Dwa problemy :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 15:41   #1
Kleotka
Zadomowienie

Dwa problemy :)

Pierwszy :

jakie powinno sie dawać facetowi znaki żeby to był wyraźny sygnał, że ma pocałować?

Drugi :

jest kolega. Ale niezmiernie nieśmiały. Jak go zachęcić do czegokolwiek?

masakra, ze też tacy nieśmiali muszą żyć na świecie. Zawsze robi drugi ruch. Nigdy pierwszego.
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 15:46   #2
Jamaja
Raczkowanie

Dot.: Dwa problemy :)

Może przytul się do niego, ale tak delikatnie oprzyj się na jego ramieniu jak będzie okazja... Broń bosz nie rzucaj się na niego
Jamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 15:50   #3
loottie
Raczkowanie

mam podobny problem z problemem nr 2 niby chlopakowi sie podobam, całowalismy się i itd ale zawsze ja pierwsza wyskakuje z inicjatywa. Denerwuje mnie to bo wkoncu to facet powinien sie o mnie starac. Poznalam go niedawno i narazie nie napalam sie na zwiazek, ale milo sie z nim spedza czas. ehhh mysle ze polowa sukcesu jest kontakt wzrokowy, oczy wiele potrafia powiedziac. Postaw na to. A reszta sama przyjdzie, A jak nie, to to nie to
ps. swietnie całuje aż motylki w brzuszku czuje
loottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:50   #4
Justynuss
Rozeznanie

Najlepszym sposobem na pierwszy pocałunek jest przytulenie i głębokie spojrzenie w oczy :P
Stary 2008-05-14, 17:10   #5
tancerka212
Zakorzenienie

stań blisko i popatrz mu głęboko w oczka tak ślicznie, dziewczęco i z uśmiechem.. oczywiście nie jak wamp, bo jak niesmialy to się wystraszy albo co.. użyj na maxa kobiecego uroku, unieś głowę tak aby nie musiał szukać ust i do dzieła
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:13   #6
whipsterXD
BAN stały

o jaa Ci niesmiali sa tacy slodkcy
i zgadzam sie z wypowiedziami wyżej co do pocałunków
i jeszcze mozesz za rece zlapac...i cos gadac tak wiesz..sexownie xD sam Ci sie rzuci :P
ale osobiscie to ja nie zabardzo toleruje jak dziewzyna lapie pierwsza chlopaka z arece..alee :P czasami moz ebyc i tak..skoro jest niesmialy ;]
whipsterXD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:16   #7
peyton949
Raczkowanie

GG do peyton949

żuć się na niego! Niech czuje że rządzisz!

peyton949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:47   #8
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Napisane przez peyton949 Pokaż wiadomość
Wyobraziłam to sobie... Tzn minę tego "nieśmiałego" chłopaka

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 18:27   #9
Kleotka
Zadomowienie

Oj nie, on się nie rzuci

Pierwsze pytanie za sobą (dziękować za odpowiedzi), ale zostało drugie.

Jak zainteresować sobą takiego nieśmiałka?

Jak uwodzić?

Miałyście kiedyś taką sytuacje?

Stary 2008-05-14, 19:59   #10
Śnieżka
Zakorzenienie

Przygryź wargę i spojrz na jego usta
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 23:33   #11
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

taaaak, mowa ciała będzie Twoją bronią w tej sprawie

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 23:36   #12
adusik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
miałam to pisać
i delikatnie zwilż wargi patrząc się mu prosto w oczy
adusik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 00:08   #13
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
Tylko nie odgryź sobie języka .

Cytat:
Napisane przez peyton949 Pokaż wiadomość
O tak! tak! I czochraj go i krzycz - jestem Twoją Panią - siad .!

A tak serio - jak ja nie cierpię tych nieśmiałych i wiecznie niezdecydowanych.
Na pytanie czy mogę Cię pocałować wybucham śmiechem.

G.G. Márquez
caelum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 00:12   #14
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kleotka Pokaż wiadomość
Pierwszy :

jakie powinno sie dawać facetowi znaki żeby to był wyraźny sygnał, że ma pocałować?

