|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nic nie działa na moje zaskórniki
Od czasu kiedy zaczęłam dojrzewać czyli od ok.11 roku życia mam problem z cerą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nic nie działa na moje zaskórniki
oooo zaskórniaki to moja zmora i nic im nie pomaga oprócz opalenia buzi
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ojjj
![]() ![]() Dziewczyny pomóżcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja też mam ten problem, chociaż mam je tylko nosie i brodzie. Od jakiegoś czasu używam kosmetyków firmy Clinique w trzech krokach: żel, tonik i nawilżacz. Stosuje się je na zupełnie czystą skórę, i przyznam, że trochę pomaga. Do kosmetyczki też chodziłam, ale szkoda na to czasu i pieniędzy, bo efekt powraca po 2-3 tyg. Radziłabym też używanioe podkładu antybakteryjnego, zwłaszcza latem
![]() : *
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
być może Cie dobiję, ale nie ma zlotej metody. gdyby taka istniala, nikt nie mialby problemow z zaskornikami, a mają je nawet dojrzale kobiety
![]() zaskorniki powstaja nie tylko przez zanieczyszczona skore np. kosmetykami, ale tez przez nadmiernie zrogowacialy naskorek. peeling 2x w tygodniu to podstawa, najlepiej enzymatyczny, jezeli masz delikatna skore. pomoc moze regularne stosowanie kwasow AHA i BHA. zajrzyj na podforum Biochemia kosmetyczna, to temat-rzeka ![]() uwazaj z kosmetykami typowo antybakteryjnymi, moga byc zbyt agresywne, podraznia skore, gruczoly łojowe i problem zaskornikow, tlustej cery moze byc jeszcze powazniejszy. z podkladu radzilabym powoli rezygnowac, niedoskonalosci tuszowac miejscowo korektorem i co najwyzej matowic pudrem sypkim(prasowany moze bardziej zapychac pory) oczywiscie regularne mycie pędzli to koniecznosc ![]() na dzien krem z filtrem conajmniej SPF 15, najlepiej apteczny, przed sloncem chronic sie trzeba. słonce moze przyniesc chwilowa poprawe, cera faktycznie bedzie wygladac lepiej, ale gdy przekraczymy pewna granice, moze byc coraz gorzej ![]() ![]() warto tez zazywac preparat z cynkiem i witaminami z grupy B, ja zawsze polecam Salfazin, wychodzi bardoz ekonomicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mi na zaskórniki pomogła maseczka soraya z efektem mikrodermabrazji, dokładnie ta: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16914
Co prawda zaskórniki nie zniknęły całkowicie ale jest ich dużo mniej a używam jej od dwóch tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio uzywam codziennie bo bardzo mi słuzy i nie widze żadnych podrażnień. Nie wiem tylko czy na dłuższą metę tak można ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja używam jej co drugi dzień,tak jak zaleca producent czasami nawet co 3 dzień ponieważ mam suchą skórę i muszę ją bardziej nawilżyć i stosować jakiś krem nawilżający,ta maseczka pomaga mi zachować cere bez wyprysków i zaskórników
![]() Nie wiem czy używanie jej codziennie to dobry pomysł bo w końcu to maseczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mam tłustą cerę codziennie używam peelingu ale nie takiego gruboziarnistego.Wczoraj probowałam oczyścić cerę peeling+tzn.naparówka:ehe m: Niestety..już po 3-5godzinach zaczęły mi powstawać nowe zaskórniki np.na brodzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ooo, tak wiem co znaczy ten ból.
Stanowczo odradzałabym oczyszczanie u kosmetyczki, bo mogą zostać blizny, oraz opalanie. Może gdy skóra jest opalona, jest ich mniej, ale gdy opaleniezna "zejdzie" wyskoczy ich jeszcze więcej. A może napiszesz jakich maści już używałaś? Byłoby nam łatwiej coś Ci poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie często bywam na solarium
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Też mam taki problem i wiem, że strasznie to przeszkadza
![]() Próbowałam już wielu sposobów, ale zawsze te pory mi się zapchaja i koniec ![]() Planuję zacząć z kwasami, ale to dopiero na jesień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.