|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem a cerą i podkładem, proszę o pomoc.
Witajcie,
Mam 17 lat i niedawno zaczęłam się malować bardziej na poważnie. Do tej pory używałam na twarz jedynie pudru. Kilka miesięcy temu kupiłam swój pierwszy podkład Rimmel Stay Matte, a niedawno Bourjois 123 Perfect. Niestety, po nałożeniu podkładu moja skóra jest bardzo przesuszona, pojawiają się suche skórki dosłownie na całej twarzy. Mam cerę mieszaną, z bardzo dużymi porami na nosie i czole oraz na policzkach przy nosie. Normalnie, bez podkładu, moja skóra nie jest sucha. Dodam, że codziennie rano i wieczorem używam balsamu nawilżającego do twarzy Cetaphil, także pod podkład. Niestety po umalowaniu się, muszę to zmyć ponieważ wyglądam po prostu okropnie i znów wracam tylko do przypudrowania się. Bardzo proszę o jakąkolwiek radę i pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem a cerą i podkładem, proszę o pomoc.
Polecam sięgnąć raczej po nawilżające podkłady
![]() No i dodatkowo polecam pamiętać o regularnym peelingu albo używaniu szmatki z mikrofibry, która fajnie usuwa martwy naskórek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.