Drugi :

jest kolega. Ale niezmiernie nieśmiały. Jak go zachęcić do czegokolwiek?

masakra, ze też tacy nieśmiali muszą żyć na świecie. Zawsze robi drugi ruch. Nigdy pierwszego.
no faktycznie,jak moga zyc
Moze on nie chce sie calowac wiec nie potrzebuje sygnalow

Jakos nie widze tych wszystkich rad w zestawieniu z ta buzia na avie i wiekiem.
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 00:24   #15
margaretka17
Przyczajenie

Z doświadczenia wiem, że nawet nieśmiały w końcu pocałuje. A Twoje zbyt nachalne kroki mogą go tylko wystraszyć. Jedyne co mogę polecić to kiedy będizesz z nim rozmawiać możesz przybliżać twarz ale tak niewidocznie tj niby coś mówisz, spójrz w oczy ale po krótkiej chwili odsuń się, tak żeby nie naruszac zbyt długo jego strefy. Komuniakcja niewerbalna - przede wszystkim.
Praktyka czyni mistrza
margaretka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 07:56   #16
agat666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
Tylko nie odgryź sobie języka .

O tak! tak! I czochraj go i krzycz - jestem Twoją Panią - siad .!

A tak serio - jak ja nie cierpię tych nieśmiałych i wiecznie niezdecydowanych.
Na pytanie czy mogę Cię pocałować wybucham śmiechem.

Zgadzam się...albo jedziemy z "moim" nieśmiałkiem na rowerach...pachnie bzem(który uwielbiam), on wie, że uwielbiam bez i się w tej chwili sztacham zapachem....i ...."co zerwać Ci"...wymiękam... ..odechciewa mi się jak słyszę takie pytanie...automat ycznie mówię nie ...czemu nie podejdzie i nie zerwie..
Stary 2008-05-15, 09:36   #17
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agat666 Pokaż wiadomość
Zgadzam się...albo jedziemy z "moim" nieśmiałkiem na rowerach...pachnie bzem(który uwielbiam), on wie, że uwielbiam bez i się w tej chwili sztacham zapachem....i ...."co zerwać Ci"...wymiękam... ..odechciewa mi się jak słyszę takie pytanie...automat ycznie mówię nie ...czemu nie podejdzie i nie zerwie..
No właśnie czemu?
btw. Przypomniała mi sie pewna historia kiedy rozmawiałam ze swoim ex o naszych początkach. No i gadamy o jednej z pierwszych randek, poszliśmy do całkiem fajnego lokalu, gadaliśmy jak nakręceni, potem on mnie odprowadza i było jakoś tak dziwnie. Nie wziął mnie za rękę, nic z tych rzeczy. Potem stoimy na przystanku metra, zegnamy się i nastaje ta wymowna chwila kiedy to moje oczy mówią tylko jedno i czekam... A tu nic on macha mi ręka na pożegnanie, jak koleżance. Zapytałam go dlaczego wtedy mnie nie pocałował? A on na to, ze chciał ale nie wiedział jak zareaguję i sie bał.

Ku przestrodze innym "boidupom" - my nie gryziemy! Nie ma czego sie bać! Śmiało bierzcie co wam mówi to coś w środku, nie deliberujcie nad tym czy pocałować kobietę tylko to róbcie, nie wróżcie, nie proście o rade przyjaciela, nie konsultujcie się z całym wszechświatem, nie rzucajcie monetą tylko POCZUJCIE W SOBIE MOC I RÓBCIE! Ryzyko sie opłaca .

G.G. Márquez
Stary 2008-05-15, 10:53   #18
agat666
Raczkowanie

Podpisuję się pod tym WSZYSTKIMI kończynami JAKIE POSIADAM...
dla mnie może się pytać o radę całego świata...BYLEBY MNIE SIE O TO NIE pytał.."czy może" to jest strasznie odstraszające, żałosne, tragikomiczne...w moim osobistym odbiorze takiego wyczynku
Facet musi być stanowczy w takich sytuacjach

