![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dylematy ...
Kochane Wizażanki!
Mam pewien hmm ... problem, który od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju. Może Wy, jako osoby postronne doradzicie mi co powinnam zrobić, bo normalnie mam miliard pięćset myśli na sekundę ![]() Opiszę Wam najpierw moją sytuację. Otóż: Od jakiegoś czasu interesuje się mną pewien chłopak ( a właściwie 31-letni mężczyzna ). Znamy się dłuuuuuuuuuugo, ponieważ był kiedyś kolegą mojego sąsiada, ale nigdy nie rozmawialiśmy ze sobą ani nic, po prostu ja wiedziałam że jest taki ktoś jak on, on - że jest taki ktoś jak ja. Jak byłam małolatką to bardzo mi się podobał no ale wiadomo że 18 letni facet nie był zainteresowany 12-tką ![]() Na całe lata straciłam go z oczu, on układał sobie życie, ja także. Wyprowadził się gdzieś z dziewczyną, ale rozstali się i od zeszłego roku znów mieszka na moim osiedlu z rodzicami. Tak się jakoś złożyło, że w grudniu na imprezie podszedł do mnie no i okazało się, że mnie pamięta, że bardzo się zmieniłam, wypiękniałam i wogóle zrobiła się ze mnie kobieta pierwsza klasa a pamięta mnie jako brzdąca. Od tamtej imprezy dość często się widywaliśmy we wspólnym towarzystwie i on zaczął sypać różnego rodzaju podtekstami ( nie chamskimi, żeby nie było ). Nie bardzo wiedziałam o co mu właściwie chodzi i zapytałam go wprost, ponieważ lubię jasne i klarowne sytuacje. Odpowiedział mi że chciałby się ze mną zaprzyjaźnić bo "pięknych przyjaciółek nigdy dosyć a ja to już wogóle byłabym ozdobą" hmmm ... Nie powiem, żeby mnie oczarował tym tekstem. Pomyślałam sobie że niezły z niego babiarz i podśmiewałam się z niego jak pytał czy dam mu buzi czy coś takiego. Potem dowiedziałam się, że powiedział swoim znajomym że jestem z.......ą kobietą, mam fantastyczny charakter, jestem jajcarą i ogólnie odpowiadam mu w 100%. Miło mi było gdy się o tym dowiedziałam, wiadomo że każda z nas lubi pochlebstwa i dobrze się czuje gdy jest adorowana ![]() 3 dni temu zadzwonił do mnie i spytał czy nie poszłabym z nim na piwko czy coś. Trochę mnie zaskoczył bo nie mieliśmy do siebie nr telefonów ale zgodziłam się. I było naprawdę bardzo miło, opowiadał mi o sobie, ja jemu o sobie, do tego doszły różne drobne złośliwości z mojej strony ( ale takie zabawne np. spytał czy miałby u mnie jakieś szanse, a ja na to, że nie bo bym się czuła jakbym z własnym ojcem chodziła a on "no dzięki, od dzisiaj mów mi tato" ) i powiedział, że mnie uwielbia. Ogólnie fajnie nam się gadało, posiedzieliśmy półtorej godzinki i przyjechała moja psiapsiółka więc się zawinęłam. Wczoraj ja napisałam mu eska "co robisz?" on zadzwonił i znów się spotkaliśmy. Poszliśmy do pizzerii ( nie pozwolił mi za siebie zapłacić ), potem na spacer, zerwał bez i mi dał, no i znów sobie gadaliśmy i znów było bardzo fajnie. O 22 odprowadził mnie do domu i tyle. Dziś miałam wolne więc cały dzień świrowałam na rowerze. Wracając z parku wstąpiłam do sklepu po wodę mineralną i go spotkałam. Akurat szedł do lekarza i spytał czy bym go nie odprowadziła a tak wogóle ma jeszcze godzinkę do wizyty, więc możemy sobie gdzieś usiąść. No to usiedliśmy sobie na skwerku na ławce i on nagle wyskakuje z tekstem, że w jego oczach jestem ideałem i wogóle, ale wie że nie ma co świrować do mnie bo co on mi może zaoferować. No nie powiem, trochę się zdziwiłam że tak z grubej rury przyfasolił ale okej. Chciałam obrócić to wszystko w żart jakoś i mówię, że coś ty ideały nie istnieją, a on: "ja też tak myślałem dopóki cię nie spotkałem w grudniu" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i mam "zagwozdkę": o co tu właściwie chodzi ?? normalnie zrobił mi "kiełbie we łbie" i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Dodam, że moi znajomi uważają, że jemu "chodzi tylko o jedno" ale on naprawdę nie sprawia takiego wrażenia! Albo ja go sobie idealizuję? Nie wiem już nic ... On mi się naprawdę podoba, fajnie i swobodnie się z nim czuję ale w niektórych momentach po prostu tracę grunt pod nogami. Dodam jeszcze, że on ma jakąś dziwną potrzebę dotykania mnie ( nie chodzi o macanki tylko np. łapie mnie za rękę, gdy idziemy obok siebie przytula się ramieniem, łapie mnie za kark etc. ), mówi do mnie "myszko", "kochanie". Proszę, powiedzcie mi jak Wy to wszystko widzicie bo ja zawsze reaguję bardzo emocjonalnie a nie chcę wyjść na idiotkę, która coś tam sobie dośpiewała i nadinterpretuje.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dylematy ...
