebei bardzo dbać, ja np. wiem, że nie mogę siadać na niczym zimnym [murek, kamienna ławka], bo z miejsca mam problemy z pecherzem;/ Preparaty bez recepty to UROSEPT [taki niebieskie drażetki] i UROSAN [zioła fix, ohydnie gorzkie i ja niestety NIE DAŁAM IM RADY mimo słodzenia miodem ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Momo, sister poszla do lekarza w 2003
![]() takze nie ma jej juz co pospieszac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
o kurde:P
widac, że jestem nowa:P nie mam zwyczaju patrzeć na daty, jaK widzę'ODŚWIEŻONY' temat, to wchodze :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja idę...
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam strasznie wstydliwy problem ;( bo dziś miałam zawody i biegłam na 1000m a od jakiegoś tygodnia bolą mnie często nerki i dziś mnie nie bolały, ale jak skończyłam bieg to po prostu straszny ból nerek, okropny, nie mogłam ustać, usiąść nic ;( nic mnie nie bolało tylko te nerki;( w dodatku przed biegiem siusiu mi się nie chciało no i w czasie biegu nie nie odczuwałam, że siusiam ;( a po biegu zobaczyłam na spodniach plamę i się okazało, ze się zesiusiałam w trakcie biegu( ale wstyd!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
do lekarza natychmiast marsz!
prawdopodobnie masz zapalenie nerek i zwiazane z nim wysiłkowe nietrzymanie moczu to nie żarty, bo nieleczone zapalenie moze uposledzic funkcjonowanie nerek, a to grozi nawet dializami zauwaz, ze napisalam "grozi" i "nawet", czyli nie panikuj, ale po prostu idz zrobic ze soba porzadek obawiam sie ze musisz zaczac od lekarza pierwszego kontaktu, zeby skierowanie do nefrologa dostac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak, ja również namawiam Cię na wizytę u lekarza, z tym nie ma żartów... Niestety sama się o tym przekonałam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.