Edytowane przez agat666
Czas edycji: 2008-05-15 o 10:55 Powód: usunięty cytat
agat666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 11:12   #19
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agat666 Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym WSZYSTKIMI kończynami JAKIE POSIADAM...
dla mnie może się pytać o radę całego świata...BYLEBY MNIE SIE O TO NIE pytał.."czy może" to jest strasznie odstraszające, żałosne, tragikomiczne...w moim osobistym odbiorze takiego wyczynku
Facet musi być stanowczy w takich sytuacjach
Niech nie pyta całego świata bo obdzwonienie wszystkich zdecydowanie zajmie za wiele czasu a mnie ochota na cokolwiek w tym czasie już minie .
Tak zdecydowanie to jest żałosne - mimo mojej jakże rozwiniętej empatii w tym chyba temacie jestem bardzo nietolerancyjna. Owszem rozumiem chwile zawahania, lekki niepokój "jak ona to odbierze ?" ale do diabła trzeba mieć jaja!

G.G. Márquez
Stary 2008-05-15, 11:20   #20
agat666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
Niech nie pyta całego świata bo obdzwonienie wszystkich zdecydowanie zajmie za wiele czasu a mnie ochota na cokolwiek w tym czasie już minie .
Tak zdecydowanie to jest żałosne - mimo mojej jakże rozwiniętej empatii w tym chyba temacie jestem bardzo nietolerancyjna. Owszem rozumiem chwile zawahania, lekki niepokój "jak ona to odbierze ?" ale do diabła trzeba mieć jaja!

oj przesadzasz
Stary 2008-05-15, 12:14   #21
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

A ja wlasnie jestem ZA - trzeba miec jaja i tyle!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 12:17   #22
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

hmm nigdy nie zastanawialam sie nad takimi rzeczami bo po prostu nie mialam z tym problemu jednak zgadzam sie z Wami dziewczyny pytanie faceta "czy moze" jest po prostu straszne. Lepiej zeby probowal a nie pytal.
Stary 2008-05-15, 16:08   #23
Kleotka
Zadomowienie

Macie rację - jaja trzeba mieć. Ale na to chyba żaden samiec nie narzeka. Chociaż...jak czasem patrzę na pewnego nauczyciela gegry w mojej szkole to z czystym sercem śmiem twierdzić, że bardzo kobiecy z niego mężczyzna

Pamiętam kiedyś bardzo romantyczną chwilę, ja i mój były chłopak (wtedy jeszcze nie był moim chłopakiem) siedzimy razem, on mnie głaszcze po policzku, ja sie delikatnie uśmiecham, on sie przysuwa i pyta "mogę cię pocałować", a ja...parskam śmiechem i romantyczną atmosferę szlag trafia

Dzięki za wszystkie rady, jesteście niezastąpione

Tak nawiasem...faceci to łowcy, wiec skąd sie biorą nieśmiali? Coś ten Darwin nam tu kit wciska
Stary 2008-05-15, 16:34   #24
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Macie rację - jaja trzeba mieć. Ale na to chyba żaden samiec nie narzeka. Chociaż...jak czasem patrzę na pewnego nauczyciela gegry w mojej szkole to z czystym sercem śmiem twierdzić, że bardzo kobiecy z niego mężczyzna

Pamiętam kiedyś bardzo romantyczną chwilę, ja i mój były chłopak (wtedy jeszcze nie był moim chłopakiem) siedzimy razem, on mnie głaszcze po policzku, ja sie delikatnie uśmiecham, on sie przysuwa i pyta "mogę cię pocałować", a ja...parskam śmiechem i romantyczną atmosferę szlag trafia

Dzięki za wszystkie rady, jesteście niezastąpione

Tak nawiasem...faceci to łowcy, wiec skąd sie biorą nieśmiali? Coś ten Darwin nam tu kit wciska
Co do tych jaj a raczej ich braku - naturalnie nie chodzi o jaja w fizycznym słowa tego znaczeniu a raczej o jaja że tak się wyrażę psychiczne. Nie myślę tez mówiąc o tym o jakiejś zniewieściałości u mężczyzny (choć czasami to się z tym łączy). Chodzi mi tu o odwagę do tego by mówić, robić tego czego się naprawdę pragnie. Mężczyznom jak i kobietom często tego brakuje.

btw. Ostatnio znajomy podesłał mi link do jakiegoś bloga gdzie autor zajął się kwestią tego, że mało jaka kobieta powie otwarcie mężczyźnie pewne jak nazwał to "magiczne słowa" - zostanę na noc. Stwierdził on bowiem, że kobiety w obawie przed tym, że zostaną ocenione jako "dziwki" same boją się inicjować i otwarcie mówić o tym, że pragną seksu.

