|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() pytanie o filtr do twarzy
Pytanie dla tych, którzy znają się na filtrach. Wiem, że zapewne jest wiele wątków na ten temat, ale chciałabym uzyskać opinie na ten temat osoby, która sie zna. Chciałabym sobie kupić krem z filtrem, ale głównie chodzi mi o ochrone przez UVA. Przeczytałam, że to głównie to promieniowanie przyczynia sie do starzenia się skóry . Nie zależy mi na ochronie przed UVB, bo lubie jak mam opaloną skórę a poza tym mam naturalnie ciemną karnację i jeszcze nigdy nie uległam poparzeniu słonecznemu. Zaciekawił mnie filtr z La Roche Posay, bo ma PPD 42, czyli chyba całkiem dużo, ale kilka osóbw Internecie pisało, ze ten krem ma w skladzie składnik który sprawia, że jak nałożymy na niego makijaż to ten filtr traci stabilność. To dla mnie duży minus, bo nie chcę rezygnować z makijażu, ale jednocześnie chcę chronić skórę przed słońcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie o filtr do twarzy
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47253526 Chcesz mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z tego co mi wiadomo antheliosy zawierają parsol, który traci swoje właściwości w kontakcie ze składnikami podkładów czy pudrów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.