|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
ćwiczenia - jakieś rady?
Witam, bardzo bym chciała przybrać na wadze. Mimo, że jem jak prosię 1) mnóstwo węglowodanów 2) płytków ryżowycj, kasz, makaronów itp. to nic mi jak na razie nie pomada - miarowo chudnę. Moje BMI do wciąż ok. 15,8 - 16,1.
Mam duży problem w wystającymi kośćmi, przez co wstyd mi założyć bluzkę na ramiączkach i w niej gdzieś wyjść, bo od razu słyszę hasła : jedzenie nie jest złe. A tłumaczenie ludziom, że chcę przybrać na wadze najczęściej kończy się smutnym przytakiwaniem głową : P I tak sobie pomyślałam, że może jakieś ćwiczenia pomogłyby mi z rozmiaru 32 przejść na 34, albo może nawet na 36? (: przyrost tkanki mięśniowej przecież zwiększa masę ciała i hmm 'wypełnia' obszary wklęsłe. Najbardziej zależy mi na ramionach, plecach i miednicy, bo wyglądam jak szkapa : P I błagam nie piszcie : zaakceptuj siebie jaką jesteś, bo nie mam załamania itp. Chcę po prostu wyglądać ładnie, a nie jak niedożywiony datyl, czyli to co obecnie sobą reprezentuję. Any advices? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ćwiczenia - jakieś rady?
Cytat:
Kochana, napewno ćwiczenia siłowe...ciężarki na ramiona,ręce, nogi....ABS, twister, steeper....pomaga. zarysujesz mięśnie, bedzie super ..o i rower he
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczeniom poświęcone jest specjalne forum Fitness, i tam przenoszę wątek
Pozdrawiam.
|
|
#4 |
|
Rzabbocop
|
A konsultowałaś sprawę z lekarzem albo dietetykiem?
Jeśli chudniesz bez ćwiczeń to obawiam się, ze ćwiczenia mogą to jeszcze spotęgować |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Rzabba ma rację, jeśli jesz więcej, niż wynosi Twoje zapotrzebowanie, a wciąż chudniesz, to idź do lekarza - to niestety może być objaw jakiejś choroby.
Jeśli ze zdrowiem wszystko w porządku, to wpisz w wyszukiwarkę "trening na masę", "posiłki okołotreningowe" i do dzieła |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

..o i rower he