o rany, podoba Ci sie, to sprobuj
pospotykacie sie i okaze sie czy bajeruje az sie ziemia trzesie czy faktycznie cos z tego bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaznaczyłam fragmenty, które zwróciły moja uwagę. Po pierwsze ja osobiście nie uważam żeby była jakaś znaczna różnica wieku. Choć byc może to kwestia tego, ze ciągle pamietasz go jako dużo starszego kolegę, który nie zwracał na Ciebie uwagi. "pięknych przyjaciółek nigdy dosyć a ja to już wogóle byłabym ozdobą" - nie wiem jak te słowa zostały wypowiedziane ale sama wymowa tych słow nie za bardzo mi sie podoba. Twoi znajomi uważają ze chodzi mu tylko o sex. Zastanawiam się dlaczego? I jeszcze jedno mnie zastanawia dlaczego rozstał się z poprzednia partnerką? Sam przyznał się do tego, że szuka kontaktu z Tobą - ma potrzebę spotykania się z Tobą lub chociaż zobaczenia Ciebie. Jednak z tego co powiedział on sam jeszcze nie wie co to może znaczyć. To, że chce Cię dotykać czy trzymać za rękę no cóż całkiem normalne. Z tego co napisałaś nie jestem w stanie jednoznacznie zinterpretować jego zachowania. Jasne jest, że mu sie podobasz, czuje jakiś pociąg do Ciebie. Dobrze Wam się ze sobą rozmawia i czujecie sie swobodnie w swoim towarzystwie. No i bardzo dobrze. Moze troche chciał Cię jakoś poruszyć słowami "a co z tym zrobisz to juz Twoja sprawa" - tak jakby chciał zebyś coś zrobiła. Na Twoim miejscu robiłabym to co dotychczas. Czyli cieszyła sie ze spotkań ale spokojnie nie spieszyła się z niczym. Twój delikatny dystans jest idealny w takich sytuacjach. ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast patrzeć na niego jak na potencjalnego przyszłego TŻa patrz na niego jak na kogoś, z kim możesz fajnie spędzać czas itd, itp ![]() ![]() ![]() dotykanie, jeśli Ci odpowiada, to niech i dotyka, jeśli Ci przeszkadza, daj mu o tym delikatnie znać ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kobieto!!!!!!!! wyluzuj!! i daj sie poniesc, koles jest fajny wiec nad czym sie zastanawiasz
![]() ![]() zazdroszcze tych takich pierwszych meskich zalotow ![]() ![]() ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, na początek dziękuję za szybki odzew!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. On ma ( a raczej miał ) nieciekawą opinię na moim osiedlu. Wszystko to wiąże się z tym, że kiedyś zadawał się z podejrzanym towarzystwem. Każdy poszedł swoją drogą, on skończył szkołę i pracuje, pozostali siedzą w więzieniach, ogólnie marnie skończyli. 3. Z tego co mi mówił, powodem ich rozstania były hmm ... jakby to zgrabnie ująć, "różnice światopoglądowe" - tzn. on chciał iść dalej, zaręczyć się i uzyskać jakąś stabilizację, natomiast jej było dobrze tak jak było ![]() ![]() 4. Mam taki zamiar, by niczego nie przyśpieszać i na nic nie naciskać ( na zasadzie "niech się dzieje wola nieba ..." ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jeśli jesteś nim zainteresowana, to się z nim spotykaj. My Ci nie powiemy czy chodzi mu o seks, czy nie, ale możesz sama sprawdzić. Po prostu nie pozwalaj mu na zbyt wiele, umawiajcie się, spędzajcie razem czas, poznawajcie się, określajcie swoje uczucia.