G.G. Márquez

Edytowane przez caelum
Czas edycji: 2008-05-16 o 22:50 Powód: literówka
Stary 2008-05-15, 16:39   #25
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Czytam sobie i czytam...i powiem tak-kilka razy przejmowałam inicjatywę,wychodząc z założenia,że facet jest nieśmiały i takie inne *******etyAż ostatnio przejechałam się bardzo na kimś,kto dawał mi tak wyraźne sygnały,że mówiły mi o tym obce osoby...no chyba sie przestraszył propozycji pójścia na przysłowiową kawę...niedojdom przebranym za mężczyzn mówię stanowcze NIE...najwyżej wiecznie sam będzie,czekam na prawdziwego faceta-a nieśmiałość to tylko usprawiedliwienie....
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 13:07   #26
Kleotka
Zadomowienie

Kurcze...nie chodzi mi o to że faceci nie mają swoich narządów płciowych, tylko czasem pokazują swoje słabostki, które raczej powinni zatrzymać dla siebie, bo mężczyźni przecież zawsze mieli opinię odważnych i pewnych siebie
Stary 2008-05-16, 17:53   #27
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Może to wina tej mody,która kreuje typ metroseksualny-zadbany,z ilością kosmetyków większą niż mam ja i siostra plus koleżanka i do tego wrażliwy,nie wstydzący się okazywać swojej kobiecej części natury...a fuj fuj fuj...I jeszcze-nie mam nic przeciwko romantykom,ale jak to było w skeczu kabaretu"Hrabi"-kobieta potrzebuje wierszy,czułości i klejnotów,a nie tylko samych wierszy[coś w tym stylu...]
Stary 2008-05-16, 23:03   #28
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze...nie chodzi mi o to że faceci nie mają swoich narządów płciowych, tylko czasem pokazują swoje słabostki, które raczej powinni zatrzymać dla siebie, bo mężczyźni przecież zawsze mieli opinię odważnych i pewnych siebie
Ja nie nazwałabym tego słabością ale wadą. Słabość zaraz kojarzy mi się np. z płaczem a nie uważam, że mężczyźni nie płaczą lub nie powinni płakać.
To, że ktoś nie ma odwagi spełniać swoich pragnień i boi się... i boi. Cóż tu moja empatia się kończy .

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Może to wina tej mody,która kreuje typ metroseksualny-zadbany,z ilością kosmetyków większą niż mam ja i siostra plus koleżanka i do tego wrażliwy,nie wstydzący się okazywać swojej kobiecej części natury...a fuj fuj fuj...I jeszcze-nie mam nic przeciwko romantykom,ale jak to było w skeczu kabaretu"Hrabi"-kobieta potrzebuje wierszy,czułości i klejnotów,a nie tylko samych wierszy[coś w tym stylu...]
Aninek a co ma do tego wszystkiego o czym mowa zadbany mężczyzna? Tym bardziej nie wiem jak tą wypowiedź o wrażliwości skomentować? Że niby co mężczyzna, który ma odwagę pocałować kobietę to już wrażliwy nie jest czy jak?

G.G. Márquez
Stary 2008-05-17, 09:38   #29
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Chodziło mi o te wspomniane wyżej przez Kleotkę okazywanie słabości i superwrażliwości,jakby to była jakaś moda...nie mam nic przeciw temu,że mężczyzna okazuje jakieś uczucia...ale bez przesady...a nie mam nic przeciw zadbanemu mężczyźnie,tylko nie podoba mi się właśnie metroseksualizm-za duże dbanie o siebie plus za częste okazywanie swojej wrażliwości,słabości...ma m nadzieję,że teraz jest zrozumiałe Jak mężczyzna chce pocałować,to brawa dla niego!Może być wrażliwy,a jednocześnie męski i stanowczy-i potrafi działać,a nie pytać kobiety"mogę Cię pocałować?" Po prostu nie lubię skrajności i przesady,cenię arystotelesowski złoty środek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości