![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy zaryzykować i wejść w związek z podrywaczem?
Witajcie kochani dawno mnie tu nie było. Pojawił się dylemat. Potworny. Nie wiem co robić.
Jest pewien facet. Mój dalszy sąsiad. Słynie z imprez, zmieniania dziewczyn...podoba mi się od kilku lat. Jakoś 2 lata temu zdobył numer do mnie i pisał. Zapraszał mnie to na piwo, na imprezę, czasem na kawke do siebie. Odmawiałam, nie odpisywałam często. Rok temu zbliżyliśmy się do siebie bardziej i pisaliśmy co dzień na gadu-gadu. Widziałam, że chce spróbować, dawał do zrozumienia, odmówiłam znowu. On kogoś znalazł ja zapomniałam, był po drodze X...pisał co jakiś czas spontanicznego smsa. Ostatnio spotkaliśmy się na imprezie. Pojechaliśmy z paroma znajomymi do niego, wypiliśmy troszkę wódki, byłam ciut pijana. Zostaliśmy sami i rozmawialiśmy. Wygarnęłam mu co o nim myślę, co ludzie myślą, że podobał mi się i chciałam, ale to jaki jest i brak jego zainteresowania wszystko przekreślił. Rozmawialiśmy szczerze...a potem..kochaliśmy się. Po prostu emocje, pożądanie, chemia...skumulowało się wszystko. Po wszystkim ponowił pytanie czy moglibyśmy spróbować być ze sobą. Odmówiłam...powiedziałam że jeszcze nie dorósł, ja chyba też..odprowadził mnie do domu, potem pisał..po rozmowie z koleżanką mam dylemat czy dobrze, że odmówiłam? Ona przekonuje: spróbuj...Ale powiedzcie czy warto porwać się na tak głęboką wodę? A jak nie wyjdzie? Tyle lat o nim marzyłam...mamy wspólnych znajomych, łączy nas wiele...wciąż się mijamy jakoś, nie daję mu szansy, bo chyba czekam aż jemu zacznie zależeć...co robić kochane, co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy zaryzykować i wejść w związek z podrywaczem?
Cytat:
a tak ogólnie...Normalnie byłoby ryzyko, że skoro ma opinię taką jaką ma, potwierdzają to jakieś zauważone sytuacje i jego zachowanie - to Ciebie uwiedzie, przeleci i w najlepszym razie na niezobowiązującym seksie czy też "romansie miesiąca" się skończy...No, ale Ty już w sumie się z nim przespałaś, więc teraz już chyba co nie zrobisz, to większego ryzyka nie poniesiesz ![]() Zresztą ja do końca nie rozumiem. Na jaką głęboką wodę? Chyba to jakoś tak naturalnie (zwłaszcza po seksie ) by wyszło? Stopniowe lepsze poznawanie się, otwieranie przed sobą, spędzanie razem czasu itd? Bo piszesz tak jakbyś stała przed decyzją: odmówić mu, bo nie czujesz się na siłach, boisz się, że nie wyjdzie, on nie dojrzał, za trudno i w ogóle. Lub: zgodzić się, a wteeeedy - wielkie zobowiązania na starcie, obietnice, z których już się nie da wycofać, rewolucja w życiu i ogromne ryzyko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj!
