|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta warzywno-owocowa
Planuje przejsc na tydzien lub dwa na diete
warzywno-owocowa (z wykluczeniem ziemniakow i bananow). Planuje jesc rozne owoce (cytrusy, jablka, borowki, truskawki mrozone, kiwi itp.) oraz salatki warzywne (pomidory, ogorki, papryka, cebula) z odrobina oliwy z oliwek i moze jeszcze surowke z kiszonej kapusty i jakies gotowane brokuly/kalafior. W zwiazku z tym zastanawiam sie, ile najdluzej moge stosowac taka diete, ile moge na niej schudnac w ciagu tygodnia (jesli wlacze jeszcze codzienna polgodzinna gimnastyke) i po jakim czasie zwalnia przemiana materii. Wydaje mi sie, ze jesli bede jesc 5 posilkow dziennie, to przemiana materii w ogole nie powinna zwolnic, ale nie jestem pewna. Czy ktoras z Was stosowala kiedys podobna diete? Jakie byly efekty? Moze macie jakies inne sposoby na szybkie(!!!) schudniecie? Pozdr A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Dieta warzywno-owocowa
Po kolei
![]() - Takiej diety nie powinnaś stosować dłużej niż 2 tygodnie, bo ta dieta wyklucza niemalże zupełnie białko i tłuszcze( znajdziesz je właściwie jedynie w warzywach strączkowych), to jak się pewnie domyślach nie jest zdrowe, bo organizm białka i tłuszczu potrzebuje do przeżycia. -Jeśli chodzi o schudnięcie, to taka dieta jakiś specjalnych tajnych właściwości odchudzających nie ma ![]() -Jak słusznie zauważyłaś przemiana materii zwalnia w trakcie odchudzania. Jeśli nie będziesz drastycznie obniżać podaży kalorii, załóżmy nie mniej niż 1000-1200 i rozłożysz to na te 5 posiłków jak piszesz, to faktycznie spowolnienie nie będzie znaczące i nie ma sie tym co zajmować. -Co do ostatniego pytania, to sposobów na SZYBKIE schudnięcie jest sporo(np można przestać jeść :P ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Dieta warzywno-owocowa
a ja się z tym nie zgodzę, dietę taką można stosować 4 do 6 tygodni. Jest to ponoć bardzo zdrowa dieta... mój ata stosował ją 3 tgodnie i miał takie dobre wyniki badań ze lekaże sie dziwili
![]() ![]() ![]() ![]() a to link do tej dietki http://www.osada.com.pl/dieta.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dieta na krzywe zwierciadło, jesli już!
Tutaj piszemy o zdrowych, rozsądnych dietach POWYŻEJ 1000kcal. Pzdr.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
wydaje mi się ze gdyby zdrowa nie była to nie polecali by jej lekarze prawda?? o diecie 1000 kalorii tez nie wszyscy mówią w superlatywach, są przeciwnicy i zwolennicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Znam lekarzy, który zalecaja odchudzenie wg. diet z gazet, które ze zdrowiem nie maja nic wspólnego.
Tu jest fragment regulaminu forum dietetyka :Dietetyka Forum poświęcone tylko i wyłącznie zdrowemu odżywianiu, dietom i suplementacji. Tutaj dyskutujemy tylko o zdrowym odżywianiu, gdzie wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa omawianych diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. Diety poniżej 1000 kcal mogą być opisywane jedynie w Krzywym Zwierciadle. I dieta owocowo-warzywna zalicza sie bezwzględnie do diet niezdrowych, zresztą 1000kcal, o której pisałam wcześniej, co łatwo zauważyć, nie jest dietą na forum zalecaną. owocowo-warzywna nie dostarcza organizmowi podstawowych składników odżywczych, a "chudnięcie" podczas niej, to gubienie wody i mięśni, więcej pisać nie będę, bo wszystko na jej temat zostało tu juz powiedziane, z powtarzania jest bezcelowe.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.