|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pianka a krecone wlosy
Aby mieć w miare normalne krecone włosy muszę użyć baaardzo duzo pianki, ze az sa biale od niej zanim wyschna jak tak nie zrobie mam takia szope ze tragedia... wlosy 3 razy wieksze od glowy
i to jest praktycznie jedyny sposob, bo po odzywkach najpierw jest ok a jak wyjde na dwor to szopa ;/ a z taka iloscia pianki i spryskane lakierem nawet sie trzymaja... ;p tylko boje sie ze sie bardzo wysusza bo te kosmetyki je wysuszaja... niestety innego sposobu nie ma, a jak kazda dziewczyna chce ladnie wygladac... a zawsze po takim zabiegu na 2 dzien mam sliczne wloski... i wcale nie sklejone, tylko po myciu sa... ale bardzo sie boje ze beda suche i mi wypadna wszystkie... czy jest jakis kosmetyk dzialajacy jak pianka ale co tak nie wysysza? albo cos na bardzo silne nawilzenie... mam pianke wellaflex loki i fale.. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pianka a krecone wlosy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=248934 myślę, że ten wątek Ci pomoże:P
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ha!! Mam koleżanki i dwie sis, które miały podobny problem co ty.
Codziennie musiałam wysłuchiwać, w domu i w szkole. Zawsze któraś rozpaczała ze sie jej włosy spuszyły hehehe. Po tylu latach praktyki, moje sis i koleżanki robią tak: Wieczorem myją głowę szamponem dla zniszczonych włosów, później maseczka dla zniszczonych (polecam Dove, zaaa... nawilża włosy), po tym wszystkich na mokre włosy dają 2 garście pianki i układają włosy. Czekają aż wychyną, wtedy idą spać (możesz iść z wilgotnymi, spróbuj spać normalnie w rozpuszczonych i tez w spiętych i sama oceń jak lepiej wyglądają rano). Rano włosy troszkę moczą i dwoma palcami lekko rozczesują. Teraz UWAGA: na te wilgotne włosy dają baaardzo mało pianki, tak troszeczkę. Później trochę lakieru i gotowe Nie bój sie o zniszczone włosy. Wystarczy je dobrze pielengnować Uzywaj szamponów dla zniszczonych włosów oraz po każdym myciu maseczki. Polecam tanią firmę Dove, która extra nawilża włosy ![]() Jeśli stać cię na coś droższego, to wypróbuj. Im droższe tym lepsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

i to jest praktycznie jedyny sposob, bo po odzywkach najpierw jest ok a jak wyjde na dwor to szopa ;/