Każdy związek, jego początek jest niewiadomą. Na starcie nie wiesz przecież jak rozwinie się znajomość. A jeśli nie podejmiesz ryzyka, to nigdy nie poznasz odpowiedzi. Problemem jest to, że facet jest podrywaczem. Ale to może się zmienić, choć nie musi. To jest już czyste gdybanie. Kochałaś się z nim, a po wszystkim facet chciał spróbować. Czy dać mu szanse? Albo przeżyjesz coś pięknego, choćby miało to być krótkie, albo dalej pójdziesz w zaparte mówiąc "nie". Najlepsza jest szczera rozmowa. Bo odmawiasz non stop, a w głębi czujesz pociąg do niego. Nie chcę Cię teraz dołować i przekreślać tą znajomość z dalekim sąsiadem, ale lepiej płakać nad utraconą miłością niż płakać, bo nie przeżyło się jej wcale. To jest oczywiście tylko moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I co było za chwilę? ![]() Ja tam nie oceniam, tylko się nie dziw, jak dla niego teraz Twoje słowa to będzie tylko gadanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem zachowalas sie nielogicznie, najpierw mu wygarnelas, ze z niego pospolity podrywacz itd., a po chwili z nim seks uprawialaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście pomyślałam też, a jak uzna mnie za dziwke? Mógłby... jednak on zapytał o związek, próbował przekonać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jesteś niesłowna. Dorośnij
![]() Załóżmy, że jestem w twojej sytuacji i podoba mi się dziewczyna która co chwila zmienia chłopaków i jest puszczalska ( załóżmy, że to akceptuje i pomimo tego mi się podoba). Lecz myślę logicznie, na zimno, że będę następnym bo ludzie się nie zmieniają z dnia na dzień a ja będę tylko marnował nerwy itp. Wnioski wyciągnij sama ![]() Moim zdaniem zachowalas sie nielogicznie, najpierw mu wygarnelas, ze z niego pospolity podrywacz itd., a po chwili z nim seks uprawialaś? Nawet jeśli chodziło mu o coś więcej (w co wątpię), to po takim numerze mysle, ze juz mu w glowie tylko niezobowiazujacy seks z Toba. Podpisuje się pod tym ![]()
"You and me We’ll all go down in history With a sad Statue of Liberty And a generation that didn't agree" Edytowane przez MasterOfPupets Czas edycji: 2013-04-20 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Pewne jest że namieszałam mu w głowie.
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Ja was pytam czy to zakończyć, tzn. powiedzieć wprost nic z tego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I to, ze to byl tylko jeden raz, nie jest istotne, istotne jest to, ze mu wygarnelas ze jest pospolitym podrywaczem itd., a dalas sie od tak poderwać, wiec w jego oczach jesteś zapewne: hipokrytką i osobą niekonsekwentną, a w gorszym przypadku pewnie tez łatwą laską do poderwania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pomijając moje zdanie o seksie po alkoholu, gdy pierwszy raz kochasz się z facetem...
![]() A więc odpowiadam: spróbowałabym na Twoim miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dobra już dobra kochaliśmy się, czasu nie cofnę.
Poważnie zaczęłam się zastanawiać nad tym czy teraz nagle przestać się odzywać. Przynajmniej sprawdzę co zrobi. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Już chyba wiem co zrobię...nie przychodzi mi do głowy nic innego jak to co robiłam do tej pory. Zlanie go po całej linii. Przestanę pisać. Co dalej? Chyba los musi pokazać. Sama mu powiedziałam czego oczekuję. Co zabawne przytoczył fragment naszej rozmowy sprzed roku...pamiętał co mu powiedziałam. Szok...musiał o tym myśleć albo coś. A potem jeżeli się postara to..zobaczę, jeżeli nie to bye. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeśli nagle przestaniesz się odzywać, to już zostaw sprawę z sąsiadem w spokoju.
Nie można być tak niekonsekwentnym, na zasadzie "jak wiatr zawieje". Tak po prostu nie można. Moje zdanie: albo dajecie sobie szansę, albo pożegnajcie się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Kochana tylko że ja chcę zobaczyć chociaż odrobinkę zainteresowania z jego strony. Myślę, że skoro już mu to powiedziałam powinien pomyśleć, dorosły facet w końcu. Mogę też zostawić to w spokoju. Co zrobi, czy będzie coś w ogóle robił..jeżeli będzie starał się to kontynuować i przystanie na moje warunki zgodzę się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hmmm zrozumiałam, że po wspólnie spędzonej nocy już przestałaś się odzywać...
Pamiętaj, że rozmowa jest najważniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie. Pisał do mnie zaraz gdy wstał czyli po 13 i potem wieczorem pisaliśmy. Też pisał. Już zdążył mnie zaprosić do siebie...kiedyś tam, powiedziałam może...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
powinnaś spróbować, nie można wszystkich od razu przyporządkowywać do danej kategorii.