Różnica wieku nie jest na tyle wielka, żeby różniły Was nią spowodowane większe różnice, to tylko 6 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Powiem Ci Kochana,ze fajnie masz....nie mam pojęcia czy chodzi mu o seks,moze te Twoje kolezanki sa po prostu zazdrosne???I dlatego tak mowia??Nie wiem....ciezko powiedziec.Zazdroszczę... tyle Ci powiem.Ja tez kogos poznalam,ale nie wiem co mam myslec o tym wszystkim,podobnie tak jak Ty.Tylko u mnie historia maluje sie chyba mniej optymistycznie..Jesli masz chwilę zapraszam do poznania mojej historii na watku "Krótka Historia pewnej znajomości..."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wiesz... miałam podobną sytuację.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a mnie wydaję się,że facet daje ci sygnały bardzo wyraźnie.jednak ty obracasz wszystko w żart i to ON nie wiena czym stoi.dlatego zapodał tekst-ZRÓB,Z TYM CO CHCESZ.
dla mnie ewidentnie mu się podobasz,jest zafascynowany toba,ale nie wiena ile może sobie pozwolić.a znajomi?no cóż,,trudno doszukiwac się w tym jakiś podtekstów. co do byłych ,nie wypytywałabym się ,bo różnie bywa.po co wracać do przeszłości,nie można zakładać,że jest psychopatą,albo alkoholikiem,lub innym typem z pod ciemnej gwiazdy.nawet gdyby zrobił coś w przeszłości np.zdradził byłą,to trudno go skreslać od razu.winne są dwie strony. skup się na tym co jest.sprawdź go spotykając się z nim,bo tylko tak go poznasz.daj mu do zrozumienia,że jestes zainteresowana nim.nikt nikogo nie przywiązuje do siebie węzłem do końca zycia.zawsze można zrezygnować. a może to jest ten wyśniony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wychodzi na to ,że mu się podobasz. Pospotykaj się z nim,poznaj go bliżej,może jest naprawde fajnym chłopakiem i coś z tego wyjdzie. A jeśli okaże się totalnym dupiem,któremu chodzi tylko o seks zerwij kontakt. Nie dowiesz się jaki on jest póki go nie poznasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
po prostu leci na Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kolezanki i inni zawsze bedą mówić ale myślę że to ty najlepiej wiesz jak jest ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wypytaj się znajomych jeszcze o niego... czy tak do wszystkich leci w ogóle
![]() ![]() Jeśli facet jest "czysty" to życzę wam szczęścia ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej po prostu samemu go sprawdzić, a przy tym mieć trochę zabawy ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Kurczę, wczoraj siedziałam na ławce ze znajomymi, a kilka metrów dalej siedział on z kolegami. W pewnym momencie się rozeszli. Gdzieś po godzinie przyszedł z dziewczyną, siedzieli i gadali ale nic nie robili ( w sensie, że to chyba była koleżanka) . Ciągle się odwracał na mnie ale nic nie powiedział, nawet cześć ... Ale to wszystko pokręcone
![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Moja rada...absolutnie nic nie pisz....on najpewniej tylko na to czeka.Mógł to zrobić specjalnie,skoro wiedział,ze tam siedzisz na tej ławce,skoczył po koleżankę.Z drugiej strony,nie rozumiem dlaczego sie nie przywitał.Jesli zaproponujesz teraz spotkanie,on będzie myślał,ze ma Cie w garsci.A tego byś nie chciała...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No fakt, z jednej strony bym nie chciała, ale z drugiej... Może go znudziła już taka zabawa w kotka i myszkę? Nie mam zielonego pojęcia ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
31 latek mieszkający z rodzicami
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno określic ,dlaczego tak się zachował.a może to była ***o eks,dogadywał się np.o opiece nad dzieckiem?.po co miałby do ciebie zagadywać,może nie chciał,żeby żona to wiedziała.może ona to osa,zazdrośnica,albo śmiała by się. daj czas.nic nie rób.niech on się odezwie i wytłumaczy się. różne sytuacje zdarzają się w zyciu,czasem inaczej to wyglada,a inaczej jest w rzeczywistości |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nie była jego eks, to dziewczyna ode mnie z osiedla z cóż ... nie za fajną reputacją ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak pisałam wcześniej,może spotkał się z kimś z przeszłości i nie chciał ,zeby ta kobieta cie poznała.może miał jakiś powód.dlatego to on musi ci to wytłumaczyć. daj znać co dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jasne, że dam znać! pozdrówki ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, że nie. Nie musi też być to mieszkanie własne. Ale DLA MNIE (nie trzeba się zgadzać. 31 latek na garnuszku mamusi i tatusia jest nieogarnięty. Widać ma w życiu lepsze rzeczy do roboty niż ustatkowanie się ![]() Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Cóż - sama znasz sytuację najlepiej, sama ocenisz. Nikt za Ciebie tej decyzji nie podejmie. Postaraj się tylko rozważyć wszystko na zimno - na tyle na ile to możliwe!
Pozdrawiam i życzę powodzenia! ![]()
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za pozdrowienia i nie dziękuję za powodzenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Byłam z nim na koncercie - zadzwonił do mnie i spytał, czy bym z nim nie poszła. Piliśmy piwo - on stawiał - i siedzieliśmy ze znajomymi. W pewnej chwili zostaliśmy sami i on mi mówi, że się we mnie zakochał
![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.