antykoncepcja na pierwszy raz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-27, 20:51   #1
maja1881
Raczkowanie

Exclamation

antykoncepcja na pierwszy raz

.

Edytowane przez maja1881
Czas edycji: 2010-01-14 o 17:33 Powód: usunięcie
maja1881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 21:09   #2
Ashmira
Rozeznanie

Dot.: antykoncepcja na pierwszy raz

Uważam,że najlepsze są właśnie pigułki. Nikogo nie chcę namawiać, ale jeżeli regularnie chodzi się do ginekologa to tabletki nie mają skutków ubocznych. Jeżeli jesteś dziewica to myślę,że powinnaś się wybrać do lekarza- tak po prostu,żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Osobiście nie dowierzam innym środkom, może prezerwatywy i jakiś środek plemnikobójczy?
Ashmira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 21:12   #3
maja1881
Raczkowanie

jestem za mloda i nie chce sie truć tabletkami a co myslisz o prezerwatywa+globulka?
Stary 2007-12-27, 22:04   #4
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashmira Pokaż wiadomość
Uważam,że najlepsze są właśnie pigułki. Nikogo nie chcę namawiać, ale jeżeli regularnie chodzi się do ginekologa to tabletki nie mają skutków ubocznych. Jeżeli jesteś dziewica to myślę,że powinnaś się wybrać do lekarza- tak po prostu,żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Osobiście nie dowierzam innym środkom, może prezerwatywy i jakiś środek plemnikobójczy?
Bzdura

Prezerwatywa+globulki i wybrac teoretycznie nieplodny dzien
Stary 2007-12-27, 22:23   #5
Diriana
Przyczajenie

x

Edytowane przez Diriana
Czas edycji: 2009-03-30 o 17:16
Diriana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 11:36   #6
Ciri :)
Raczkowanie

Można sobie komplikować życie, używając jednocześnie tabletek, prezerwatyw, globulek i dodatkowo uprawiać seks tylko w dni niepłodne (wiem, wiem, przy tabletkach ich nie ma)

A tak na poważnie, to prezerwatywa w zupełności wystarczy, ja się w ten sposób zabezpieczyłam podczas pierwszego razu i potem też wielokrotnie
Pozdrawiam.
Ciri :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 13:09   #7
Ogr
Przyczajenie

Prezerwatywa w zupełności wystarczy . Ponadto podczas pierwszego razu będziesz krwawić, mniej bądź więcej, ale będziesz, tak więc dla zapewnienia higieny najlepiej żeby Twój TŻ założył prezerwatywę , dobrze założył.. przypominam, że w tym "cypelku" :P nie powinno znajdować się powietrze.
Ogr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 13:48   #8
meszsares
Zadomowienie

zeby sie nie stresowac najlepiej na poczatek (skoro nie chcesz/mozesz brac pigulek) polaczyc dwie metody antykoncepcyjne czyli np. globulki+prezerwatywa lub dni nieplodne+prezerwatywa (jesli wiesz kiedy przypadaja dni nieplodne).
moze ktos uzna za bezsens stosowanie dwoch metod, ale jesli ma to wam zapewnic spokojny sen - to lepiej tak... poza tym zadna z tych metod nie daje stuprocentowej pewnosci zabezpieczenia, a wiec teoretycznie nie powinna wystarczyc...
globulki sa spoko, uzywalam ich w poczatkach mojego wspolzycia dosc czesto i nie narzekalam
nie polecalabym stosowania samej prezerwatywy - jesli dla chlopaka to tez bedzie pierwszy raz, to moze miec jeszcze czynnosci zakladania nie przecwiczonej (zwlaszcza premierowo na oczach partnerki -czyli w potencjalnym stresie) i nie ma pewnosci, ze zrobi to prawidlowo.
po jakims czasie, gdy juz nabierzecie doswiadczenia z pewnoscia zdecydujecie sie na stosowanie jednej metody, ale na sam poczatek lepiej dwie, zeby potem sex nie kojarzyl sie ze stresem przed niechciana ciaza.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 17:51   #9
kendra_x
Raczkowanie

globulki i prezerwatywa chyba najlepiej
Stary 2007-12-28, 19:52   #10
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

tez mysle, ze globulki i prezerwatywa (np. Durex Extra Safe), a jezeli chcesz regularnie współzyc to jednak tabletki to najlepsze rozwiazanie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-29, 09:01   #11
2018070520180950
Konto usunięte

dolaczam sie do pytania autorki tematu.

mam take pytanie - Pomozcie mi i powiedzcie, jaka mam pewnosc ze w polaczeniu globulka + prezerwatywa nie zajde w ciaze jesli np prezerwatywa peknie???? odpowiedzcie prosze
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-29, 13:06   #12
Ashmira
Rozeznanie

Każdy ma własną opinie o środkach anty. Ja od początku używałam tabletek. Regularnie się badam i wszystko jest ok. Za dużo znam osób, które stosowały tylko prezerwatywy i teraz mają po dwójce dzieci. Jeżeli jesteś za młoda ta pigułki to może na sex też za wcześnie?
Stary 2007-12-29, 19:47   #13
maja1881
Raczkowanie

Ashmira mam 19 lat i nie jestem za mloda na to ale po postu nie chce brac narazie tabletek
Stary 2007-12-30, 02:29   #14
Ciri :)
Raczkowanie

Też mam 19 lat, współżycie rozpoczęłam w wieku 18 i prawie od początku brałam tabletki. Ani ja ani mój lekarz nie uważaliśmy, żebym była za młoda. A komfort współżycia, wiadomo, o niebo lepszy
Ciri :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 12:15   #15
meszsares
Zadomowienie

no ale jesli dziewczyna nie chce brac pigulek to nie ma co jej do tego zmuszac.