Moja koleżanka jest z podrywaczem, który ma mnóstwo koleżanek i zmienia dziewczyny jak rękawiczki, jednakże jakoś będąc z nią świata nie widzi ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
- ależ bez sensu radę dajesz, no bez sensu strasznie. Trzeba mieć niskie poczucie własnej wartości, by wiązać się z babiarzem czy podrywaczem. Wiem coś o tym jako córka babiarza, mojej matki też nie rzucił, mimo że inne baby były- jak ktoś lubi gry zespołowe, proszę bardzo, niech wchodzi; dla mnie związek to DWIE osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
- no postarał się: zaliczył cię. Może ma ochotę na trochę więcej, więc jeszcze trochę się potrudzi, potem ruszy na nowe łowiska. Ty z iluzji, zdań tkasz rzeczywistość alternatywną. Łapiesz się nadziei: JA, JA będę tą, która zmieni podrywacza i babiarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
rada niepopularana byc moze, ale jak juz wiesz, ze dobry w lozku (o ile), to sie z nim pospotykaj dla wymiernych korzysci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie ona jest hipokrytką, tylko Wy stosujecie podwójny standard. Dziewczyna może dokładnie tak samo jak chłopiec mieć ochotę na niezobowiązujący seks, może puścić luzem emocje i pozwolić, by pożądanie wzięło górę nad rozsądkiem. Ona nie "dała się poderwać" czy "zaliczyć", tylko uprawiała seks, na który z jakichś przyczyn miała ochotę. Można rzec, że oboje jakiś tam swój cel osiągnęli. Co jest doskonale oddzielne od jej trzeźwej oceny podrywacza, z którym można niezobowiązująco pójść do łóżka, ale związek budować już niekoniecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On też. I on jest babiarzem, a ona wyzwoloną kobietą, która robi to, na co ma ochotę. Babiarz jest raczej określeniem pejoratywnym. Ja właśnie tutaj widzę podwójny standard.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-04-20 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poczekaj co on zrobi, jesli twoja odmowa go zrazi to znaczy ze nie specjalnie mu zalezy. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Jakby od seksu wszystko zalezało. Poczekaj na jego ruch. A jak konczyc cos co z zasadzie sie wogole nie zaczęło? |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mówię, że masz za nim latać i już niczego nie wymagać. Pewnie, fajnie że masz jakieś wymagania i czegoś oczekujesz. Ale on też ma prawo wiedzieć na czym stoi i nie ma obowiązku się domyślać o co tobie chodzi. Zobacz jak to wygląda z boku: Znajoma zaprasza chłopaka na imprezę , ochoczo idzie do niego do chaty, pije wódę i dobrze się bawi, potem ma moment "otrzeźwienia" i wygarnia mu, co myśli o takich podrywaczach jak on, jak bardzo tego nie akceptuje itd...kilka chwil później ląduje w wyrze u niego, by później po jego prośbach o danie szansy i spróbowania czegoś więcej (tzn związku) nagle bez tłumaczenia milknie i urywa kontakt. Sorry, ja bym na jego miejscu nie pomyślała, że teraz czas na moje wykazanie się i zawalczenie. Zwyczajnie uznałabym, że laska jest jakaś niezrównoważona, sama nie wie czego chce, lub że nie interesują jej zabawy w związek, a sam seks (choć do układu ff też się nie nadaje, bo widocznie ma problem z tym, że chodzi jej o seks). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
bardzo trafna uwaga
![]() warta przemyślenia, autorko, bo sama po sobie widzisz, do jakich granic niekonsekwencji możesz się posunąć, a ich nawet nie zauważysz ja bym się zgodziła z tym, co pisze dietniczek: seksem że tak powiem wyeliminowałaś sobie możliwość dyktowania warunków w tej sytuacji obecnej [a dodać trzeba, że bez seksu też by tak tak było, tylko byłoby odsunięte w czasie na potem] jest niewielka szansa na to, że on będzie się na nie zgadzał, czy się starał co bardziej podrywacze - z racji tego, że mają duży wybór - z zasady nie są skłonni do poświęceń, czy wysiłków, bo... zawsze można zacząć z inną, bez stwarzania problemów i stawiania warunków Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-04-20 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
.
|
dziewczyna ZAWSZE daje takie rady - bezsensowne.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.