|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() warsztaty dla odchudzających się?
Witajcie! Ciągle słyszę tylko o dietach, kolejnych super suplementach, tabletkach, płynach, proszkach, znów o dietach, potem jedz mniej, jedz połowę.... A dlaczego właściwie nie wychodzi to chudnięcie? Czemu nie można tak po prostu nakładać połowy, nie jeść słodyczy i już? Piszemy o walce w odchudzaniu, o katorgach. Kto wygrywa w takim razie? I to ciągłe musze schudnąć, do lata, do wesela przyjaciółki, dla męża, bo inni chudną. A ja się tak zastanawiałam gdyby zacząć z innej perspektywy? Gdyby zobaczyć co takiego sprawia, że ciężko zacząć i ciężko wytrwać? Poszperałam, poczytałam... Może naprawdę odchudzanie zaczyna się w glowie?
Co powiedzielibyście/powiedziałybyście na warsztaty o odchudzaniu? Takie, których założeniem jest rozwój osobisty? Dowiedzenie się co się dzieje, że mi trudno? No i może tak w realu, jakies wsparcie od innych? podzielenie się doświadczeniem? Co wy na to? Ktoś uczestniczył w podobnych warsztatach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: warsztaty dla odchudzających się?
Witaj kochana, nigdy nie miałam doczynienia z warsztatami z odchudzania, ale doświadczenie nabyte ( niestety) w walce z niechcianymi kilogramami zrobiło swoje. Ze mną jest tak, że wiem niemal wszystko o tym jak co kiedy i dlaczego w tej diecie a sama się buntuję i próbując oszukać samą siebie stosuje jakieś wymówki. CZY TO NIE PARANOJA??? Odchudzam się już prawie rok, schudłam 6 kilo na wiosne przytyłam w trakcie wakacji i od tej tamtej pory co schudne to dwa razy tyle wraca. To tyle z mojej strony jak narazie, pozdrawiam i czekam na odpowiedz
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Częściowo na pewno trzeba zacząć w głowie, ale mimo wszystko fizjologia robi swoje. Dużą część tych problemów eliminuje wyregulowanie poziomu cukru we krwi, a więc diety oparte na niskim indeksie glikemicznym. Ja na takiej diecie schudłam od listopada 14 kg. Polecam dietę South Beach.
Na nic będą warsztaty, jeśli po zjedzeniu czegoś organizm po prostu będzie się domagał cukru (a niestety to nie tylko głowa się domaga). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapraszam do naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=517139&page=137 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.