Kachaa - oczekujesz dokladnego podania prawdopodobienstwa? No jesli peknie prezerwatywa to pozostaje globulka, a jej wskaznik Pearla okreslajacy ile kobiet na 100 moze zajsc w ciaze przy jej stosowaniu wynosi 2-30.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 16:51   #16
Ashmira
Rozeznanie

Prezerwatywa+globulki i wybrac teoretycznie nieplodny dzien [/quote]

Ja wolałabym na te teoretyczne dni nie liczyć! nikogo nie namawiam, sama biorę pigułki od 17 roku życia i jestem zadowolona Kiedy miałam przerwę w braniu tabletek i zabezpieczaliśmy się tylko prezerwatywami to ciągle sie bałam,ze wpadnę. Ale może ja po prostu za nerwowa jestem
Stary 2007-12-30, 17:51   #17
Sandrulek91
Raczkowanie

Mam podobne wątpliwości, co autorka wątku Tabletki odpadają, bo dowiedziałam się, że używanie ich w tak młodym wieku (mam 16 lat) powoduje problemy z zajściem w ciążę w przyszłości!! Rozmawialiśmy o tym z moim Misiem już dawno i doszliśmy do wniosku, że prezerwatywa+globulka+dni niepłodne Jeszcze Miś chce dodatkowo 'wyjście z kina 15 minut przed zakończeniem filmu', ale jakoś później nie uśmiecha mi się smakowanie lateksu... (jeśli wiecie, o co mi chodzi ) Jeśli niedobrze się wyraziłam, mogę napisać jeszcze inaczej :P
Stary 2007-12-31, 19:12   #18
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

1) Pęknięcie prezerwatywy - trzeba być cholernie zdolnym gościem, żeby tego dokonać:} Nawet dziewice miały pewnie w ręku prezerwatywę. Można do niej nalać wody, rzucić komuś z II piętra w głowę... i nie pęknie; )
2) Prezerwatywa+globułka - trzeba wyczytać na opakowaniu globułek, czy przypadkiem nie zawierają tłuszczopochodnych 'składników', bo te naruszają lateks... i wtedy faktycznie może być 'bęc'.

3) Prezerwatywa+globułka+dni niepłodne - no i co? Zrobicie to w dzień niepłodny, z gumą i globułką... Będzie bezpieczny 1-raz... a potem? Wyszukiwanie kolejnych dni niepłodnych, liczenie, pieprzenie... ; ))) 1-raz to tylko wstęp do reszty.
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 21:19   #19
Sandrulek91
Raczkowanie

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;6168850][B]
3) Prezerwatywa+globułka+dni niepłodne - no i co? Zrobicie to w dzień niepłodny, z gumą i globułką... Będzie bezpieczny 1-raz... a potem? Wyszukiwanie kolejnych dni niepłodnych, liczenie, pieprzenie... ; ))) 1-raz to tylko wstęp do reszty.[/QUOTE]

Liczenie dni niepłodnych nie jest aż takie trudne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 09:24   #20
Elfir
Zakorzenienie

Jak najmniej komplikacji przy pierwszym razie! Prezerwatywa zupełnie starczy (moze być pleminkobójcza). Jak pęknie (nigdy się mi to nie zdarzyło) to zawsze jest Postinor.
Nie wyobrażam sobie globulki i oralnego naraz. A przecież języczek najszybciej rozgrzewa oboje partnerów.
Nałozenie prezerwatywy przecwiczyc w dwójkę na bananie - jako grę wstępną. Ty trzymasz ściśnięty palcami "dziubek" by usunąć powietrze, a on rękoma rozwija gumkę naciagając na przyrząd dydaktyczny.
Natomiast polecałabym posmarowanie nałozonej już przerwatywy specjalnym środkiem nawilżającym, np. "Feminum" - nawilzenie to podstawa - zmniejsza obtarcia, ułatwia wsuwanie. Taki masaż - rozsmarowanie kremu to doskonały pobudzacz.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 07:55   #21
DarkLilly
Raczkowanie

Nie wiedziałam gdzie mam o to zapytać,więc pytam tutaj
Planuję przeżyć z chłopakiem dzisiaj swój pierwszy raz.Mam strasznie nieregularne miesiączki więc nigdy nie wiem,kiedy mam dni płodne,które tak samo dobrze mogą być właśnie dzisiaj Wybraliśmy jako zabezpieczenie prezerwatywę + globulki + stosunek przerywany.
Mam pytanie..czy nawet gdyby to były dni płodne,takie zabezpieczenie wystarczy?
DarkLilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości