|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co sądzicie o moim sposobie .... -proszę o rady.
Odchudzam się - znowu
![]() w ostatnie wakacje scudłam,ale później w ciągu roku szkolnego sporo przybrałam na wadze (ok 7-8kg),postanowiłam się za siebie wziąść: * 5 razy w tygodniu spalam na rowerze stacjo. po ok 500 kcl (wieczorem),a w dwa pozostałe dni ok 1000 czasem więcej ,staram się jeść mniej ,rozciągam codziennie mięśnie,piję wodę niegazowaną ,czasami czerwoną herbarkę,mam szanse w ten spśób trwale schudnąć ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co sądzicie o moim sposobie .... -proszę o rady.
up
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Niestety rower i woda/herbata cudów nie zdziałają
![]() Co oznacza jeść mniej? Najpierw poczytam 10 zasad zdrowego odżywiania (jest w przyklejonych na dietetyce). Później zacznij wdrażać zmiany w swoje życie. Od tak intensywnego treningu na rowerze nic dobrego raczej nie wyniknie. 500 kcal to dużo tym bardziej, że nie jeździsz zapewne ze zróżnicowanym obciążeniem, tempem, a ciągle tak samo. Jak to któraś z naszych modek powiedziała: wbrew pozorom chudniemy regenerując się. Musisz mieć czas na regenerację, co 2 dzień jeździj na rowerze. Polecałabym ćwiczenia ogólne, jak np. bieganie (którego kiedyś nienawidziłam, teraz kocham). Jeden dzień w tygodniu niech będzie dniem luźnym, wolnym od ćwiczeń. Spaceruj, spaceruj, spaceruj! A poza tym: poczytaj forum. Tu jest dosłownie WSZYSTKO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*sportaddict*
|
niestety, na dłuższą metę aeroby... spowalniają przemianę materii, wiec dorzuc w kilka dni trening siłowy lub/i HIIT
![]() w wyszukiwarce znajdziesz wszystko. i pamiętaj, że dieta ma jednak większe znaczenie na redukcji niż trening. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiec powinnam ceiczyc na orbitreku co drugi dzień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Co drugi dzień i interwałowo (co to? Zapraszam do lektury forum zarówno naszego jak i sfd)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ojej ,to ja się tak męczę i nic,oprócz 2 kg,których prawie nie widać.
dziękuję za rady. postaram się jeść regularnie i wg zaleceń pozdrawiam i i jeszcze jedno mi się przypomniało. Moja kolezanka z klasy odchudzała się biegająć i mniej jedzac - i schudła...więc ![]() czy jak będe jeździła na tym rowerez w róznym tempie i "obciążeniu"( nie mogę znaleźć słowa - chodzi o te "przerzutki"),to mi to pomoże? up up
PROFIL NIEAKTUALNY Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-05-31 o 14:58 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
lencia, bo mnie krew zaleje. Jakbyś chociaż zerknęła na to, o czym pisałyśmy z Niuńcią nie zadawała tych pytań. Jest masa wątków na wizażu o odchudzaniu, treningach aerobowych, siłowych, interwałowych, rozciągających, czego z czym nie łączyć i jaki e kombinacje dają najlepsze efekty. Wystarczy chwileczkę poszukać. Wszystko, czego się nauczyłam o treningach (nadal sumiennie się uczę
![]() Zamiast zadawać takie pytania, mogłabyś się wysilić chociaż na tyle, żeby wpisać w wyszukiwarkę "interwały", "aeroby", czy co tam chcesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na wizazu znajdziesz wszystkie informacje, trzeba tylko poszukac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
przy bieganiu mięśnie chudły?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rzabbocop
|
Przy diecie z ujemnym bilansem kalorycznym mięśnie zawsze lecą, a przy aerobach nie wspartych treningiem siłowym tym bardziej
Nie sztuką jest zrzucić 5 kg, sztuką jest tak je zrzucić aby większość z tego stanowił tłuszcz nie mięśnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Kurcze łatwo powiedzieć - znajdz se w wyszukiwarce....
nigdy nie ide na łatwizne - nie zakładam nowych wątków -korzystam z istniejących i szukam ale jak się na czymś nie znam to się pytam (podobno kto pyta nie błądzi ![]() Wpisałam w wyszukiwarkę "interwały" i co ? wyszukiwanie nie znalazło rezultatów..... to zaznaczam "szukaj w treści"- wyskakuje mi 4 strony wątków o dietach, sretach i tym podobne..... a wystarczyło poświęcić dosłownie 2 minuty i odpowiedzieć... Sorry ale jak widzę, że ktoś czegoś nie wie i sioę pyta to mi jest miło że mogę pomóc (chyba po to jest te forum) a wy tylko wyszukiwarka i wyszukiwarka..... a wyszukiwarka nie zawsze pomaga jak się ma konkretne pytanie które właśnie w tym wątku mnie zaciekawiło i sądzę że i w tym wąku powinno być to odpowiedziane Co niby mam wpisać żeby się dowiedzieć z czym łaczyć aeroby co to są te cholerne interwały, i dlaczego spalamy mięśnie a nie tłuszcz.... Wiem co odpowiecie.....że idę na łatwozne, jest tyle wątków, trzeba troche posiedziec...ble ble ble Sorry za te słowa ale się wkurzyłam ....i musiałam napisac co mi leżało na sercu...nie lubie jak ktoś mi odpowiada zdawkowo jednym zdaniem , popisując sie że on to wie a jak ja nie wiem co to jest (interwały ) to żebym sobie poszukała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ale internet nie ogranicza sie tylko do wizazu. wpisujesz w googlach interwaly itp i masz. nie o to chodzi ze nie chcemy ci powiedziec tylko o to ze prawie w kazdym watku o tym trąbimy i meczace jest ciagle gadanie co to jest i z czym sie to je, zwlaszcza ze informacji na ten temat jest bardzo wiele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.