aeroby na siłowni? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 14:32   #1
summertime
Raczkowanie

aeroby na siłowni?

Muszę troszkę schudnąc i dlatego co raz poważniej mysle nad siłownią, a że jestem początkująca w tym temacie to mam mnóstwo prawdopodobnie głupich pytań :P Jak już się dowiedziałam dzięki wizazowi najlepszze na chudniecie jest odpowiednia dieta + aeroby + trening siłowy. Wiekszosc z moich kolezanek, ktore chodza na siłownie korzysta głownie z maszyn takich jak bieżnia, stepery albo orbiterek. I dlatego mam pytanie czy to nie jest po prostu to samo co bieganie, tylko że wydajesz te 60 zl, zeby robic aeroby w klimatyzowanym pomieszczeniu? A moze biegac trzeba swoją drogą i zgodnie z tym co napisalam na pcozatku do tego trzeba dopdac cwiczenia silowe (co w tym wypadku nie oznacza bycia na silowni i korzystanie np. z biezni). Jesli tak to co to sa te cwiczenia silowe? Wiem ze to glupie, ale chce miec wszystko jasne. Bo ciekawa jestem czy rzeczywiscie silownia jest tak istotna przy odchudzaniu. Pozdrawiam
summertime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 19:14   #2
Midi
Zakorzenienie

Dot.: aeroby na siłowni?

Trening siłowy to trening z obciążeniem, nieważne, czy wykonywany na siłowni, czy w domu, czy gdziekolwiek indziej. Aeroby też można trenować wszędzie, można na maszynach, a można bez maszyn, to bez znaczenia.

Litości, tu jest wyszukiwarka, a jak już strasznie Ci się nie chce czytać tego, co jest na forum, to przecież można w google wpisać

Na zachętę dodam, że forum w bardzo dużej mierze składa się z powtarzanych po wielekroć odpowiedzi na "prawdopodobnie głupie" pytania
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 19:34   #3
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
Wiekszosc z moich kolezanek, ktore chodza na siłownie korzysta głownie z maszyn takich jak bieżnia, stepery albo orbiterek. I dlatego mam pytanie czy to nie jest po prostu to samo co bieganie, tylko że wydajesz te 60 zl, zeby robic aeroby w klimatyzowanym pomieszczeniu?
Znam to z mojej siłowni... i kilku innych klubów, do których uczęszczałam.

Midi, nie wiem, czy by się przyjęło, ale można założyć wątek: "Co kobiety są w stanie robić na siłowni POZA treningiem siłowym."

Przykłady oscylują w przedziale od 1,5 godziny na rowerze stacjonarnym poprzez piłowanie sobie paznokci do - nawet w skrajnych przypadkach - siedzenia na sprzęcie i konsumowania ciasta.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 20:28   #4
Midi
Zakorzenienie

Ooo, tak Dlatego w dobrych siłowniach jest zawsze ogromny wybór czasopism z obrazkami, żeby się nie nudziło na treningu
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 21:02   #5
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Albo telewizor z łzawym romansidłem Efekt: panie siedzą/stoją i oglądają, a przebierając się narzekają, jak to one się dzisiaj napracowały i nie mają pojęcia, jak dadzą radę dojść do samochodu
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-30, 14:55   #6
summertime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Litości, tu jest wyszukiwarka, a jak już strasznie Ci się nie chce czytać tego, co jest na forum, to przecież można w google wpisać

Na zachętę dodam, że forum w bardzo dużej mierze składa się z powtarzanych po wielekroć odpowiedzi na "prawdopodobnie głupie" pytania
Dzięki za odpowiedź Korzystałam z wyszukiwarki, ale musialam to wszystko sobie ulozyc i miec pewnosc co i jak, bo czesto jest tak, ze kazdy mowi co innego. Ok, przepraszam za klopot i juz zamykamy temat
summertime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości